Ce spune mirosul respiratiei despre sanatatea ta. De cele mai multe ori, respiratia urat mirositoare este cauzata de alimentele pe care le-ai consumat sau de faptul ca nu te-ai spalat bine pe dinti, insa poate dezvalui si probleme de sanatate. Vezi ce boli poti avea, in functie de cum iti miroase respiratia. Respiratia urat mirositoare este cauzata de bacteriile care traiesc pe limba, amigdale si gat si care au rolul de a descompune proteinele din alimente, potrivit timesofindia.com. Cand o persoana are, insa, probleme de sanatate, bacteriile nu isi mai fac treaba bine si rezulta anumite mirosuri, in functie de substantele eliminate. Unul dintre semnele mai putin cunoscute ale diabetului este respiratia care miroase a bomboane de fructe sau amoniac. Apare in urma lipsei insulinei, cauzata de faptul ca organismul nu mai poate folosi zaharul pentru a produce energie si incepe sa descompuna grasime. Apar, astfel, depunerile de acid cetonic, care dau acest miros. Mergi la medic daca observi ca mirosul respiratiei s-a modificat si verifica nivelul de zahar din sange. De obicei, acest simptom este insotit de sete excesiva, oboseala extrema, pierdere in greutate si nevoia de a urina des, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Medicamentul care creste riscul de impotenta. Barbatii care iau un medicament folosit frecvent in tratarea caderii parului ar putea avea probleme in dormitor, sugereaza rezultatele unui nou studiu. Cercetatorii de la Universitatea Northwestern, Statele Unite, au descoperit ca expunerea la doze scazute de Propecia, un medicament foarte des utilizat in tratarea calvitiei, dedicat exclusiv barbatilor, creste de trei ori riscul acestora de a suferi de impotenta. Rezultatele studiului arata, totodata, ca in cazul celor care folosesc acest medicament creste de cinci ori numarul prescriptiilor de Viagra si de alte tablete cu efecte similare. De asemenea, barbatii sustin ca au un libido scazut. La studiul realizat de cercetatorii americani au participat 1.400 de barbati cu varste de pana la 52 de ani care folosesc acest medicament impotriva caderii parului, anuntaDoctorulZilei.ro.

Zece motive pentru care ar trebui sa mananci ciocolata. Desi pare greu de crezut, ciocolata neagra este bogata in vitamine si are un continut ridicat de minerale. Iata care sunt efectele sale asupra organismului si de ce este bine sa o mananci! 1. Are rol de calmant natural, reducand durerea (la fel ca apa); 2. Te fereste de bolile cardiace; 3. Reduce riscul unui atac cerebral si protejeaza creierul in urma unuia; 4. Protejeaza pielea de razele ultraviolete (datorita antioxidantilor); 5. Stimuleaza apetitul si performantele sexuale (afrodisiac); 6. Functioneaza ca un antidepresiv; 7. Ajuta la scaderea colesterolului; 8. Regleaza circulatia sangelui; 9. Poate opri tusea (fara efecte adverse, ca in cazul medicamentelor); 10. Te poate ajuta sa slabesti (consumata intr-o anumita cantitate), informeazaLibertatea.

Ce boli poti sa ai, in functie de locul in care iti apar cosuri. Cosurile sunt normale in adolescenta, insa atunci cand apar dupa aceasta perioada, pot indica o problema de sanatate. Vezi ce boli poti sa ai, in functie de locul in care iti apar cosuri. Daca ai cosuri pe gat, este un semn ca hormonii secretati de glandele suprarenale nu mai au putere ori ca esti foarte stresata. Excesul de zahar poate duce, de asemenea, la aparitia acestor cosuri, dar inainte sa te sperii, asigura-te ca problemele de piele nu apar din cauza materialelor pe care le porti sau a parului prea gras. Cosurile pe umeri sunt un semn ca esti foarte stresata si vulnerabila. Incearca sa te odihnesti si nu te mai consuma din orice. Daca observi ca ai cosuri pe piept, intre sani, s-ar putea sa ai o reactie la materiale sintetice ori sa suferi de afectiuni digestive. Fii mai atenta la dieta si incearca sa eviti alimentele prea condimentate, scrieUnica.ro.

Cancerul de piele poate fi tratat eficient daca este diagnosticat la timp, insa majoritatea oamenilor nu merg regulat la dermatolog si nici nu isi verifica alunitele. Diagnosticate la timp, 90% din cazurile de melanom pot fi tratate in mod eficient. Un studiu exclusiv derulat de Ipsos in 23 de tari de pe toate continentele, analizeaza comportamentul persoanelor la soare si cunostintele generale privind riscurile asociate expunerii la soare. 88% din persoanele chestionate cunosc riscurile aparitiei cancerului de piele in momentul expunerii la soare, fara protectie. Cu toate acestea, doar 1 din 2 persoane chestionate a consultat vreodata un medic dermatolog pentru un screening cutanat (analiza vizuala a alunitelor realizata de un dermatolog), iar 1 din 4 persoane nici macar nu si-a verificat vreodata propriile alunite. In cadrul unui program national de screening cutanat, realizat in perioada mai-iunie 2014 de La Roche Posay in colaborare cu 142 de medici dermatologi, peste 1100 de pacienti romani au beneficiat de un consult gratuit al nevilor pigmentari. Dintre acestia, 60% erau la primul consult dermatologic al alunitelor. Pentru 50% dintre participanti, factorul care i-a determinat sa consulte medicul dermatolog a fost gratuitatea serviciului oferit. Dintre persoanele consultate, numai 20% foloseau protectie solara in mod regulat in timpul expunerii la soare, vara, anuntaDoctorulZilei.ro.