Dieta care face furori in Occident: cinci zile festin, doua zile de chin. Cat de eficienta este si ce spun medicii despre ea. Pentru a va mentine in forma, nu trebuie neaparat sa renuntati la carbohidrati sau sa incercati diete chinuitoare. O dieta foarte populara in SUA si in Marea Britanie spune ca poti manca tot ce poftesti, insa doar cinci zile pe saptamana. Fastingul sau dieta 5:2 (postul intermitent) a fost inventat de jurnalistul medical Michael Mosley si este descris pe larg in cartea aceastuia "The Fast Diet". In principiu, aceasta dieta permite cinci zile de festin culinar, cu conditia ca doua zile pe saptamana sa nu se consume mai mult de 600 de calorii pe zi, adica o treime- un sfert din cat ar trebui sa consume un adult. De exemplu, doua oua fierte la micul-dejun, 100-150 de grame de piept de pui la gratar si salata verde la pranz, orez si peste la cina, toate gatite insa fara ulei. Ca bauturi, se poate consuma apa, cafea neindulcita sau ceai fara zahar, scrieEVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Alimente care te hidrateaza pe caldura. Pe parcursul zilelor de vara, cand mercurul urca in termometre, riscam sa ne deshidratam. Stiai ca poti ramane hidratat cu ajutorul alimentelor, nu doar al apei? Pe canicula, corpul are nevoie de surse de lichide care sa se aimileze treptat. Stiai ca apa bauta "dintr-o inghititura" se elimina imediat din corp, fara a hidrata tesuturile? De aceea, specialistii recomanda apa din fructe sau legume, care patrunde si hidrateaza organismul treptat. Este important sa ne hidratam corespunzator prin alimentatie pentru a evita aparitia durerilor de cap, a starilor de ameteala sau a celor de oboseala, anuntaAdevarul.

Ce beneficii aduce inotul copilului tau? Practicarea in mod regulat a unui sport stimuleaza dezvoltarea anumitor abilitati motrice, precum coordonare, viteza, anduranta si suplete, sau cognitive, precum vederea, intelegerea, capacitatea de a-si forma o parere sau de a lua anumite decizii. Inotul si joaca in apa este una dintre activitatile preferate ale copiilor. Pe langa bucuria pe care le-o ofera celor mici, inotul este si o modalitate de a se mentine sanatosi sau de a le elimina anumite probleme medicale. Inotul este un sport accesibil tuturor copiilor. El poate fi invatat la orice varsta, dar este recomandat incepand cu varsta de 6 luni sau dupa a doua doza de vaccin, care asigira securitatea imunitara a bebelusului. Integral peInfomaterna.ro.

Inghetata previne tensiunea arteriala. Cel mai savurat desert pe timp de vara, inghetata, este un energizant natural, care te scapa de stres. Iata cateva beneficii asupra sanatatii. Daca preferi o inghetata cu ciocolata, te alegi si cu un plus de energie, pentru ca ciocolata produce si fenamina, un excitant ce alunga foamea si somnul. Mai mult, iti intareste oasele, scade presiunea sangelui, potoleste setea, inlatura partial sau total sindromul premenstrual, opreste balonarea, creste imunitatea, previne aparitia pietrelor la rinichi. nghetata, in special cea preparata in casa, fara aditivi, coloranti sau alte substante daunatoare sanatatii, previne hipertensiunea arteriala, sustine prof. Robert Heaney, expert in nutritie la Universitatea Creighton din Omaha (SUA). Potrivit acestuia, "meritul" apartine unuia dintre ingredientele de baza din inghetata, laptele, bogat in proteine, grasime si lactoza. In plus, laptele contine toate mineralele implicate in mentinerea unui nivel normal al tensiunii arteriale (calciu, potasiu, magneziu, sodiu), scrieLibertatea.

Ce efect uimitor are slabitul asupra creierului. Oamenii de stiinta au mai descoperit un motiv intemeiat pentru care ar trebui sa scapi de kilogramele in plus. Dupa ce mai multe studii au demonstrat ca persoanele obeze prezinta o memorie episodica mai proasta - capacitatea de a-si aminti evenimente ce au loc de-a lungul vietii - o noua cercetare sugereaza ca acest lucru ar putea fi reversibil. Andreas Pettersson, doctor si totodata doctorand la Universitatea Umea, a efectuat acest studiu pe 20 de femei supraponderale, cu varsta medie de 61 de ani. Pettersson le-a cerut femeilor sa respecte o dieta timp de 6 luni. Inainte si dupa ce au tinut aceasta dieta, cercetatorul a testat memoria episodica a femeilor, solicitandu-le sa memoreze o serie de nume si de fete si cerandu-le ulterior sa-mi aminteasca litera de la inceputul numelui fiecarei persoane, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cum sa te feresti de infectii vara. Vara este un anotimp prielnic aparitiei infectiilor de tot felul tocmai pentru ca temperaturile ridicate creeaza mediu propice dezvoltarii organismelor. Respectarea catorva reguli de prevenire a acestor infectii te va tine departe de ele. Unele tulburari digestive pot fi evitate foarte usor daca speli legumele si fructele inainte de a le manca, daca fierbi laptele nepasteurizat, daca eviti sa bei apa din surse nesigure sau sa cumperi alimente vandute pe strada, precum inghetata, mici, branza neambalata si produse de patiserie. Mancarurile trebuie consumate pana la trei ore dupa preparare, in cazul in care nu pot fi pastrate la frigider. De asemenea, fereste-le de contactul cu rozatoare ori muste. Este contraindicat sa recongelezi alimentele, de aceea este mai bine sa le cumperi la final, pentru a nu se dezgheta pana acasa, informeazaAdevarul.