Intrebată de Mihai Gâdea dacă crede că Traian Băsescu a trădat-o, Udrea a facut o pauză lungă și a răspuns apoi incurcată că nu crede că a fost chiar așa. Udrea spune insă ca ea a condus mai bine partidul PMP decât o face acesta acum.

Elena Udrea si Traian Basescu la un miting electoral din 2009Foto: Agerpres

Udrea mai spune că fostul președinte nu ii lua în seama nici jumătate din sfaturile pe care i le oferea. ”Rău a făcut. Dacă m-ar fi ascultat mai mult, atunci am fi evitat multe lucruri”, mai spune Udrea.

Gâdea îi cere Elenei Udrea să îi confirme dacă Băsescu a coordonat dosarele DNA, dar Udrea se ține tare pe poziții: "Niciodată nu l-am auzit pe Traian Băsescu să ceară vreun dosar sau să intervină. În toți acești ani de lupta credeți că nu ar fi apărut vreun judecător sau vreun procuror care să zică că Băsescu i-a cerut ceva?!"

Gâdea nu cedează și spune că dpld vedere există două variante: "Fie Traian Băsescu a coordonat totul foarte abil, fie Traian Băsescu a fost un papagal și ăștia au făcut totul peste capul lui. Va mărturisesc că nu cred în ultima varianta"

"Băsescu nu s-ar fi dat pe mâna nimănui. Nu era așa de naiv. Nu s-a implicat niciodată în vreun dosar", încheie Udrea. În scenă intră Cristoiu care încearcă o mică învăluire apelând la protocoale și dacă Udrea știa de ele. Această din urmă spune că nu. Crede că rolul protocoalelor a ost o încercare de a da aparență de legalitate acțiunilor SRI.

Udrea și visul prezidențial: Aș fi putut în turul doi al alegerilor prezidențiale dacă Iohannis ar fi fost declart incompatibil. Coldea m-a blocat ca să-i taie orice pârghie de putere lui Băsescu

  • Cu câteva zile înainte de prezidențiale am aflat că sunt chemată la DNA. Nu era vorba de un dosar în care eu eram inculpata ci de un dosar în care eu eram martor. Am fost avertizată că voi fi chemată la DNA cu o zi înainte de începerea campaniei electorale.
  • De ce Cocoș a fost arestat tocmai în acea săptămâna? De ce Alina Bica a fos arestată tocmai atunci? Fiindcă eu aș fi putut să întru în turul doi al alegerilor la prezidențiale dacă Iohannis era declarat incompatibil.
  • Traian Băsescu a aflat de arestarea fratelui lui din biroul prezidențial. De ce credeți că s-a întâmplat asta?! Au vrut să-i taie orice pârghie de putere lui Traian Băsescu că eu să nu întru în turul doi, iar partidul sau să nu obțină niciun loc. Ei și-au dorit că Băsescu, atunci când pleacă de la Cotroceni, s fie terminat că om politic, să devină un pensionar care să-și crească nepoții și să aibă un președinte că Iohannis cu care să facă tot ceea ce vor.
  • Nu cred ca generalul Coldea a fost mai puternic decat Traian Basescu, dar cred ca a fost mai abil.
  • Lucratura cu pozele mele cu Bica la Paris a fost a lui Coldea, iar Tarian Basescu a inteles asta.
  • Traian Basescu nu l-a demis pe Coldea fiindca nu mai avea sprijinul lui Maior. Legea zice cum se numeste un adjunct la SRI, dar nu si cum se demite. Pe final de mandat, Traian Basescu nu mai avea mijoacele si sprijinul necesar sa-l schimbe pe Coldea