Boala nationala: Copiii romani beau sucuri de fructe... fara fructe! "De struguri", "de portocale" etc. sunt bauturile care n-au vazut in viata lor fructul. Eticheta ne arata portocala, iar la ingrediente lipseste complet. Cea mai tare aberatie in materie de alimentatie: pe eticheta unui cunoscut suc vandut in Romania scrie cuvantul "STRUGURI", iar pe partea cealalta a sticlei, la ingrediente, lipseste cu desavarsire elementul esential - strugurii. Legea spune ca trebuie sa pui minim 4% concentrat din fructul respectiv la 2 litri de suc pentru a-l putea numi "de portocale", "de kiwi" etc. Daca nu pui nici macar acele cateva lingurite, scapi daca scrii pe eticheta: "cu gust de portocale, lamaie etc". Sunt sucurile care n-au vazut in viata lor fructul, iar studiile arata ca 50% din populatie (adica in primul rand copiii) consuma numai aceste produse, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

5 semne care prevestesc diabetul. Este una dintre bolile devastatoare si cu simptome ce pot fi usor trecute cu vederea. Specialistii Libertatii pentru femei ne ajuta sa le identificam. 1. Urinezi des. Cand nivelul glucozei din sange e mare, rinichii incearca sa remedieze situatia si elimina surplusul de apa. 2. Ah, ce sete iti e! Urinezi des, organismul se deshidrateaza si te anunta, prin setea exagerata, ca are nevoie de lichide. 3. Foamea de lup. Cum organismul nu utilizeaza corect insulina, pancreasul secreta tot mai multa, iar creierul primeste semnalul fals de foame. 4. Ranile se vindeca greu. Cauza este excesul de zahar in sange. 5. Vezi in ceata. Din cauza zaharului din sange, muschii oculari depun eforturi ca sa focalizeze imaginea pe retina.

A fost descoperita cea mai usoara metoda pentru a slabi. oata lumea stie ca exercitiile fizice, combinate cu un regim alimentar sarac in calorii reprezinta elementul-cheie in lupta contra obezitatii. Insa, doi cercetatori canadieni au subliniat ca un pacient supraponderal are mai multe sanse sa slabeasca daca doarme bine pe timpul noptii. Din contra, persoanele care dorm mai putin de sase ore au tendinta sa se ingrase. Desi este vorba de o activitate mai degraba sedentara, Jean-Philippe Chaput si Angelo Tremblay sustin ca "somnul ar trebui pe viitor sa fie integrat in ansamblul de recomandari (adresate persoanelor obeze si supraponderale, n.r.) care se concentreaza de obicei pe dieta alimentara si pe activitatile fizice, conform Click.

Leacuri care tin la distanta bolile de sezon. Mierea stimuleaza imunitatea, ceaiul de ceapa trateaza tusea, iar compresele cu cartofi calmeaza migrenele. Odata cu scaderea temperaturilor si cu variatiile presiunii atmosferice, organismul face eforturi de adaptare, cele mai afectate fiind aparatul respirator, digestiv (intestinal gros), pielea, dar si latura emotionala. Dovada sta avalansa de cazuri de viroze respiratorii, tulburari intestinale, eruptii pe piele (in special herpes) sau depresii din aceasta perioada. Propolisul, bun in tratarea tusei si a diareei. Specialistii in medicina naturista recomanda o serie de leacuri care previn bolile de sezon. De exemplu, pentru protejarea aparatului respirator, Asociatia Romana de Homeopatie indica preparate pe baza de muguri de alun, maces si fag, care regleaza imunitatea si au actiune antispastica fara a ataca ficatul. Daca tusea persista, puteti incerca siropul de napi fierti cu putina miere sau cunoscutul ceai din foi de ceapa, conform EVZ.

Ce mananci ca sa scapi de depresie? Asa cum ciocolata, prajiturile sau pizza te pot face fericita cand le consumi, alte alimente pot avea efectul invers, din cauza substantelor pe care le contin sau, din contra, nu le contin. Prof. univ. Rodica Segal explica ce este bine sa consumam si ce este contraindicat, daca vrem sa avem o stare buna pe termen lung. Putini oameni sunt constienti de legatura dintre alimentatie si depresie. De regula, majoritatea considera ca depresia se declanseaza pe o baza emotionala, ceea ce nu este gresit, insa nutritia poate juca si ea un rol esential in declansarea afectiunii, precum si in durata sau gravitatea acesteia. Multe dintre tipurile de comportament care apar inainte de declansarea depresiei sunt apetitul scazut, refuzul de a manca si o pofta dominanta pentru alimentele dulci. Alte produse care pot fi asociate cu depresia sunt si alcoolul, cafeina sau alimentele intens prelucrate. Continuarea in Libertatea.

Cartofii congelati pusi la prajit pot produce cancer. Acasa, la restaurant sau in fast-food-uri, cartofii prajiti sunt cea mai populara hrana din lume. Ce nu stie nimeni insa este faptul ca atunci cand sunt partial preparati, congelati si apoi aruncati in tigaie la prajit, sunt adevarate bombe chimice. Si asta pentru ca au in compozitie un nivel ridicat de chimicale carcinogene, informeaza Daily Mail. In momentul prajirii, cartofii la punga isi cresc nivelul de acrilamida, substanta cancerigena extrem de periculoasa. Acest fenomen nu se produce in cazul cartofilor proaspeti, curatati chiar inaintea prajirii, scrie Click.