Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat joi seara, la B1 TV, ca daca noul Consiliu General al Capitalei ar majora valoarea chiriei pentru Piata Constitutiei, organizatorii nu vor mai dori atat de mult sa desfasoare evenimente in acest spatiu, citeazaAgerpres.

Firea, la B1 TVFoto: captura B1 TV

'Daca noul CGMB va creste in mod total justificat chiria pentru o zi in Piata Constitutiei si ar ridica-o la nivel european - 10.000-15.000 de euro, va spun ca organizatorii nu ar mai dori sa inchirieze Piata Constitutiei si nu mi-ar mai face reclama negativa pe Facebook in aceasta perioada', a spus primarul general, joi seara,la B1 Tv.

In context, ea a reamintit propunerea ca PMB sa sustina organizarea unor evenimente prin parteneriate. De asemenea, Firea a mentionat ca in cazul concertelor deja aprobate, relocarea se va face doar daca va fi posibil.

'Unii organizatori de evenimente au fost intelegatori si sunt cu totul de acord sa mearga in alta zona. Cativa organizatori de evenimente insista sa ocupe aceasta zona zile in sir, pentru ca este cel mai ieftin din Europa si din lume: 1.600 de euro/zi. Sunt concerte la care un bilet costa 1.000-1.200 de lei. Sunt sume foarte mari care se strang', a precizat Firea.

Pe de alta parte, primarul general a sustinut ca mesajul sau a fost distorsionat in mod intentionat.

'Am avut o declaratie timida, i-as spune eu, duminica seara, in care doar mi-am exprimat intentia ca pe viitor sa luam toate masurile care se impun, in paralel cu dezvoltarea transportului public de calitate, (...) constructia de parcari atat de cartier, cat si de tip park and ride, in paralel cu semaforizarea inteligenta, dar si o mai buna organizare si plasare a evenimentelor in Capitala. Sub nicio forma nu am vorbit despre interzicerea lor, asa cum s-a spus in mod gresit. (...) A fost un mesaj distorsionat in mod intentionat si cred ca cei pe care i-am deranjat cu afirmatiile din prima saptamana s-au razbunat pe mine in a doua saptamana, pentru ca vom vorbi ulterior si despre anumite afaceri, dosare. (...) Pur si simplu au vrut sa se razbune si cred ca sunt victima acestei razbunari, pentru ca eu nu am afirmat ca se interzice ceva', a explicat Firea.

Gabriela Firea a apreciat ca atacurile impotriva ei au inceput dupa ce a anuntat public intentia ca in aceasta vara si de la anul viitor dezinsectia in parcuri si spatiile verzi sa fie realizata cu resurse interne.

'Licitatia organizata - din pacate, foarte tarziu - in primavara, pentru dezinsectie si deratizare, este blocata acum. E termen pe 17 iulie la Curtea de Apel, nu stim care e soarta acestei licitatii. Se poate ajunge pana in toamna cu ea si atunci aveam doua cai: unu - sa asteptam finalizarea licitatiei, care ar fi putut sa fie in toamna, atunci cand tantarii plecau de buna voie; doi - sa aplicam masuri de urgenta si, din resurse proprii, sa actionam pentru a-i starpi', a spus edilul sef.

Firea a mentionat ca prin dezinsectia realizata de Centrul de Protectie a Plantelor ar urma sa fie acoperita o suprafata de 75-80% din Capitala, cu o suma de 96.000 de euro, in conditiile in care valoarea anuala a contractului de dezinsectie si deratizare pana acum a fost de 4,9 milioane euro.

Gabriela Firea: Nu am niciun gand si nicio intentie sa candidez la presedintia Romaniei si nici la presedintia PSD

In ceea ce priveste dorinta sa de a prelua presedintia PSD, Gabriela Firea a declarat: "Voi participa la congres, dar nu ma voi inscrie in competitie. Voi fi ca oricare dintre colegii mei, participant la un congres. Cred ca mi se potriveste mult mai bine activitatea administrativa, cea de manager, cea pe care am inceput-o. Cred ca sunt mai potrivita pentru a rezolva aceste lucruri si am colegi care sunt mai pregatiti si au alta disponibilitate pentru a conduce din punct de vedere politic si organizatoric un partid".

Pe de alta parte, Firea a precizat ca isi va depune candidatura pentru conducerea PSD Bucuresti. ￯Sunt presedinte interimar la PSD Bucuresti, intentionez sa candidez. Daca va exista in perioada urmatoare o conferinta municipala imi voi depune si eu candidatura￯, a anuntat Gabriela Firea.