Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat miercuri seară, la Digi 24, că ţara sa va fi mult mai în siguranţă alături de România în Uniunea Europeană şi a menţionat că îşi doreşte mai multe poduri şi să nu mai fie hotare între noi. Ea a precizat că pentru dezvoltarea economică va fi mai bine dacă nu vom mai avea graniţe între cele două ţări, potrivit News.ro.

Maia Sandu la summitul UEFoto: Lian Yi / Xinhua News / Profimedia

Maia Sandu a fost întrebată miercuri, la Digi 24, care este visul său.

„Visul meu este să avem siguranţa păcii şi siguranţa libertăţii. Eu vreau să trăiesc într-o ţară liberă, eu nu vreau să trăiesc într-un regim aşa cum se întâmplă astăzi în Federaţia Rusă. Am şi experienţa regimului sovietic, cunosc şi experienţa părinţilor şi bunicilor mei şi pentru mine libertatea este foarte importantă. Şi de asta îmi doresc cu toată puterea ca ţara mea să rămână partea a lumii libere”, a afirmat preşedintele Republicii Moldova.

Întrebată dacă acest lucru se va întâmpla cu România sau fără România, Maia Sandu a răspuns:

„Împreună, sigur, cu toţii împreună, în marea familie europeană pentru că provocările nu vor dispărea. Intrăm într-o perioadă care va fi dificilă şi nu vorbim de un an sau doi, s-ar putea să vorbim de decenii şi cu cât mai uniţi suntem, cu cât mai puternici suntem împreună pentru a ne apăra valorile, pentru a ne apăra libertăţile, cu atât mai bine.

Republica Moldova va fi în mult mai multă siguranţă şi cetăţenii ei vor fi mult mai bine alături de România în Uniunea Europeană. Sigur, îmi doresc cât mai multe poduri, îmi doresc să nu mai fie hotare între noi pentru că asta o să ne ajute să ajungem mai repede să vedem locurile frumoase din România, să ajungem mai repede la munte, dar mai ales pentru dezvoltarea economică va fi mult, mult mai bine dacă nu vom avea hotar”.