Un fruct exotic foarte popular la noi curata arterele inimii. Mai dulceag decat grepfruitul, pomelo, acest fruct exotic pe care romanii par sa-l adore, este originar din Asia si are nenumarate proprietati curative. Mai inainte de toate insa, este delicios la gust. Poate fi consumat pe post de gustare, dimineata, dar si sub forma de suc, adaugat in ceai, salate si marinate, pentru aroma sa acrisoara. Pomelo are 0% grasim si doar 36 de calorii pe suta de grame, ceea ce il plaseaza in topul alimentelor de slabit. Interesant este ca in anii 30 dieta cu pomelor era populara printre vedetele de la Hollywood, datorita unei enzime din componenta sa care topeste grasimile. Pomelo, ca si grepfruitul, este bogat in fibre, asigurand 8% din necesarul zilnic, iar acestea nu doar ca ajuta la buna functionare a colonului, dar ofera si o senzatie de satietate, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum sa combati "oboseala de monitor", o problema a ochilor in era digitala. Viata noastra de zi cu zi este din ce in ce mai digitalizata. Ecranele telefoanelor inteligente, tabletele, laptopurile, monitoarele computerelor de birou sau televizorul pot reprezenta o pacoste pentru ochii nostri. "Oboseala de monitor" tensioneaza muschii oculari si da nastere la dureri de cap, la lacrimare excesiva si la vedere incetosata. In zilele noastre, una dintre problemele comune este oboseala ochilor cauzata de monitoare. Intre 70 si 75% din oamenii a caror munca implica monitoare spun ca au probleme cu vederea si cu oboseala ochilor, sustine Asociatia Optometristilor din America. Dureri de cap, de ochi, roseata a ochilor, lacrimare excesiva, vedere incetosata si lipsa focalizarii sunt toate asociate cu "oboseala de monitor". Vestea buna este ca exista diverse metode prin care sa reduci efectele acestei tulburari moderne, anuntaAdevarul.

Alimente care ard grasimea si intensifica metabolismul. Chiar daca nu urmezi un program strict de dieta, iti poti tine in frau greutatea, simtindu-te in acelasi timp si intr-o forma foarte buna. Cum? Incluzand in meniul tau unele alimente care fac minuni pentru silueta. Pune-ti metabolismul in miscare. Consuma alimente care au efect termogenic care te ajuta sa arzi calorii inca de cand le mesteci, sau alege-le pe cele care contin nutrienti si ajuta metabolismul sa lucreze mai bine. Ia in considerare fiecare dintre urmatoarele produse sanatoase si care pot fi si gustoase. Traditionalele mere sunt ideale pentru gustari si nu numai. Conform nutritionistilor, persoanele care consuma un mar inainte de o masa vor manca mai putin decat cele care au luat o alta gustare. Daca ti-e pofta de ceva dulce, rade un mar de marime medie, presara peste el putina scortisoara si pune-l la cuptorul cu microunde un minut, informeazaLibertatea.

Vitamine la "legatura". Ce proprietati extraordinare are o radacinoasa de iarna. Gospodinele il folosesc pentru a da savoare supelor si tocanitelor, dar medicii spun ca in interiorul pastarnacului se ascunde o farmacie intreaga. Inrudita cu morcovul si alte radacinoase cu gust dulceag, aceasta leguma are aceleasi calorii cam cat o banana, 75 pe suta de grame. Este bogata in antioxidanti si fibre care ajuta la reducerea colesterolului din sange, previn obezitatea si constipatia. Studiile cercetatorilor britanici au aratat ca pastarnacul are calitati antiinflamatorii, antifungice si anticancerigene, oferind protectie impotriva cancerului de colon sau a leucemiei. Mai mult, acest "morcov alb"musteste de vitamina C, dar si de acid folic, vitamina B6, K sau E. Nu lipsesc din ecuatie nici fierul, calciul, potasiul si fosforul. De altfel, potasiul contribuie la sanatatea inimii, contracarand efectele excesului de sodium, scrieDoctorulZilei.ro.

Mituri si adevaruri despre constipatie: cafeaua nu ajuta, dar prunele uscate da. Ce face constipatia din noi? In primul rand ne face sa credem diverse mituri care nu au nicio baza medicala. De la faptul ca ne vom imbolnavi daca nu avem "scaun" in fiecare zi, pana la cafeaua care doar pare raspunsul perfect in acest caz, suntem asaltati de "informatii" si sfaturi gresite. Mit: ar trebui sa ai "scaun" zilnic. "Normalul" difera de la persoana la persoana. Unii au scaun de trei ori pe zi, iar altii de trei ori pe saptamana. Desi obisnuinta este ca cel putin o data e zi sa "iesi afara", nu este neobisnuit nici sa dureze cateva zile fara. Definitia medicala a constipatiei este sa ai scaun mai putin de trei zile pe saptamana. Constipatia severa se instaleaza atunci cand ai mai putin de un scaun pe saptamana. Consulta neaparat un medic atunci cand suferi de un acces brusc de constipatie (adica daca iesi din "normalul" tau) sau daca aceasta problema persista mai mult de doua saptamani, anuntaAdevarul.