Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a stârnit o adevărată dezbatere națională după ce a anunțat că este analizată chiar posibilitatea ca elevilor să le fie cerută o adeverință medicală la fiecare început de an școlar, care să ateste că și-au făcut analizele antidrog.

Elevi în curtea școliiFoto: AGERPRES

Acum, prefectul revine ușor asupra declarațiilor și spune că nu va fi vorba de o testare generală și că ea s-ar face doar cu acordul părinților.

„Nu mai trebuie ascuns acest fenomen periculos sub preș: vârsta la care copiii încearcă drogurile a scăzut în ultimii ani până la 13 ani. Mai mult, drogurile se vor diversifica și vârsta va continua să scadă”, a declarat Hopincă, luni seară, la Digi 24.

Prefectul spune că are în vedere o amplă consultare a părinților pe acest subiect care se va face în special prin intermediul inspectoratelor.

O a doua inițiativă vizează introducerea unei ore de curs anti-drog în programa școlară.

Consumul de droguri crește constant în România. O spun statisticile oficiale, dar dezbaterea publică a explodat după tragedia de la 2 mai unde un tânăr de 19 ani drogat a omorât doi studenți. O realitate ignorată ani de zile de cei care aveau datele în față a ieșit la iveală acum, iar de la cel mai înalt nivel autoritățile vor să arate că soluții există.