Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că de miercuri vor putea merge la şcoală 93% din numărul total de elevi din România, adică 2,7 milioane, scrie News.ro. El afirmă că, dacă trendul descendent al ratei de infectare cu Covid se confirmă, şi cei 200.000 de elevi care mai fac cursuri online, în 534 de localităţi cu incidenţa peste 1 la mie, vor putea merge în clase.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Din fericire, trendul descendent al ratei de infectare se confirmă şi sperăm să se confirme în continuare, chiar dacă sunt momente critice, două săptămâni de la revenirea din vacanţă, după aceea vom avea două săptămâni de la introducerea măsurilor de relaxare, sperăm să se confirme acest trend descendent”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la TVR.

El a adăugat că, în măsura în care trendul se păstrează, şi cei 200.000 de elevi care au mai rămas în online, în 534 de localităţi unde rata de infectare este peste 1 la mie, vor putea să revină la şcoală.

„Asta înseamnă că în online mai sunt acum 7% din numărul total de elevi din România. Cu alte cuvinte, de mâine vor putea merge la şcoală - şi sunt atent la nuanţă - vor putea merge la şcoală 93% din numărul total de elevi din România - 2,7 milioane”, a punctat ministrul Educaţiei.

El a mai spus că îndeamnă directorii să se asigure de respectarea regulilor şi măsurilor de protecţie, explicând că, dacă o şcoală nu poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomeraţie, se impune purtarea măştii.