Prin numirea dlui Melescanu si ca ministru interimar la Justitie - numire "salutata" si semnata rapid de presedintele Basescu - premierul Tariceanu a castigat un ragaz de 17-20 de zile pentru a decide daca renunta la dna Nicolai, daca o sustine in continuare si pentru a ezita intre cele două variante.

Dna Nicolai, victimizată puternic de tabăra antiprezidenţială din pricina că a fost atacată la mapă, s-a declarat convinsă că nominalizarea sa rămâne "categoric" în vigoare. Ei, nu se ştie. Ce mai e categoric în ziua de azi în afară de luptele electorale? Scenariile prezentate de diverşi figuranţi anticipează deja nişte bătăi ca-n filme. Senatorul PSD Şerban Nicolae, partenerul de vot al dnei Nicolai în comisiile parlamentare, a avansat "scenariul" potrivit căruia "preşedintele Băsescu are nevoie de un ministru al justiţiei obedient" întrucât "în acest moment se lucrează la un dosar al premierului Tăriceanu".

În acest caz, şi scenariul contrar e valabil: premierul şi prietenii săi au nevoie de un ministru obedient, care să apere dosarele celor opt miniştri şi ex-miniştri (din PSD, PNL, PC şi UDMR) pentru care preşedintele a dat aviz de începere a urmăririi penale. Avizul preşedintelui privindu-i pe cei opt (Năstase, Mitrea, Chiuariu, Babiuc, Sere, Nagyi Păcuraru) n-a fost privit nici el ccca un răspuns procedural normal la cererile Parchetelor (dacă dădea aviz negativ, s-ar fi spus că acoperă corupţia şi face gălăgie degeaba) ci tot ca un scenariu privind punerea în dificultate a partidelor adversare asupra cărora va blama suspiciunea de corupţie.

Singurul partid care intră astfel curat în alegeri rămâne PD-L ai cărui sfinţi lideri şi miniştri mucenici vor putea striga din nou: la ţepe, în Piaţa Victoriei! Dar cine-i mai crede? Ce este însă deprimant la aceste scenarii electorale e că nu sunt deloc originale ci reluări rudimentare ale unor scheme tocite: un fel de manele securistice, semn că autorii nu se mai ostenesc să fie profesionişti ci doar pugilişti. Dl Ponta, care a ocupat sala de sport a unui liceu din Motru pentru o întâlnire fotbalistică locală, se consideră şi el victima unui atentat de presă comandat de un coleg de partid "îngrijorat că aş candida la primăria Capitalei". Printre concurenţii la Primărie se numără singur (până-şi găseşte un partid) şi dl Prigoană, a cărui celebră soţie a definit foarte exact leagănul politic actual: "nu cred că un copil poate face pace între două dobitoace". Viaţa politică îi dă zilnic dreptate.

Curentul