Cinci beneficii ale consumului de bere! Domnilor, bucurati-va! In vara aceasta, nutritionistii va dau liber la consumul de bere! Potrivit numeroaselor studii, aceasta bautura are mai multe beneficii pentru sanatate. Evident, daca nu depasiti masura. Contine antioxidanti, comparabil cu cei prezenti intr-o ceasca de ceai verde, spre exemplu. Cel mai recent studiu lansat de Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie arata ca berea contine foarte multi antioxidanti. Datorita hameiului si cerealelor din compozitie, berea prezinta compusi fenolici capabili sa contribuie la marirea capacitatii antioxidante a plasmei. Una dintre caracteristicile fenolilor este ca sunt greu solubili in apa, dar foarte solubili in alcoolul pe care berea il contine, influentandu-se astfel absorbtia acestora in organism, spune medicul nutritionist Corina Zugravu. Protejeaza aparatul cardiovascular. Consumul moderat reduce riscul inflamatiilor (una dintre cauzele aterosclerozei), ajuta la subtierea sangelui si previne formarea cheagurilor, scrieClick.

UTILEFoto: Colaj foto

Noi directii in tratarea HIV. Se fac progrese, dar nu se stie cand va putea fi eradicata boala. Aproximativ 2,5 milioane de oameni se infecteaza cu HIV anual, in ciuda progreselor in domeniul medical. Cifra e totusi mai scazuta fata de 1997, cand era de 3,3 milioane. Desi cercetarile continua, specialistii nu pot da niciun verdict cu privire la o posibila data la care ar putea fi gasita o solutie petru eradicarea bolii. Anul trecut, peste un milion de persoane au decedat din cauza bolii SIDA. Un numar de 18.000 de specialisti si-au dat recent intalnire in Durban, Africa de Sud, la Conferinta Internationala SIDA, pentru a discuta despre progresele facute in domeniu. Profesorul Sharon Lewin considera ca o solutie intermediara ￯ pana la gasirea unei modalitati de eradicare - este ca medicamentele retrovirale sa isi faca efectul in asa fel incat pacientii sa ramana sanatosi chiar daca opresc administrarea tratamentului, anuntaEVZ.

Soarele te arde si dupa plaja! Radiatiile actioneaza inca patru ore dupa expunere. Arsura imediata, pe care o calmezi cu creme, si pistruii care-ti raman ca semne "de buna purtare" nu sunt singurele efecte ale expunerii excesive la soare. Dermatologii atrag atentia asupra unui fapt necunoscut multora: ultravioletele continua sa ne afecteze vreme de 4 ore dupa ce-am plecat de pe plaja, nu doar la nivel cutanat, ci si la cel al ADN-ului. Cercetatorii de la Universitatea Yale din Statele Unite au descoperit ca melanina, pigmentul caruia ii datoram bronzul seducator, are, de fapt, dublu rol: apara pielea de efectele nocive ale soarelui si, totodata, afecteaza ADN-ul. Melanina reprezinta mecanismul de autoaparare prin care organismul nostru absoarbe razele ultraviolete (UV), informeazaLibertatea.

9 din 10 romani cu insuficienta cardiaca nu stiu ca au acest diagnostic. Noi solutii pentru pacienti. Aproximativ un milion de persoane din Romania sufera de insuficienta cardiaca (4.7% din populatie, conform studiilor), iar 25.000 de persoane sunt diagnosticate in fiecare an cu aceasta boala. Insa, 9 din 10 persoane care sufera de insuficienta cardiaca, in Romania, nu stiu ca au acest diagnostic. Si, in conditiile an care insuficienta cardiaca este prima cauza de internare in spitalele din Romania, specialistii atrag atentia ca supravietuirea la 5 ani de la diagnosticul de insuficienta cardiaca este mai mica decat supravietuirea in multe forme de cancer. Pentru a avertiza asupra pericolelor acestei maladii, Centrul pentru Inovatie in Medicina a organizat evenimentul "Media Academy: Insuficienta cardiaca", ca parte a programului de informare si educare "Health Innovation Agenda", la care au participat Dr. Gabriel Tatu Chitoiu - presedinte, Societatea Romana de Cardiologie, Dr. Ovidiu Chioncel - medic cardiolog, Institutul Clinic Fundeni, Dr. Marius Geanta - co-fondator si presedinte, Centrul pentru Inovatie in Medicina, alaturi de o pacienta diagnosticata cu insuficienta cardiaca, scrieRomania Libera.

Uite cum te cocosezi la serviciu! Traim in secolul exploziei tehnologice. Este inevitabil ca acest lucru sa nu ne afecteze trupurile. Conform profesoarei Suzanne Snodgrass, de la Universitatea din Newcastle, munca la calculator este o bomba cu ceas. Petrecem in medie 6 ore jumatate stand in fund la birou, in banca la scoala sau in timp ce mancam. In timp, coloana va simti acest lucru in zona lombara si respectiv cervicala. Conform cercetatorilor britanici, dupa 45 de ani problemele cu spatele incep sa apara din aceasta cauza. Suzanne Snodgrass sustine ca pozitia coloanei vertebrale se modifica ireversibil dupa varsta de 45 de ani, anuntaClick.