Una dintre cheile rezolvarii problemei Schengen se afla in Parlamentul olandez, a declarat joi, la TVR Info, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, intr-o interventie telefonica de la Copenhaga. Ministrul a insistat ca dupa raportul CE din luna februarie (care va fi unul tehnic) este necesara o ofensiva pe toate fronturile: atat la nivelul celor trei ministere implicate in aderarea la Schengen, cat si la nivel parlamentar".

Catalin PredoiuFoto: AGERPRES

"Pot sa va spun ca una dintre cheile rezolvarii problemei Schengen se afla in Parlamentul olandez, de aceea cred ca in perioada urmatoare pe langa intensificarea contactelor diplomatice guvernamentale, prin Ministerul Justitiei, prin Ministerul de Externe si cel de Interne, intensificarea diplomatiei parlamentare poate ajuta la dezlegarea problemei Schengen; acest efort guvernamental trebuie dublat de o diplomatie parlamentara in urmatoarea perioada; trebuie sa punem umarul cu totii la acest obiectiv".

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu a participat la reuniunea informala a Consiliului de Justitie si Afaceri Interne, ce are loc la Copenhaga.

Raportul Comisiei Europene din februarie ar putea fi nefavorabil aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen. Informatia a fost furnizata de surse diplomatice de la Copenhaga, citate de AFP. Documentul ar putea fi critic mai ales la adresa Sofiei, au aratat sursele citate. O astfel de situatie va afecta sansele ambelor state de a adera la Schengen.