Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat luni sear,a la Romania TV, ca din partea USD mai pot candida la alegerile prezidentiale el sau Sorin Oprescu, deoarece Mugur Isarescu vrea un nou mandat la Banca Nationala, iar Calin Popescu Tariceanu mai poate candida doar individual si, eventual, sa fie sustinut de PSD in turul II.

Victor PontaFoto: Captura RTV.net

El a precizat ca motivul pentru care lista de nume avansata inaintea alegerilor europarlamentare ca posibili candidati la prezidentiale a fost redusa substantial este ca Mugur Isarescu vrea un nou mandat de guvernator la BNR, iar imposibilitatea reconstituirii Uniunii Social-Liberale face ca nici Tariceanu sa nu mai poata fi sustinut de PSD inca din primul tur, citeaza Mediafax.

"A ramas Oprescu, dar nu stiu daca isi doreste sa candideze, si eu. Lista s-a cam redus", a spus Ponta la Romania TV.

Victor Ponta a declarat la Romania TV ca s-a aliat cu PP-DD fiindca PNL a hotarat sa rupa "in mod inexplicabil" orice colaborare cu PSD la nivel local si astfel au pierdut majoritatea in unele consilii locale sau judetene si au fost nevoiti sa apeleze la Dan Diaconescu. "PNL a preferat alaianta cu PDL. Daca vor sa se reintorca alaturi de PSD ii vom astepta", a declarat seful social democratilor.

Declaratii Ponta:

  • PNL a preferat alaianta cu PDL. Daca vor sa se reintorca alaturi de PSD ii vom astepta
  • Reducerea contributiilor de asigurari sociale este posibila si este un lucru bun. Toate acestea de la 1 ianuarie 2015
  • Pensiile vor fi indexate tot de la 1 ianuarie 2015

emisiunea a avut loc in biroul premierului