Jurnalistul Catalin Tolontan a fost invitat miercuri seara in emisiunea "Sinteza Zilei" (Antena 3) alaturi de Mircea Badea. Amintim ca Mircea Badea a cerut intr-o postare pe Facebook ca "Tolontan sa fie investigat de DIICOT, ca aia de la Sky News". Emisiunea, anuntata ca fiind una exploziva si "plina de tensiune" de catre Mihai Gadea, a fost insa departe de asa ceva, informatiile noi si relevante lipsind. Tolontan a argumentat calm, cu date si informatii concrete, iar Badea si Gadea s-au chinuit sa-l convinga doar ca a exagerat.

Mircea Badea si Catalin TolontanFoto: Captura Antena 3

Catalin Tolontan

 • Nu va exista niciun castigator in seara asta dintre noi. Publicul va fi cel castigator.
 • Este important ca oamenii sa castige un pic mai multe informatii despre acest subiect (problemele din spitale, criza dezinfectantilor)
 • Hexipharma a facut experimente pe romani

Mircea Badea:

 • Am o problema cu scrierea dumneavoastra
 • Eu am categorisit masura DIICOT privind Sky News ca fiind abuziva
 • Nu sunt in asentimentul institutiilor care au luat acele masuri cu Sky News.
 • M-am intrebat totusi daca DIICOT va instaura o dubla masura.
 • Astept de la institutiile statului sa ne spuna ce standard aplica in legatura cu aceste anchete
 • Nu este visul meu in viata sa fie dl Tolontn anchetat.
 • Intrebat de Pagina de Media, dl Tolontan spune ca vine la Antena 3 pentru ca oamenii sa cunoasca mai multe perspective: Va simtiti nedreptatit de Antena 3?

Tolontan: Exista o diferenta intre parerea mea care e libera si faptele care sunt sacre, daca agreem asupra lor.

Raspunsul este foarte sec. Nu, nu ma consider deloc nedreptatit de Antena 3.

Nu m-am considerat niciodata persecutat de Antena 3 pentru ca asta ar insemna ca consider ca Antena 3 nu are dreptul de a critica.

Gadea: La scandalul Hexi Pharma, dvs ati prezentat niste informatii, sursele care v-au contactat pe dvs ne-au contactat si pe noi...

Tolontan: Nu toate.

Gadea: In speta aceasta va asumati responsabilitatea. Aveti vreo mustrare de cosntiinta ca ati dat informatii care nu au fost verificate cum trebuie de dvs.?

Tolontan: Buna intrebarea. Referitor la verificare, am fost contactati la sfarsitul lui 2015 de o persoana care ne-a dat cele doua retete de la Hexi Pharma diluate. Nu l-am crezut initial. Nu ne gandeam ca pot fi distribuite in spitale substante dezinfectante diluate. Ne gandeam ca statul verifica. A durat 4 luni pana sa constatam ca statul nu controleaza.

A durat aproape 4 luni verificarea acelor buletine de analiza.

In mai multe rapoarte oficiale ale Directiei de Snatatate Publica existau rapoarte ca exista contradictii intre eticheta si analize. Oamenii au inceput sa dea din colt in colt. Acestia au spus ca observatiile lor cu problemele bocidelor ajung sa fie filtrate politic.

Badea: Trebuie sa inteleaga toata lumea ca exista 2 teste cand e vorba de astfel de substante: testul de concentratie si testul de eficienta. Exista testul de concentratie facut la ICECHIM. Din sursele pe care le am Parchetul a facut si testele de eficacitate, de eficienta, la Cantacuzino.

Aceste teste de eficienta au fost facute si inainte, pe cand era ministru dl Cadariu.

Tolontan: Exista 3 teste. Ministrul Cadariu a facut niste teste de sanitatie. Te duci in spital si prelevezi probe de pe suprafete, instrumental si vezi daca dupa ce dai cu substanta respectiva raman germeni. Testul Cantacuzino este total diferit. Vii cu niste tulpini de germeni, ii lasi sa se dezvolte si dai cu substanta. Dureaza o perioada indelugata. Testul de sanitatie se face rapid.

Badea: Testele de sanitatie sunt in regula in marea lor majoritate.

Tolontan: Nu, sunt mixte, nu sunt in regula in mare majoritate.

Badea: Eu am o problema cu dozajul. Am vazut titluri nebunesti, de genul "Genocid in Romania", monopolul care distribuie apa in Romania. Am auzut si aberatii de natura stiintifica, substante diluate si de 4.000 de ori, nebunii din astea. Nu am vazut de la domnia sa sa fie ingrijorat de calibrare.

N. Red. Mircea Badea pare mult mai impaciutor decat tonul din postarea de pe Facebook.

Badea: Asta cu genocidul e un pic umflata.

Tolontan: Aveti dreptate. Guvernul a aratat rezultatele de la ICECHIM si arata ca toate probele de la Hexi Pharma sunt neconforme.

Gadea il acuza pe Catalin Tolontan ca a atacat Antena 3 manipuland informatia. Tolontan il contrazice

Tolontan: Angajatii Hexi Pharma si toti directorii au recunoscut diluarea dezinfectantilor in fata procurorilor!

Intervine in emisiune sotul lui Flori Dinu, directoarea de la Hexi Pharma

 • La Parchet nu exista nicio informatie scrisa sau video prin care sotia mea sa recunoasca in fata procurorilor ca stia ca produsele Hexi Pharma au fost diluate

Tolonta il intreaba pe Dinu daca nu exista aceasta proba la ambele parchete la care a fost anchetata Flori Dinu. Sotul sustine ca nu a data ceasta declaratie la niciun parchet si ii spune lui Tolontan ca il va da in judecata. Gadea si Badea exulta. Pe burtiera sta scris chiar de la inceputul interventiei: "Sotul lui Florin Dinu neaga tot ce sustine Tolontan"

Tolontan: Flori Dinu si Condrea nu au negat niciodata de cand am publicat noi acele retetare ca nu stiau ca produsele erau Hexi Pharma. Ei arunca tot pe patronul decedat. Declaratii scrise: "Stiam de diluare, dar Dan Condrea ne garanta faptul ca ele sint eficiente si ca ce scrie pe eticheta e mai mult o chestie de marketing ca sa cistigam licitatiile".

Tolontan: Procurorul general a creat in mod fals o confuzie intre testele de eficienta si cele de sanitatie.

Badea catre Tolontan: Dormiti bine noaptea dupa scandalul creat? Tolo: Nu dorm bine ca sunt obosit. Sunt insa linistit fata de actiunile mele

Badea il acuza ca a creat artificil o adevarat isterie cu infectiile nosocomiale din spitale, ca sunt oameni care refuza sa-si mai interneze copii in spital si sustine ca are un caz concret, o fetita care a decedat dupa ce tatal ei a ezitat sa o interneze.

Pe burtiera: "Tensiune uriasa Badea-Tolontan" :) Lucrurile sunt insa departe de asa ceva. Tolontan argumenteaza calm, are date si informatii, iar Badea se incurca si se chinuie sa-l convinga doar ca a exagerat.

Urmeaza o disputa de jumatate de ora pe sustinerea lui Tolontan pentru Traian Basescu. Tolontan spune ca l-a sustinut concret in anumite situatii si doar pana in 2009, iar Mircea Badea isi dezvolta ideile in limbajul de lemn cunoscut "ai fost fanul lui Basescu, sistemul de Justitie nu te-a interesat ci doar cel sanitar etc."