Cercetatorii au descoperit cum scapi de chelie. Oamenii de stiinta americani au descoperit un posibil tratament impotriva caderii parului: este vorba de un tratament cu celulele susa care ar duce la eliminarea cazurilor de calvitie. Cercetatorii de la Universitatea Orlando din Statele Unite ale Americii au facut inca un pas spre obtinerea unui tratament natural, dupa ce au reusit sa creasca noi fire de par folosind celule susa umane. Celulele susa au fost transformat in celule numite "papile dermice". Acestea sunt foarte benefice, cu atat mai mult cu cat parul cade atunci cand papilele dermice mor. "La adulti, papilele dermice nu pot fi multiplicate cu rapiditate in afara corpului si isi pierd foarte repede proprietatile de stimulare a cresterii firelor de par", a spus Alexey Terskikh, profesor la Sanford-Burnham Medical Research Institute din Statele Unite, scrie Libertatea.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Cum te poate ajuta Respiratia Holotropica in anxietate. Un fost anxios corporatist, economist pentru 13 ani, scrie acum din perspectiva psihoterapeutica despre cum te poate ajuta respiratia holotropica in anxietate. "Respiratia Holotropica m-a ajutat sa ma abandonez cat mai profund in interiorul meu si sa descopar parti din mine de care nu eram constienta si care ma influentau si imi conditionau existenta intr-un fel in care nu era potrivit pentru mine. A fost un mod incredibil de a ma conecta cu emotiile mele, cu corpul meu, in asa fel incat m-a ajutat sa ma eliberez de tensiunile, emotiile reprimate in interiorul meu, scrie Psychologies.ro.

Gripa prelungita. Cum se poate ajunge de la o simpla raceala la deces. Pentru o viroza usoara perioada de covalescenta este de 3 zile iar pentru o gripa este de maximum 6 zile. Daca aceasta perioada de covalescenta este depasita, specialistii recomanda prezentarea de urgenta la medic. Efectele in cazul unei gripe prelungite si netratate pot fi, insa, fatale, ne spun specialistii. Medicul de familie Rodica Tanasescu a explicat pentru "Doctorul zilei" ca o raceala persista, in principal, in randul bolnavilor de astm, diabet sau al celor care sufera de insuficienta cardiaca. Medicul recomanda pacientilor sa nu trateze cu superficialitate o raceala sau o viroza care persista. "Prezentati-va de urgenta in fata unui medic, pentru ca o gripa prelungita poate duce la pneumonie sau alte viroze respiratorii mai complicate!", a precizat medicul Rodica Tanasescu.

Depuneri de calciu in inima? Vezi ce sa faci ca sa eviti un infarct. Calcifierea aortei sau a valvelor inimii se afla in stransa legatura cu arterioscleroza, care inseamna ingrosarea si intarirea arterelor. Arterioscleroza impiedica sangele sa circule liber spre tesuturi si organe. O proteina numita osteocalcina, care ajuta la transportul calciului din si spre inima este si ea produsa defectuos. De obicei, aceasta afectiune apare la persoanele peste 65 de ani, dar exista si multe cazuri de persoane tinere care sufera de calcifierea aortei sau a valvelor. Simptomele acestei afectiuni sunt: pierderea suflului, respiratie ingreunata, palpitatii, umflaturi in zona gleznelor, ingrasare rapida, senzatie de slabiciune si disconfort in zona pieptului, scrie Unica.

5 vegetale care curata arterele. Grasimile si chimicalele din alimente ingroasa peretii arterelor, iar sangele nu mai poate transporta oxigenul si substantele nutritive in corp. In interiorul arterelor se fac depozite de colesterol, de deseuri celulare sau de calciu.Ca sa scapi de ele, poti consuma cu incredere usturoi. Fructele de padure, bune impotriva cheagurilor. Fructele de padure, precum zmeura, afinele si murele , contin flavonoide, substante care previn formarea cheagurilor si impiedica depunerile de grasime pe artere. Merele previn deteriorarea vaselor sangvine. Ele tin doctorul departe. Contin pectina, o substanta care ￯arde￯ grasimile de pe peretii arterelor. Ieftine si bune la gust, merele apara cu succes vasele sangvine impotriva imbatranirii. Spanacul desfunda venele, scrie Click.

Diete care iti pun sanatatea in pericol. Oamenii cauta frecvent metode rapide si usoare de a slabi, dar multe dintre ele sunt periculoase pentru sanatate. Afla ce diete ar trebui sa eviti. Dieta cu oua de tenie a aparut la inceputul secolului 20 si inca se practica. Cei care vor sa slabeasca, iau pastile care contin ouale, astfel incat tenia creste in intestine si se hraneste cu mancarea consumata de gazda, pana cand aceasta din urma ajunge la greutatea ideala. Parazitul este, apoi, eliminat cu ajutorul unei pastile. Specialistii avertizeaza, insa, ca o tenie poate ajunge la cativa metri si cauzeaza numeroase probleme de sanatate, precum diaree, voma, dureri de cap si echiar epilepsie. In cazuri grave, poate chiar sa duca la deces, scrie Sportnews.ro.

Probleme de sanatate care se declanseaza in intestine. Milioane de bacterii prietenoase traiesc in intestine si te ajuta sa lupti cu infectiile si microbii. Vezi ce probleme de sanatate apar, cand flora intestinala este slabita sau nu mai functioneaza bine. Problemele psihice incep in sistemul digestiv! Poate suna ciudat, dar creierul si intestinele comunica pe axa creier-intesin. O flora intestinala nesanatoasa poate duce la anxietate si depresie, potrivit cercetatorilor. Cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord au constatat ca inflamarea si leziunile din intestine scad speciile de bacterii prietenoase. Aceste pierderi duc la inmultirea bacteriei E.coli, care poate cauza cancer de colon sau de rect. Bacteriile prietenoase din intestine alcatuiesc aproximativ 80% din sistemul imunitar. Cand nu functioneaza bine, pot aparea numeroase boli autoimune, scrie Unica.