Un copil de 12 ani a fost admis la facultate. S-a luptat cu peste 100.000 de persoane şi a reuşit. Se numeşte Carlos Santamaria şi pe 6 august urmează să aibă primele sale cursuri la universitatea de Fizică Biomedicală. Va fi un elev foarte diferit de colegii săi, pentru că este primul student în vârstă de 12 ani care îşi va începe cariera la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM), transmite BBC. Instituţia, cea mai importantă şi cea mai mare din ţară, a anunţat că băiatul a obţinut una dintre cele mai rare medii la care mii de tineri aspiră în fiecare an, potrivitDescopera.

faze tariFoto: Hotnews

A găsit o carte cu numele unei fete. Și-au trimis scrisori până când au decis să se întâlnească.După mult timp și mult efort depus, John Blanchard a găsit adresa femeii. I-a scris o scrisoare și a trimis-o. A întrebat-o dacă nu vor să fie prieteni prin corespondență. El urma să plece la muncă, în străinătate. Femeia a acceptat și, timp de un an, și-au trimis scrisori. La un moment dat, John Blanchard i-a cerut tinerei o poză cu ea. Ea a refuzat. I-a spus că aspectul exterior nu contează dacă el este cu adevărat interesat de ea, potrivit Click.

Lista halucinantă de „păcate“ afişată pe uşa unei biserici din Mureş: „Părinţii păcătuiesc când le îngăduie copiilor să-şi petreacă timpul la adunări sportive“. O femeie din Bucureşti a postat pe Facebook o fotografie cu mesajul prins în piuneze pe uşa Bisericii Sfântul Nicolae, din localitatea Lăpuşna, judeţul Mureş. Cu titlul: „Părinţii păcătuiesc atunci când”, pe o coală de hârtie sunt enumerate toate greşelile pe care oamenii le-ar face în educaţia copiilor. Ana Glave a vizitat în urmă cu două zile biserica Sfântul Nicolae din satul Lăpuşna, comuna Ibăneşti, judeţul Mureş, potrivitAdevarul.

Peste 100 de capre au reușit să scape de la o fermă. Cum au fost surprinse pe străzi. S-au plimbat pe străzi şi s-au ospătat din gazonul şi florile atent îngrijite ale localnicilor. Inevitabil, în scurt timp au devenit atracţia locului şi, până să le dea dispărute proprietarul, ajunseseră deja vedete pe reţelele sociale. Fermierul le-a explicat că animalele păşteau aproape de un iaz şi că au reuşit să evadeze după ce au rupt un gard. După mai bine de o oră, au fost strânse şi duse înapoi la fermă, potrivitStirile ProTv.

A doborât recordul mondial la 95 de ani. Fostul veteran de război a reuşit să doboare recordul stabilit în 1991 de Herb Kirk cu aproape 5 secunde. În cadrul aceluiaşi turneu destinat seniorilor, William Platts, de 90 de ani, din Boiese, statul Idaho, a stabilit un nou record mondial la aruncarea suliţei aruncând până la 31,46 de metri. O performanţă cu 2,9 metri mai bună decât cea a recordmenului precedent. Englert este hotărât ca anul viitor să îşi îmbunătăţească prestaţia şi să intre iar în Carte a Recordurilor, potrivitClick.