O "activitate" zilnica ii imbolnaveste de cancer pe barbati. Asiaticii au gasit solutia pentru a evita pericolul mortal! Hemoroizi cat cepele si infectii urinare extrem de dureroase, cu asta s-au ales oamenii de pe urma inventiei din 1591 a toaletei moderne, cu sistem de tragere a apei. Asiaticii au descoperit o metoda mai buna de a se usura, fara teama bolilor. Michael Freilich a fost primul doctor care a sugerat ca statul in sezut, pe toaleta, ar putea fi nesanatos. Abia in 1694 au aparut studii despre pozitia corecta de defecatie: cu coapsele larg deschise, lipite de abdomen, ca intr-o genoflexiune. Dovezi medicale confirma pericolul WC-urilor moderne. Oamenii isi pot controla impulsul de a merge la baie, contractandu-si muschii anali, dar pana la un anumit punct. Atunci cand ne asezam pe colacul WC-ului, unghiul anorectal, un soi de "punte" intre anus si rect ajunge la 90 de grade, ceea ce pune presiune pe rect si tine materiile fecale inauntru. Daca am sta intr-o pozitie similara genoflexiunilor, acest unghi s-au indrepta ca un pai, lasand rezidurile sa circule direct in jos, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Scapa de viroze cu siropuri din plante. Tuse, raguseala, probleme digestive sau raceli de sezon, toate acestea isi gasesc leacul in siropurile de plante. Placute la gust si foarte eficiente, acestea intaresc si vitaminizeaza organismul. Iata cateva preparate foarte eficiente. Amestecat cu miere, siropul de ridiche neagra calmeaza tusea si, in acelasi timp, ne ajuta sa scapam mai repede de virozele respiratorii. De asemenea, specialistii spun ca preparatul imbunatateste functia hepatica, contribuie la scaderea nivelului colesterolului si la prevenirea bolilor cardiovasculare. Siropul de macese vindeca si amelioreaza o serie de afectiuni. Este un adevarat tonic si o bautura cu efect reconfortant, anunta Adevarul.

Sucul de lamaie, bun pentru arsurile stomacului. Pe langa combaterea racelii si altor afectiuni, lamaile sunt extrem de benefice si pentru tratarea indigestiei si a arsurilor stomacale. Sucul de lamaie e recomandat pentru a ajuta digestia cat si pentru a calma arsurile stomacale. Conform unui studiu s-a descoperit ca 1.000 mg de limonen (ulei esential de lamaie) consumat zilnic ajuta la eliminarea arsurilor stomacale si ale refluxului gastroesofagian. Amesteca o lingura de suc de lamaie cu un pahar de apa calda si consuma dupa masa. De asemenea, este cunoscut efectul acestui fruct in combaterea simptomelor racelii. Uleiul esential de lamaie este un bun expectorant si este folosit ca ingredient de baza in multe medicamente pentru tratarea tusei, informeaza Libertatea.

Treziti-va! Cafeaua ar putea disparea complet pana la sfarsitul secolului. Incalzirea globala, un subiect inca ambiguu pentru majoritatea populatiei, are efecte neasteptate. Cercetatorii britanici se tem ca, in maximum 100 de ani, gustul cafelei fierbinti ar putea fi doar un vis frumos. Studiile care au dus la ingrijoratoarea concluzie au fost realizate doar pe un singur tip de cafea, cea arabica, insa oamenii de stiinta spun ca e de ajuns pentru ca 70% din populatia lumii sa ramana fara licoare magica de dimineata."Din boabe de cafea Arabica se produce 70% din cafeaua comercializata in toata lumea, inculsiv cea vanduta in restaurantele si supermarketurile din SUA si Europa", arata conducatorii studiilor. Potrivit acestora, ne-au mai ramas putin sub 100 de ani pana cand incalzirea globala sa distruga toate plantatiile de cafea, extrem de sensibile la schimbarile de temperatura chiar si de cateva grade, scrie EVZ.

Iata dieta care-ti stimuleaza imunitatea! Odata cu venirea toamnei, inevitabil apar racelile si gripa. O dieta cu alimente care-ti stimuleaza imunitatea te va ajuta sa treci cu bine de provocarile sezonului rece.Iata ce ar trebui sa incluzi zilnic in meniul tau! Daca-ti place sa savurezi o patratica de ciocolata neagra cand te simti obosita, acum ai un motiv in plus. Ciocolata cu un procent mare de cacao, de peste 50%, contine o cantitate mare de antioxidanti si flavonoizi, substante care distrug virusurile si bacteriile. Dupa ultimele cercetari, ciocolata neagra are cu 21% mai multi si mai puternici antioxidanti decat vinul rosu, asa ca este unul dintre cei mai puternici aliati ai sistemului imunitar, anunta Adevarul.

Sanatate sexuala: 5 boli ale aparatului genital fara simptome. Infectii, boli cu transmitere sexuala sau leziuni precanceroase, bolile din sfera genitala nu se "dau de gol". Interesant e ca infectiile vaginale pot aparea la orice varsta, indiferent daca a inceput sau nu viata sexuala. Iata care sunt inamicii de temut. 1. Candidoza. O avem cu totii in organism pe aceasta ciuperca numita Candida albicans. Doar ca, odata cu modificarea florei si a mucoaselor, la unii se dezvolta mai mult si necesita tratament indelungat. Multe dintre noi pot fi bolnave fara sa isi dea seama. 2. Vaginoza bacteriana. E cauzata de o bacterie, Gardnellera vaginalis. PH-ul acid normal al vaginului nu permite dezvoltarea ei in exces. Dar apar modificari, chiar si din exces de igiena. De obicei, partenerul are de suferit si astfel se depisteaza boala si la femeie, informeaza Libertatea.