Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a răspuns duminică reacțiilor negative, potrivit cărora se aliază cu PSD prin susținerea publică arătată lui Carmen Avram, afirmând că este exclus acest lucru, dar că la Bruxelles euroaleșii trebuie să fie uniți în interesul țării.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Niciodată un om de dreapta nu poate să se alieze cu unii cu care nu-și poate face nici cruce. Cu stânga nici cruce nu poți. (...) Dar înainte de PNL, USR, UDMR, suntem români la Bruxelles. Noi reprezentăm interesul național, este un termen sănătos. Interesul României este al tuturor agricultorilor români, al cetățenilor români. Atâta timp cât în Comisia de agricultură avem doi membri - Motreanu și Buda - este normal să colaborăm și cu Dacian Cioloș și cu ceilalți colegi. Să intre cât mai mulți din cei 32 de colegi în Comisia de agricultura pentru a putea susține interesele agricultorilor români", a declarat Rareș Bogdan la postul România TV, potrivit Mediafax.

Declarația vine în contextul în care au apărut mai multe reacții negative după ce europarlamentarul PNL a afirmat că o va susține, alături de colegii din Comisia de agricultură, pe Carmen Avram, europarlamentar PSD.

Legat de unitatea europarlamentarilor, Traian Băsescu aflat în aceeași emisiune TV, a afirmat: "Marți toți europarlamentarii din această legislatură sunt invitați la ambasada României de pe lângă Comisia Europeană. Vom fi toți 33 și este esențial, dacă vom stabili ca pe probleme de interes ale României vom utliza aceeași voce".

Citește și: