Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că actuala coaliţie de guvernare va veni cu un pachet economic foarte clar, de anul viitor, şi a vorbit despre o majorare a pensiilor şi ajutorarea persoanelor cu venituri mici. Ciolacu a adăugat că şi salariul minim va fi majorat, potrivit News.ro.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

Întrebat marţi seară, la România TV, cu cât vor creşte pensiile, Marcel Ciolacu a vorbit de o ”anvelopă de 15 miliarde lei”.

”Astăzi am văzut că şi domnul prim-ministru a spus că i se pare corect să existe on-off pentru cei cu venituri scăzute. Este un lucru normal, pentru că este o perioadă nu tocmai uşoară pe care trebuie cu toţii să o depăşim. Am ajuns la o concluzie, că se face o anvelopă de 15 miliarde.

La fel ca şi atunci când am intrat la guvernare, o să venim cu un pachet social, cu un pachet economic foarte clar pe anul viitor şi noi nu vorbim aici numai de pensii.

Mâine vom avea o întâlnire şi vom solicita mărirea salariului minim la 3.000 de lei. (...) Statul a venit şi a spus că se măreşte de la 2500, la 3000 de lei salariul minim, statul va veni să suporte şi el din această mărire 200 de lei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat, de asemenea, cât e majorarea la o pensie de 2.000 de lei, Ciolacu a explicat că acum se construieşte bugetul pe anul viitor.

”Primul lucru pe care am dorit să îl facem, a fost să închidem energia, s-a închis cu rectificare. Pe urmă construim bugetul pe anul viitor. Am ajuns la un acord, că anvelopa pentru pensii este de 15 la sută, respectiv minimum 15 miliarde lei.

O sumă pe care o să o convenim în coaliţie va merge pe mărirea punctului de pensie şi o sumă care va veni on-off pentru cei cu venituri mici astfel încât aceste decalaje, pe o perioadă clară, până când va veni legea pensiilor, să le echilibrăm.

Urmează să convenim ce sume şi cu ce frecvenţă vor fi acordate. În acest moment, după declaraţia primului ministru este evident că împreună gândim la fel în ceea ce priveşte distribuţia acestui procent de 15 la sută. Nu este în acest moment o decizie finală, va fi în curând. E în bugetul de stat pe anul viitor”, a subliniat Marcel Ciolacu.