Studiu pe piata romaneasca: bauturile energizante, cu E-uri periculoase pentru sanatate. Un studiu efectuat de o asociatie de protectie a consumatorilor arata ca racoritoarele de tip "Energy Drink", vandute in supermarketurile din Romania, contin numeroase E-uri, dintre care unele periculoase pentru sanatate daca sunt consumate in exces. Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPSR) a vizat opt tipuri de produse "achizitionate in mod aleatoriu si anonim din supermarketurile de pe teritoriul tarii, scrie Romania libera.

UtileFoto: Colaj foto

"De ce ma inteapa inima?" Afla care sunt cauzele durerilor de inima. Intepaturile de inima sunt frecvente, dar in majoritatea cazurilor sunt inofensive. Stresul, lipsa de calciu si spasmosfilia, efortul fizic si intelectual intens, dar si mesele copioase pot provoca intepaturi scurte de inima, palpitatii si dificultati respiratorii. In celelalte cazuri poate fi vorba despre dureri intercostale si boli pulmonare, scrie Doctorul zilei.

Sindromul mamelor terorizate: 11 luni de foc. Primul copil reprezinta o incercare traumatizanta pentru multe femei, bucuriile maternitatii fiind umbrite, timp de aproape un an de zile, de aspectele negative ale noului statut, arata un studiu recent. Psihologul Cristina Fulop explica de ce ajung proaspetele mame "prizoniere" intr-un cerc vicios al neajutorarii si ce pot face pentru a depasi dificultatile cu care se confrunta. Proaspetele mame percep primele 11 luni de dupa venirea pe lumea a copilului ca fiind o perioada haotica, obositoare si extrem de stresanta, scrie Adevarul.

Remedii naturale eficiente pentru bila lenesa. Dischinezia biliara hipotona este o afectiune larg raspandita, iar factorii de risc sunt prediapozitia genetica (existenta bolii in familie), afectiunile hepatice, alimentatia nesanatoasa, bolile gastrointestinale si suprasolicitarile. In limbaj medical, o bila lenesa se numeste dichinezie biliara hipotona. Acest tip de dischinezie apare in special la persoanele sedentare si la cele care isi desfasoara activitatea mai mult la birou, scrie Click.

Cum ne crestem riscul de cancer, diabet si boli de inima fara sa ne dam seama. Multi dintre noi avem slujbe care ne tin zilnic pe scaun in fata calculatorului fara sa ne dam seama ce pericol ne paste. Cercetatorii avertizeaza ca daca petrecem mai mult de sase ore stand pe un scaun la un birou ne marim dramatic riscul de a avea cancer, boli de inima sau diabet. Efectul negativ al sedentarismului este atat de profund ca nu tine cont de varsta, venit, educatie sau chiar greutate, scrie Doctorul zilei.

Care sunt cele mai des intalnite cosmaruri ce ne bantuie noptile? De mai bine de un secol, oamenii de stiinta analizeaza cosmarurile, iar rezultatele studiilor lor au dus uneori la descoperiri bizare. Informatii bizare sunt si acelea care dezvaluie cele mai des intalnite cosmaruri ale oamenilor. Inainte de a incepe sa discutam despre cele mai comune cosmaruri ar trebui sa lamurim la ce ne referim cand spunem "cosmar". Un adevarat cosmar , asa cum este descris de specialisti astazi, este un vis perturbator si intens din punct de vedere emotional care il face pe visator sa se trezeasca, scrie Descopera.ro.