Teodorovici: Se schimbă taxa pe lăcomie în stimulentul pentru hărnicie / Amnistia fiscală vine în curând

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 19 martie 2019, 22:49 Revista Presei | Radio TV


Eugen Teodorovici
Foto: Guvernul Romaniei
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marți seara, la TVR 1, că taxa pe lăcomie pentru bănci va fi transformată în stimulentul pentru hărnicie, iar ultimele discuții le va avea miercuri, potrivit Mediafax.

„Am promis, că până la final de luna martie se face o modificare a acestei ordonanțe. Partea de bănci, mâine dimineață, am o discuție la Ministerul de Finanțe cu reprezentanți ai sistemului bancar, am avut și azi cu colegi de la Banca Națională centrală. Mâine, închidem modificările legate de sistemul bancar. Se schimbă taxa pe lăcomie în stimulentul pentru hărnicie. Dacă banca sau băncile, de la caz la caz, își asumă că vor finanța economia noastră reală, care are nevoie de finanțare, atunci inclusiv taxa....”, Eugen Teodorovici, marți seara, într-o emisiune la TVR1.

Ministrul Finațelor a susținut că mecanismul va fi atât de flexibil, încât unele bănci s-ar putea să nu o achite.

„Acest mecanism care este foarte flexibil stimulează banca și txa care se pune pe o parte din activele financiare rămase ca fiind impozabile se poate duce către zero până la final de an, dacă băncile dovedesc că au finanțat companiile din România, persoanele fizice, titlurile de stat. Am pus zero (în buget - n.red.), pentru că eu nu pun taxă, am mai spus-o”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a mai susținut că bancherii au bonusuri foarte mari și nu îi interesează situația băncii, a cărui faliment poate afecta economia.

Restul modificărilor la OUG 114/2018 vor fi anunțate de ministrul Comunicațiilor și de ministrul Energiei în perioada următoare, conform ministrului Finanțelor.

„Aceasta este și ideea: să nu plătiți mai mult pe metru cub de gaz sau telefonie. Aici este lupta”, a completat Teodorovici, care a menționat că în ceea ce privește nivelul ratelor bancare va exista o reduce până la finalul acestui an, dar poate estima cât.

Teodorovici a mai anunțat că amnistia fiscală va fi discutată în Guvern în luna aprilie, iar măsura va viza atât mediul privat, cât și pe cel de stat

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat, marți seara, la TVR 1, că amnistia fiscală va fi discutată în Guvern în luna aprilie, iar măsura va viza atât mediul privat, cât și pe cel de stat, potrivit Mediafax.

„Amnistia fiscală vine, curând. Cei care ne urmăresc să nu creadă că pot să nu plătească la stat. Este pentru trecut. Această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri. Va fi valabilă și pentru cei care sunt în eșalonări (și insolvență – n.red.). În aprilie, vreau să o avem în Guvern”, a spus Eugen Teodorovici, marți seara, într-o emisiune la TVR1.

Ministrul Finanțelor a menționat că va fi valabilă atât pentru mediul privat, cât și pentru cel public – „nu poți să acționezi diferit”.

„La o companei de stat este clar că este singura șansă și unica, probabil, să poți să o readuci în economie ca un actor activ. Ca și la privat spui așa: «Ai accesorii, le dai la o parte», ce rămâne ca principal. Aceasta este una dintre propuneri”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a susținut că problema nu se pune câți bani va pierde statul prin această amnistie, ci „eu, stat, am vreo șansă să recuperez?”.

„O să aveți o situație în Nota de fundamentare, pentru că aceste calcule se fac. Noi avem inclusiv mai multe variante de eșalonare, pentru că am spus că eșalonarea trebuie făcută într-o perioadă care să permită firmei să facă cu adevărat businessul pentru care a fost înființată, să-și poată plăti obligațile față de terți și, într-un final, să poată să dea și statului o parte pe care pate să o dea din principalul care rămâne. Aceasta să fie o perioadă atât de lungă, încât să permită un astfel de comportament în piață”, a precizat Teodorovici.

De asemenea, companiile care au capital negativ vor avea un termen până la care să-și majoreze capitalul, iar dacă nu îl majorează, vor fi dizolvate, potrivit ministrului Finanțelor.

„Sunt foarte multe firme în România care au un astfel de comportament și care le afectează pe cele care sunt curate și corecte. Lucrurile se vor curăța în economie. Firmele vor vedea că toate măsurile sunt menite să sprijine mediul de afaceri din România”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a subliniat că vor mai fi și alte modificări ale legislației, iar acestea vor fi făcute doar după discuții cu mediul de afaceri. „Singurul caz a fost al Ordonanței 114”, a subliniat Teodorovici, referindu-se la modificările care au afectat mediul de afaceri și care n-au fost discutate cu aceștia. Ministrul a susținut că în cazul OUG 114/2018 s-a procedat astfel, deoarece erau foarte multe presiuni să nu fie adoptată.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14429 vizualizari

 • +21 (27 voturi)    
  :-) (Marţi, 19 martie 2019, 23:32)

  Soljenitin [utilizator]

  Chiparosule, zi-ne sincer: cat vrei ca sa demisionezi si sa dispari din viata publica?
 • +22 (22 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 20 martie 2019, 0:13)

  pmct [anonim]

  • +5 (5 voturi)    
   Teodorici are sorici grosi (Miercuri, 20 martie 2019, 9:51)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui pmct

   Nu exista atata dispret in tara asta cat poate incasa soricul lui fara sa roseasca sau sa se jeneze.Nici in EU nu exista atata dispret cat poate incasa. De aiai este pretuit de Dragnea.Este "bun comnicator" stie sa te faca din vorbe,cunoaste texte de maradoneala si le aplica cu naturalete. Omul are scoala .Intre 1990 si 1993 a fost la o scoala.In padure.
 • +17 (17 voturi)    
  Amnistie financiară (Miercuri, 20 martie 2019, 4:52)

  Celbland [utilizator]

  Adică noi cei care am plătit până acum toate dările la stat vom cădea de fraieri, iar șmecherii care au fentat taxele sau au furat vor fi premiați.

  Adevărată gândire de hoț pesedist !!!
  • +2 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 martie 2019, 8:00)

   [anonim] i-a raspuns lui Celbland

   • +1 (5 voturi)    
    (Miercuri, 20 martie 2019, 8:39)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui

    înțeleg că tu nu faci parte din nația numită România. Deși, dacă e să ne luăm după user-ul tău, n-aș zice.
    ”Onorată instanță, am fost un dobitoc”. E un citat din Emil Bobu.
 • +10 (10 voturi)    
  Uimire... (Miercuri, 20 martie 2019, 7:10)

  spirache [utilizator]

  Dar dacă se da amnistie fiscala, daca dispare taxa pe lăcomie, scad încasările și se duce deficitul la 4% la felul în care e construit bugetul. Care este ideea?
  • +1 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 martie 2019, 8:08)

   [anonim] i-a raspuns lui spirache

 • +13 (13 voturi)    
  fat frumos asta... (Miercuri, 20 martie 2019, 7:13)

  hanu [utilizator]

  nu-i tot ala care zicea sa nu stai mai mult de 5 ani intr-o tzara din UE?...deci astept cu interes:
  Asta presedinte
  secretara de videle prim ministru
  becali ministru pt cultura
  tudorel e bun la justitie
  am uitat vreun specimen?

  un fel de marvel comics pe invers. Sa vedem daca ro prinde 110 ani
 • +10 (10 voturi)    
  Și cine beneficiază de amnistie? (Miercuri, 20 martie 2019, 7:25)

  BEDE [utilizator]

  De amnistie poate să beneficieze RADET, de pildă. Și alte societăți de stat. Și, mai ales firmele clientelei politice.
  Adică majoritatea contribuabililor care au plătit taxe vor plăti și în continuare să acopere lipsurile cauzate de cei care nu au plătit și acum mai sunt și amnistiați.
  Totul lovește în principal în clasa de mijloc. Că de la cei mai săraci chiar nu au ce să ia, iar de cei superbogați nici nu se ating nenorociții ăștia ipocriți de stânga.
 • +6 (6 voturi)    
  esti prafuri! (Miercuri, 20 martie 2019, 7:37)

  Antenistontel [utilizator]

  vai de narile tale!
 • +10 (10 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 20 martie 2019, 7:38)

  qwerasdf [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 martie 2019, 8:01)

   [anonim] i-a raspuns lui qwerasdf

 • +6 (6 voturi)    
  hai cu amnistia... (Miercuri, 20 martie 2019, 8:55)

  liviu_ [utilizator]

  d c dracu suntem ma noi prosti si ne platim taxele?!
 • +3 (5 voturi)    
  taxa noua prosti vechi (Miercuri, 20 martie 2019, 9:30)

  floarealbastra [utilizator]

  dupa ce banca mi-a crescut comisioanele si telefonia valoarea abonamentului citesc comunicate de cumsecadenie comunista de toata jena.
  Sunteti ingamfati, plini de voi si nepasatori fata de consecintele faptelor vostre; mai stiti cum a scris poetul: ex ossibus ultor!
  (si din pamant se ridica razbunatorul).
 • +7 (7 voturi)    
  Ar fi bine sa o numiti (Miercuri, 20 martie 2019, 10:24)

  Martinezu [utilizator]

  cel mai simplu:
  Taxa pe prostie. Luati ce ati votat!
 • +5 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 martie 2019, 10:44)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  Păcălicii Partidului Unic. Azi DJ Orlando (Miercuri, 20 martie 2019, 11:18)

  Spiky [utilizator]

  În primul rând, acești hoți din GIO-PSD nu sunt în stare să dea o lege bună.
  În al doilea rând nu au nici un motiv să o dea - legile proaste 1. favorizează infracțiunile, deci pot să fure foarte ușor; și 2. necesită corecturi permanente (că și corecturile sunt proaste) deci oferă iluzia că ei muncesc de rup.
  Dacă erau interesați, dădeau o OUG bună de la început. Așa au dat o tâmpenie care le-a pus lumea-n cap, deci dușmanii atacă, și în loc să invite la dialog pe cei interesați înainte de a da OUG, abia acum mimează dialogul.
  Și în final, partea cea mai interesantă: adevăratul scop al OUG 114. Amnistia fiscală! Toți cei care au fentat fiscul (oricum politizat) vor fi spălați și apretați cu detergent Halena 3. Că oricum nu puteau fi prinși, întrucât programul de modernizare IT cu Banca Mondială a fost sistat - pentru că ar fi dus la prinderea evazioniștilor de partid mână-n mână cu oligarhii kleptocrați și bugetofagi ai PCR-PSD(via FSN-PDSR).
 • +3 (3 voturi)    
  amnistie (Miercuri, 20 martie 2019, 13:19)

  scorpia [utilizator]

  Pe mine asta cu amnistia ma scoate din minti, eu daca intarzii si cu 10 lei imi pui proprire pe conturi si altii primesc amnistie? Chestia asta nu poate fi atacata la CCR pe motiv de discriminare? Lui Negoita i-au pus propriere pe conturi? Ce s-a mai intamplat cu faimoasa lista cu cei mai mari datornici?
  Teodorovici de unde a avut bani sa-si cumpere ditamai casa din salariu de bugetar? Cum naiba le dau bancile imprumut sute de mii de euro?

  Mizerii PSD-iste


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by