Ce nu trebuie sa cumperi din farmacie - de la crema antirid, la pilulele de slabit. Pilulele de slabit, cremele antirid, suplimentele de vitamine, pasta de dinti care iti albeste dantura si cremele impotriva celulitei nu ofera rezultate spectaculoase, sustin medicii. Cand intri in farmacie, privirea iti este asaltata de tot felul de produse care promit intinerirea chipului, distrugerea celulitei, scaderea in greutate sau dinti mai albi fara prea mult efort, informeaza site-ul Wallet Pop. Medicii specializati in diferite domenii au realizat o lista a produselor pe care trebuie sa le evitam atunci cand intram intr-o farmacie. Pilulele, ceaiurile si batoanele de slabit sunt produse ineficiente in lupta impotriva kilogramelor in plus, potrivit medicului Fred Ralson. Multe dintre aceste produse nu sunt supuse unei evaluari riguroase, cum este cazul medicamentelor destinate diferitelor afectiuni, anunta Gandul.

utileFoto: Colaj foto

Alimente si bauturi diuretice. "Excursiile" la toaleta pot deveni enervante, mai ales daca nu va aflati acasa, iar acestea se repeta de 8-10 ori pe zi. "Daca va hidratati corespunzator, in mod normal nu ar trebui sa mergeti la toaleta mai des de 3-4 ori pe zi. In caz contrar, este posibil sa suferiti de vezica hiperactiva sau de o infectie urinara", spune medicul urolog Batir Boris. In cazul in care va confruntati cu o astfel de problema, specialistii site-ului medical in limba engleza WebMd va sfatuiesc sa consultati medicul nefrolog sau urologul. Uneori, in spatele acestui comportament se poate ascunde o afectiune (incontinenta urinara, vezica iritabila). Alteori insa, tine de propria igiena alimentara, scrie Romania libera.

Persoanele atragatoare au un coeficient de inteligenta peste medie. Mitul conform caruia nu se poate "si frumos, si destept" a fost desfiintat de oamenii de stiinta. Ba mai mult, savantii britanici si americani sustin ca frumusetea si inteligenta merg mana in mana, iar persoanele atragatoare au un coeficient de inteligenta mai mare cu 14 puncte decat media populatiei, transmite Dailymail. Potrivit revistei de stiinta Intelligence, persoanele considerate frumoase atrag parteneri care arata bine si sunt inteligenti. Copiii acestor cupluri ajung sa mosteneasca ambele calitati si astfel se creeaza o "legatura genetica" intre aceste calitati, transmite Adevarul.

Masca de banane si miere hidrateaza parul. Temperaturile scazute, acoperirea capului, vantul taios si intemperiile specifice iernii sunt factori care agreseaza firul de par. Medicii dermatologi spun ca folosirea fohnului si a placii de indreptat parul accelereaza deteriorarea podoabei capilare. In plus, varfurile firelor de par se despica destul de repede in aceasta perioada a anului, astfel ca se recomanda sa le taiem in fiecare luna. Pentru ca firele de par sa nu se despice sau electrizeze, specialistii recomanda o masca pe baza de banane si miere. Pentru a realiza acest tratament, aveti nevoie de o banana coapta, doua linguri de iaurt, doua linguri de germeni de grau, un sfert de lingurita de lecitina, o lingura de miere de albine si doua linguri de lapte, mentioneaza Gandul.

Febra arata ca cel mic sta bine cu imunitatea. Orice copil putin racit risca sa faca febra, dar este bine sa stiti ca aceasta nu este periculoasa. Valorile care sunt ingrijoratoare pornesc de la 39,5-40 grade Celsius, insotite de convulsii. Febra este un semnal ca sistemul imunitar functioneaza bine, insa cei mai multi parinti se sperie de asta. Pentru a preveni convulsiile, febra trebuie scazuta destul de rapid. Medicamentele care dau rezultate in astfel de situatii sunt derivatii de ibuprofen si cei de paracetamol. Sunt si siropuri si supozitoare pentru scaderea febrei. De asemenea, va ajuta folosirea impachetarilor in prosop. Puneti comprese pe toracele si pe picioarele copilului pana cand febra scade, potrivit Romania libera.