Opt pompieri și un veterinar au salvat un șobolan prea gras. Intervenție neobișnuită a pompierilor din Germania, în orășelul Bensheim. Ei au fost sunați de un veterinar să salveze un șobolan gras care a rămas blocat într-un capac de canalizare, relatează BBC. Incidentul a avut loc duminică după-amiază. Veterinarul nu a putut să elibereze micul animal de unul singur, așa că a sunat la pompieri, potrivit Digi24.

faze tariFoto: Colaj foto

Elon Musk vrea un oraș pe Marte și, ei bine, cam așa ar fi viața acolo. Nu e un secret pentru nimeni faptul că Elon Musk vrea ca omenirea să construiască o bază pe Marte, iar miliardarul a vorbit despre cum ar putea arăta aceasta. Primii pași ai colonizării vor fi făcuți în 2022, când două rachete Big Falcon Rocket (BFR), fără echipaj, vor ajunge pe Planeta Roșie. În 2024, alte două rachete fără echipaj, dar și două cu oameni la bord, vor fi trimise pe Marte, scrie Playtech.

Fizicienii au descoperit un tip exotic de electroni care se rotesc precum planetele. Fizicienii de la Rutgers University au descoperit o formă exotică de electroni care se rotesc precum planetele şi care pot duce la progrese tehnologice în lasere, panouri solare, dispozitive electronice şi altele. Aceştia se numesc „excitoni chirali de suprafaţă” şi sunt constituiţi din particule şi anti-particule „asociate” care gravitează una în jurul celeilalte pe suprafaţa solidelor, scrie Descoperă.ro.

O librărie-cafenea din Alba Iulia ajută oamenii bolnavi. În Alba Iulia, oamenii îşi savurează cafeaua în timp ce îşi citesc volumul preferat sau studiază pentru facultate. Totul se întâmplă într-o librărie-cafenea, deschisă recent de o organizaţie nonguvernamentală care ajută oamenii bolnavi. Toţi banii obţinut din vânzări sunt folosiţi în scop caritabil, scrie Observator.

Drona „sinucigașă” creată de Kalashnikov ar putea schimba războaiele. Drona a fost creată de Kalashnikov, compania rusească care a dat lumii celebra armă de asalt AK-47. Compania arată că se adaptează vremurilor și propune o abordare cel puțin interesantă. Kalashnikov a creat o mini-dronă care poate fi folosită pentru a distruge ținte aflate la distanță. Astfel, dispozitivul poate fi ghidat să se autodistrugă pe o țintă care se află la o depărtare de până la 64 de kilometri, scrie Playtech.