Procurorul general Augustin Lazar este de parere ca nimeni nu poate scapa de raspunderea penala si de executarea unei pedepse date de o instanta din Romania, chiar daca se afla la mii de kilometri de tara, potrivit news.ro.

Augustin LazarFoto: AGERPRES

"Nimeni, daca pleaca undeva, nimeni nu se poate asigura ca a scapat de a raspunde penal, de a executa o pedeapsa care a fost data de o instanta din Romania. Nu are unde sa fuga", a spus Augustin Lazar intr-un interviu acordat Digi24.

Procurorul general afirma ca exista cooperare intre toate organele judiciare din lume, astfel ca "nimeni nu poate dormi linistit pe perna lui" daca exista un mandat de executare pe numele sau.

"Vedeti ca traim intr-o lume foarte globalizata, in care exista o cooperare judiciara internationala formidabila, in care cererile de comisie rogatorie se trimit pe net, imediat, mandatele de executare a pedepselor sunt comunicate instant la autoritatea judiciara competenta. Exista cooperare intre toate organele judiciare din lume, nimeni nu poate dormi linistit pe perna lui daca are un mandat de executare, chiar daca se afla la mii de kilometri de Romania", a spus Lazar.