Din morcovi, lamaie, propolis si ulei de masline, pot fi preparate masti pentru hidratarea si ingrijirea mainilor

Fiecare femeie isi doreste sa aiba maini frumoase, ingrijite, fara pete de batranete sau iritatii. Insa trecerea timpului, factorii climatici, alimentatia si activitatile zilnice isi pun amprenta pe aspectul general al mainilor.

Pielea uscata si iritata a mainilor este in principal rezultatul folosirii unor chimicale, a inalbitorilor sau a produselor nepotrivite de ingrijire a pielii. Cercetarile recente realizate de medicii dermatologi au aratat ca un rol important in aparitia unor probleme ale pielii precum iritatiile, mainile uscate sau petele maronii il au si dieta zilnica, varsta, nivelul de stres si igiena personala. Pentru stabilirea unui tratament corespunzator pentru mainile uscate si iritate, trebuie in primul rand sa se stabileasca motivul aparitiei afectiunii.

Produsele cu pH neutru, preferate

Astfel, dermatologii ne sfatuiesc sa ne protejam mainile cu manusi atunci cand folosim produse chimice care pot ataca pielea, sa inlocuim sapunul cu produse de curatat cu pH-ul neutru, sa ne spalam pe maini cu apa calduta. Pentru tratarea zonelor cu iritatii de pe maini, dermatologii ne sfatuiesc sa folosim un unguent cu calamina, deoarece are un efect racoritor si calmant.

De asemenea, cremele cu hidrocortizon si cele cu aloe vera reprezinta o solutie pentru tratarea iritatiilor. Acestea se aplica de doua ori pe zi, rezultatele fiind vizibile in decurs de o saptamana. Pentru tratarea petelor maronii care strica aspectul mainilor dupa o anumita varsta sunt necesare diverse masti pe baza de acizi glicolic si salicilic, deoarece acestea au efect de peeling.

Integral in Adevarul