Mircea Dinescu a vorbit la emisiunea "Tanase si Dinescu" (Realitatea TV) despre culisele vizitei lui Marian Vanghelie in Statele Unite. Acesta a spus ca Marian Vanghelie este evreu dupa tata si nu "de etnia de care se stie", dar ca s-a dat tot timpul tigan fiindca romanii mai au un anumit grad de antisemitism. Dinescu spune ca liderul pesedist a fost chemat in State de un oficial american de origine evreiasca tocmai fiindca a aflat "ca este un evreu de-al lui".

Mircea DinescuFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat al PSD Bucuresti, o delegatie a organizatiei social-democrate, condusa de liderul filialei, primarul Sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie, s-a aflat la Washington, in perioada 18-21 ianuarie, la invitatia fostului ambasador american Richard W. Carlson, vicepresedinte al Fundatiei pentru Apararea Democratiei din SUA.

Marian Vanghelie si delegatia care il insoteste in vizita in SUA au avut, joi, o intalnire cu ambasadorul Kurt Volker, directorul Centrului pentru Relatii Transatlantice din cadrul Academiei de Studii Internationale "Johns Hopkins" (SAIS).

Totodata, primarul Vanghelie s-a intalnit si cu Marge Turner, vicepresedintele Departamentului de Dezvoltare, Chas Cadwell, directorul Centrului pentru Dezvoltare Internationala si Guvernare, si Rolf Pendall, directorul Centrului pentru Dezvoltare Urbana si Comunitara din cadrul Institutului Urban.

Marian Vanghelie a acordat si un interviu reporterului Associated Press, Desmond Butler, se mai arata in comunicatul citat de Mediafax.

In plus, delegatia condusa de Marian Vanghelie s-a intalnit, joi, cu Karen Tramontano, presedinte, si Caleb Shreve, director executiv al Organizatiei Global Fairness Initiative, dar si cu Ken Dodd, vicepresedintele ACS Transportation Solutions.

Marian Vanghelie s-a mai intalnit si cu Elizabeth Shuler, secretar-trezorier al AFL-CIO, (Federatia Americana a Muncii si Congresul Organizatiilor Industriale), ziua de joi incheindu-se, potrivit comunicatului mentionat, cu intrevederea cu congresmanul Robert Aderholt. (A.N.)