Europarlamentarul Traian Băsescu spune că Dacian Cioloș este doar un executant de mandat al președintelui francez Emmanuel Macron și nu are dreptul să gândească singur, susținând că Macron, dacă nu a reușit cu reformele în Franța, nu va reuși nici la nivelul UE.

Traian Basescu la RTVFoto: Captura RomaniaTV

"Mă enervează ce a făcut Macron, iar el, noi îl vedem pe Cioloș ca exponent, e un executant al mandatelor date de Macron. Realitatea este că, spre deosebire de ultimele 3 cicluri electorale la nivel european, azi PPE plus socialiștii nu mai au majoritate, deci nu mai pot trece prin votul Parlamentului o Comisie. Și atunci trebuie să iei un al treilea, acestea era partidul lui Macron, această mișcare pentru Europa, reînnoirea Europei. Nu o s-o reînnoiască Macron pentru că nu este în stare să reînnoiască Franța. Reformele acute de care are nevoie Franța, nu a reușit la el acasă și vine prin Cioloș să reformeze UE. Sper să nu fie reformată după viziunea lui", a declarat Traian Băsescu la România TV, potrivit Mediafax.

Fostul președinte Băsescu, actual europarlamentar, spune că numirile de la nivelul UE nu au nicio legătură cu unitatea despre care vorbeau liderii europeni la Sibiu.

Despre Cioloș, Băsescu completează: "Nu credeți că are dreptul să și gândească când îl are șef pe Macron? Cioloș lucrează pe mandat dat de Macron. Cioloș este executant de mandat".

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a fost ales liderul nou-înființatului grup „Înnoim Europa” din Parlamentul European. Din grup fac parte ALDE, mişcarea „En marche” şi Alianţa USR-PLUS.

Citește și:

Cioloș anunță că a convenit cu Macron susținerea lui Kovesi la șefia Parchetului European

Băsescu: Macron şi Merkel, folosindu-l ca paravan pe Donald Tusk, au reuşit să scoată Estul Uniunii Europene în afara Uniunii Europene. Şi ce frumos suna Declaraţia de la Sibiu