Invitat la emisiunea "Nasul"(B1Tv), ministrul Transportului si Infrastructurii Radu Berceanu a facut dezvaluiri referitoare la politica practicata de predecesorul sau la minister si de catre cei din PNL atunci cand liberalii erau la guvernare. Ministrul a mai declarat ca va lua masuri in ceea ce priveste cazul spagii cerute celor din echipa trupei AC/DC la vama Nadlac: "Maine ma duc la Arad si-i dau afara pe aia".

Radu BerceanuFoto: AGERPRES

"Compania de drumuri trebuie sa faca intretinerea, din veniturile proprii. Si anume reparatiile curente, trasaje, tuns de pomi, intretinerea de iarna. In 2008, veniturile au fost de 680 milioane de lei, dar in 2009 au fost 900 miloane. De ce? Eu m-am ocupat pentru ca am zis ca sunt banii nostrii. Inainte nu se ocupa nimeni de venituri", a declarat Berceanu.

"Domnul Orban a facut doua-trei contracte - credit furnizor. Adica il pun pe unu sa faca reparatie la un drum, dar tot el aduce si banii de la banci si eu ii platesc si ratele la banci si asa mai departe. Ca dovada ca drumul Bengesti-Sebes, e un drum foarte circulat pe la statiunea Ranca, costa 9,1 milioane de lei pe kilometru cand el ar trebui sa coste 3. Aceste contracte pe credit funizor nu se pot plati decat din banii din venituri proprii. Drept urmare domnul Orban a papat pe cinci ani veniturile proprii pe care el nu se omora sa le stranga. Eu acum nu am ce sa fac. Trebuie sa continui aceste contracte, nu am nici o iesire", a continuat ministrul Transporturilor.

"La Directia regionala de drumuri si poduri Bucuresti este un exemplu. Doamna Grigore Maria Magdalena a fost pusa directoare la DRDP Bucuresti cand ea a fost curier personal si avea 637 de lei pe luna. Brusc, la inceputul lui 2008 a ajuns director la DRDP cu 13.499 lei pe luna, ea terminand facultatea cu vreo patru-cinci luni inainte de a fi promovata. Era foarte apropiata de Mircea Ciopraga, un deputat PNL", a mai precizat Berceanu.

In plus, ministrul a mai declarat ca va lua masuri in ceea ce priveste cazul spagii cerute celor din echipa trupei AC/DC la vama Nadlac: "Maine ma duc la Arad si-i dau afara pe aia care au cerut spaga celor de la AC/DC pentru ca s-a terminat ancheta. Eu fac ce fac eu, dar intra si DNA-ul".