Copiii îşi conştientizează forma corpului chiar din uter. Printre cele mai preţioase momente din timpul sarcinii sunt primele clipe în care mama simte loviturile copilului său. În prezent, cercetătorii au descoperit că fiecare mişcare sau lovitură ajută fătul să-şi compună o hartă a creierului său. Aceste lovituri sau mişcări fetale permit copilului să-şi creeze o reţea cerebrală de bază prin care înţelege modul în care fiecare parte a corpului se mişcă, afirmă cercetătorii. Conform Live Science, cartografierea spaţială timpurie are loc doar până în momentul naşterii după care în doar câteva zile aceleaşi mişcări nu mai au niciun efect asupra creierului, scrie Descoperă.ro.

faze tariFoto: Colaj foto

Cel mai avansat sistem anti-piraterie, spart în 20 de minute. Sistemele anti-piraterie devin din ce în ce mai bune, dar asta nu-i sperie pe cei care le sparg, indiferent de laudele de sine pe care le folosesc creatorii acestora. Valeroa este unul dintre cele mai noi sisteme anti-piraterie pentru jocuri, similar cu Denuvo, de care probabil ai auzit. Cel din urmă a devenit unul dintre cele mai eficiente și notorii sisteme de acest fel, iar celebritatea sa nu a făcut decât să-i atragă pe crackerii dornici să îl spargă. Câteva zile de protecție sunt realitatea cu care se pot lăuda astfel de sisteme, Playtech.

Fenomen rar apărut pe cer în Masivul Postăvaru, de Ziua Națională. Turiștii care au urcat, sâmbătă, pe masivul Postăvaru au avut parte de o surpriză chiar de Ziua Națională. Norocoșii au fost martorii unui fenomen rar și anume un halo, scrie Știrile ProTv.

Rețelele sociale, benefice pentru adolescenți: studiul care le contrazice pe toate de până acum. Am întâlnit o grămadă de statistici care ne arată că timpul generos petrecut de tineri pe rețelele sociale nu este benefic pentru sănătatea lor mintală. Un nou studiu însă, încearcă să ateste contrariul. Cel mai recent studiu al celor de la Pew Research Center a căutat să demonstreze cu statistici clare modul în care rețelele sociale facilitează dezvoltare emoțională sănătoasă a tinerilor. La prima vedere, adolescenții simt o presiune constantă să posteze pentru a genera interes și a aduna like-uri și comentarii sau pentru a-și îmbunătăți imaginea în fața publicului. În același timp, sunt copleșiți de drama constantă din online și volumul titanic de comentarii negative și ură manifestată pe o varietate mare de subiecte, scrie Playtech.

Echipamentele care vă bruiază, fără să ştiţi, semnalul. Avertisment: Riscaţi să nu puteţi suna nici la 112. Telefoanele fixe fără fir, electronicele şi chiar simplele monitoare pentru bebeluşi care nu sunt omologate în Europa bruiază semnalul din România. Concret, ele funcţionează pe aceleaşi benzi de frecvenţă cu cele pe care le au operatorii de telefonie mobilă de la noi din ţară. Specialiştii avertizează: nu folosiţi astfel de dispozitive pentru că sunt situaţii în care semnalul ar putea fi atât de bruiat încât nu veţi putea suna, în caz de urgenţă, nici măcar la 112, scrie Digi24.