Salatele cu maioneze, micii şi îngheţata cu ciocolată sunt apropiate ca număr de calorii cu mâncăruri care mustesc de grăsime.

Mesele din timpul verii, deşi mai frugale decât în restul anului, vă pot lăsa cu kilograme în plus. Alimentele care sunt consumate de obicei vara, de tipul salatelor cu diverse brânzeturi, îngheţatei sau micilor au un conţinut ridicat de calorii. Mai mult, şi produsele aparent inofensive, cum sunt aripioarele de pui, vă pot da silueta peste cap.

Aripioarele de pui, „o ţeapă calorică“

Dacă nu este macră (fără grăsime), carnea la grătar, consumată frecvent, vă poate aduce câteva kilograme în plus. „Cele mai grase părţi sunt coastele de porc sau de vită. O porţie obişnuită poate avea peste 1.500 de calorii şi 124 grame de grăsime“, spune Sarah Krieger, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Americane de Dietă, citată de publicaţia on-line „WebMD“. Mai sănătoasă este carnea de pui sau curcan, fără piele, ori muşchiul de vită.

„Aripioarele de pui, în schimb, sunt o mare «ţeapă calorică». Au foarte multă grăsime, din cauză că au multă pieliţă. Mai mănânci şi multe, pentru că nu te saturi cu puţin“, spune Cătălina Bega, medic rezident diabet şi boli de nutriţie la Institutul „Nicolae Paulescu“, din Bucureşti.

Evenimentul Zilei