Ce boli risti sa faci daca bei cafea pe stomacul gol. Fara indoiala cafeaua are o sumedenie de beneficii, datorita faptului ca este bogata in antioxidanti. Insa licoarea energizanta pe care o savuram in fiecare dimineata ne poate face la fel de mult rau, mai ales daca este consumata pe stomacul gol. Cafeaua este, conform miilor de studii realizate de universitati faimoase in intreaga lume, extremde benefica organismului uman, datorita unor antioxidanti care au rolul de a indeparta radicalii liberi de la nivelul organismului. Acestia fac parte din grupul acizilor clorogenici. Acestia se regasesc si intr-o serie de fructe pe care le consumam in mod regulat. Potrivit studiilor, cafeaua este leacul pentru o serie de probleme cronice de sanatate, cum ar fi cancerul de colon, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sase semne de alarma ca urmeaza sa faci infarct.Organismul te avertizeaza si cu o luna inainte. Acestea sunt simptomele care se manifesta cu o luna mai devreme ca atacul de cord sa aiba loc. Incercati sa inlaturati cauza lor pentru a nu ajunge in stadiul in care e prea tarziu. Oboseala. Atunci cand arterele se ingusteaza, la inima ajunge mai putin sange decat este nevoie. Acest lucru face ca inima sa lucreze mai intens si mai mult decat ar trebui, iar persoana se simte mai obosita si somnoroasa in majoritatea timpului. Insuficienta respiratorie. Daca la inima ajunge prea putin sange, inseamna ca nici plamanii nu vor primi cantitatea necesara de oxigen. Cele doua sisteme sunt interdependente, astfel, daca ati observat ca aveti probleme de respiratie este recomandat sa consultati cat mai curand posibil un medic. Acest lucru ar putea insemna ca se apropie un atac de cord, anuntaDoctorulZilei.ro.

Singurul lucru pe care il poti face pentru a preveni cancerul cervical. Cancerul cervical apare atunci cand celulele normale de la nivelul colului uterin se transforma in celule canceroase si cresc necontrolat. Vezi ce poti face pentru a preveni instalarea acestei maladii. Cea mai eficienta metoda de preventie a cancerului cervical este sa mergi constant la ginecolog. Medicii sustin ca femeile afla prea tarziu ca sunt bolnave, pentru ca sar peste consultatia anuala, deoarece sunt prea ocupate sa aiba grija de ceilalti membri ai familiei, potrivit womenshealthmag.com. Un sondaj realizat de Fundatia pentru Cancer si Genetica a aratat ca mai bine de o treime din 1.000 de femei au declarat ca nu au in plan sa mearga la ginecolog in decurs de un an. Chiar daca acestea au spus ca unul dintre motive este ca pun sanatatea copiilor mai presus de a lor, nu au sarit peste vizita la coafor, dentist, oftalmolog sau medic de familie. Este important sa nu ajungi la el doar cand te confruti cu simptome si sa intelegi ca iti poate salva viata, informeazaLibertatea.

Trei mituri despre ceaiul verde. Ceaiul verde este cea mai sanatoasa bautura, iar unii specialisti il considera mai bun chiar decat apa. Insa, in jurul ceaiului verde s-au format si anumite mituri si prejudecati. Iata in ce sa nu mai crezi de acum incolo! Poti bea ceai verde cat vrei. Fals! Tot ce este prea mult dauneaza sanatatii organismului. Daca bei foarte mult ceai verde, cantitatea de cofeina pe care o contine poate creste tensiunea arteriala, poate duce la agitatie si insomnie. Specialistii in nutritie recomanda intre 3 si 6 cesti de ceai pe zi. Nu mai mult! Ceaiul verde contine multa cofeina. Este adevarat ca ceaiul verde contine cofeina insa in cantitati mici, de trei ori mai putin decat cafeaua. Aceasta bautura este o sursa bogata de cofeina "buna" care, la randul sau, contine antioxidanti. Antioxidantii previn cancerul, diabetul si boala Parkinson. Cofeina ajuta la eliminarea stresului si a anxietatii, scrieClick.

Semintele care iti imbunatatesc vederea. Faptul ca ne petrecem foarte mult timp in fata calculatorului ne poate afecta vederea, iar vizitele la medicul oftalmolog pot avea un singur verdict: ochelarii. Insa mai exista un remediu care ne ajuta sa ne corectam dioptriile. Este vorba despre semintele de dovleac, care, se pare sunt extrem de benefice pentru astfel de afectiuni. Nu doar ca sunt bune pentru verere, insa, conform unui studiu recent, realizat in Spania, semintele de dovleac au anumiti compusi care sunt excelenti in uciderea celulelor canceroase. Mai sunt doarte bune la imbunatatirea starii de spirit, dar si pentru sanatatea mentala si fizica. Concret, semintele de dovleac sunt excelente pentru anumite tipuri de cancer si au proprietati antiinflamatorii. Un alt studiu, realizat in Germania, arata ca femeile care se afla la menopauza ar trebui sa consume zilnic seminte de dovleac, deoarece acestea reduc riscul imbolnavirii cu cancer mamar cu 23 la suta, anuntaUnica.ro.