Ce se intampla in corpul tau cand renunti la sucuri dietetice.Sucurile dietetice par o alegere mai buna, cand esti la dieta sau nu vrei sa iti pui in pericol silueta, insa nu sunt atat de sanatoase. Vezi ce se intampla in corpul tau cand renunti la sucuri dietetice. Sucurile dietetice sunt foarte periculoase pentru sanatate. In primul rand, daca consumi mai multe de trei pahare pe zi, riscul aparitiei cariilor creste, din cauza nivelului ridicat de aciditate. Consumul regulat al acestei bauturi te predispune la depresie, infarct, obezitate, boli de rinichi, diabet si dezechilibre hormonale. In momentul in care renunti la sucurile dietetice, in organismul tau se produc schimbari benefice. Indulcitorii artificiali din sucurile dietetice provoaca dureri de cap. In momentul in care renunti la aceste bauturi, migrenele se pot intensifica, insa in cateva zile vei vedea ca vei scapa de ele, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

O leguma inrudita cu varza previne cancerul, bolile de inima si artrita. In plus are putine calorii.Broccoli face parte din familia cruciferelor (brasicaceelor), din care fac parte conopida, varza de Bruxelles, guliile, napii si varza. Are o valoare nutritiva si alimentara ridicata si, de asemenea, un continut bogat in glucide, vitamine si saruri minerale. Include in cantitati mari vitamina C si vitamina K, extrem de necesara pentru o buna circulatie sanguina, dar si fibre solubile si insolubile, care ajuta la reducerea valorilor colesterolului rau (LDL) din sange. De asemenea, este bogat in vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu, fosfor. Are calitatea de a preveni artrita, o boala degenerativa. Substanta denumita sulforafane blocheaza distrugerea cartilagiilor deoarece intercepteaza o molecula care produce inflamatia locala. Continutul important de vitamina C face ca 100 de grame de broccoli consumate zilnic in cazul unei raceli sa scurteze tipul de manifestare al acesteia. De asemenea, prin vitamina C lupta impotriva radicalilor liberi, incetinind astfel procesul de imbatranire al celulelor, deci a corpului nostru, anuntaDoctorulZilei.ro.

Obiceiul zilnic care ii face pe oameni sa creada ca sunt mai destepti.Internetul iti ofera orice informatie ai nevoie, dar psihologii sustin ca acest lucru are si efecte negative. "Efectul Google" este tendinta noastra de a uita informatiile care pot fi obtinute cu usurinta, insa acesta nu este singura consecinta negativa pe care il are cautatul informatiilor pe Internet. Un studiu nou a aratat ca oamenii care cauta informatii in online devin prea increzatori in lucrurile pe care nu le cunosc foarte bine si se cred mai inteligenti decat sunt in realitate, potrivit nymag.com. Chiar daca Internetul nu schimba felul in care gandim, pare sa schimbe perceptia pe care o avem despre ce credem ca stim. Studiul a fost efectuat pe 119 barbati si 83 de femei si a fost condus de Matthew Fisher de la Universitatea din Yale. Cercetatorii le-au cerut participantilor sa caute pe Internet raspunsuri la intrebari precum "de ce sunt mai multe femei decat barbati" sau "de ce sunt adancituri pe o minge de golf". Un grup separat a fost rugat sa dea raspunsuri la aceleasi intrebari, fara, insa, sa foloseasca Internetul, informeazaLibertatea.

Semne ca ai lipsa de vitamina B12. Pe masura ce imbatranesti, abilitatea corpului de a asimila vitamin B12 scade. Vezi cum iti dai seama ca organismul tau nu are acest nutrient. Oboseala inexplicabila este primul semn ca iti lipseste vitamin B12. Corpul are nevoie de acest nutrient pentru a crea celule rosii, care transporta oxigenul catre organe. Fara suficient oxigen in celule, te simti foarte obosita, indiferent de cate ori dormi. In plus, lipsa oxigenului iti slabeste muschii si orice efort, oricat de mic ar fi, te epuizeaza. Daca te electrocutezi de tot ce atingi sau simti ca ai ace in maini sau picioare, s-ar putea sa suferi de lipsa de vitamin B12. Aceste senzatii apar din cauza leziunilor nervilor, care apar in urma lipsei de oxigen in celule. Daca ti se intampla sa uiti numele nepoatei tale sau sa iti pui cheile in frigider, nu te gandi ca sunt semen de Alzheimer. Lipsa de vitamin B 12 este, de asemenea, o cauza a acestori pierderi de memorie, scrieUnica.ro.

Ce sa mananci inainte si dupa ce faci sport ca sa obtii rezultate mai repede. Alimentele consumate inainte sau dupa activitatea sportiva sunt un element-cheie pentru imbunatatirea randamentului. In cazul in care activitatea aleasa este de tip cardiovascular, se recomanda un mic dejun usor, pe baza de fructe sau suc, completat cu o felie de paine prajita si miere, pentru refacerea energiei, sau cereale. Daca este vorba despre exercitii anaerobice, se recomanda tot un mic dejun usor, asemanator celui mentionat, pentru ca nu este bine ca stomacul sa fie plin. In ambele cazuri este foarte importanta hidratarea: trebuie sa se bea aproximativ 500 ml de apa cu 30 de minute inainte de inceperea exercitiilor. Pauza de pranz, chiar inainte de a manca, este un interval orar pe care multi il aleg pentru a face sport. Inainte de inceperea activitatii sportive trebuie sa se ia o gustare pe baza de fructe. Pe de alta parte, cand s-a efectuat deja o activitate cardio, este important sa se recupereze energia prin carbohidrati si o portie de proteine. Daca s-a efectuat vreun exercitiu Pilates sau yoga, nu este atat de necesar aportul de hidrati de carbon, fapt pentru care ar fi ideale proteinele, legumele si un colt de paine de cel mult 40 de grame, anuntaDoctorulZilei.ro.