Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, dacă PNL îl susţine pe Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova şi evitat un răspuns, potrivit News.ro.

Nicolae CiucăFoto: Inquam Photos / George Călin

„”În acest moment nu am o propunere de la filiala Prahova. În momentul în care o voi avea vom lua o decizie, decizia o va lua Biroul Politic Naţional. Nu avem propunerea care să intre în analiza Biroului Politic Naţional”, s-a eschivat liderul liberal.

Ciucă a afirmat că până acum liberalii au validat toate listele de candidaţi pentru consiliile judeţele şi consilii locale.

„Am rămas cu două filiale – Prahova şi Bihor”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA sub control judiciar după ce ar fi primit mită 16 milioane de lei, a declarat joi că nu îl poate împiedica nimic să candideze la alegerile locale din 9 iunie, însă este o decizie personală, pe care trebuie să o ia.

„Există o Constituţie în ţara asta şi Constituţia a fost făcută de nişte oameni mai deştepţi şi decât mine şi decât dumneavoastră şi conform Constituţiei şi cred că ştiţi că am dreptul să candidez. Există un Statut al partidului, care a fost făcut de nişte oameni şi mai deştepţi decât mine şi conform Statutului am dreptul să candidez, dar există o decizie personală pe care trebuie să o iau eu”, a afirmat Iulian Dumitrescu, citat de News.ro.

Despre dosarul penal în care este acuzat de luare de mită, Dumitrescu a spus că „sunt nişte oameni puşi de Vlad Cosma, care vrea să pună mâna pe judeţul Prahova”.

Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA sub control judiciar după ce ar fi primit mită 16 milioane de lei (peste 3,2 milioane de euro) de la un om de afaceri căruia îi ceruse 47,5 milioane de lei.

De asemenea, procurorii au pus sechestru asupra conturilor bancare ale celor trei, asupra unui imobil al lui Iulian Dumitrescu și asupra a 19 imobile ale surorii și cumnatului fostului șef CJ Prahova.