Business Report: Ministrul Agriculturii: Fermierii care nu si-au irigat culturile, desi aveau posibilitatea, nu vor primi despagubiri pentru seceta; Mitul intreprinzatorilor romani. Aproximativ 800.000 de firme functioneaza in Romania; Spor la Stat! Angajatii de la Cadastru iau bonus pentru "pericol deosebit". Lista sporurilor din Dezvoltarea Regionala
Mitul intreprinzatorilor romani. Aproximativ 800.000 de firme functioneaza in Romania. Conform datelor centralizate ale Oficiul National al Registrului Comertului, la data de 30 iunie 2016, in Romania erau inregistrate 796.576 de societati comerciale, din care 385.710 persoane fizice autorizate. Mitul ca romanii sunt intreprinzatori este demontat de faptul ca in Uniunea Europeana avem o medie de 75 de firme la mia de locuitori, in timp ce in Romania avem 40,2 firme la mia de locuitori (potrivit Institutului National de Statistica, populatia Romaniei este de 19,8 milioane de locuitori). Nici la investitii in actiuni nu stam forte bine, avem doar 1.209.590 de actionari, cei mai multi fiind barbati: 63%, distributia pe categorii de varsta fiind: 75% intre 30 si 60 de ani, 15% peste 60 de ani si doar 10% au sub 30 de ani. Si, daca vreti sa va explicati de ce Romania este o tara saraca, puteti sa analizati faptul ca din 19,8 milioane de locuitori avem salariati 4,6 milioane de persoane, din care 900.000 de persoane lucreaza in institutiile de stat (invatamant, sanatate, administratie, armata...).Constatam astfel ca doar 3,7 milioane de angajati lucreaza in economia reala, o parte dintre acestia in servicii, relateaza Capital.
Spor la Stat! Angajatii de la Cadastru iau bonus pentru "pericol deosebit". Lista sporurilor din Dezvoltarea Regionala. Economica continua publicarea sporurilor pe care le primesc angajatii de la stat. Astazi va spunem ce beneficii au salariatii Ministerului Dezvoltarii Regionale (MDRAP), ai institutiilor subordonate si de sub autoritatea sa. Majoritatea salariatilor MDRAP, 226 angajati ai Agentiei Nationale de Cadastru si 161 salariati ai Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si ai Centrelor Regionale de Formare Continua primesc lunar spor pentru conditii de munca vatamatoare. Salariatii Agentiei Nationale de Cadastru si cei din Ministerul de resort care lucreaza in proiecte finantate din fonduri europene au salariul de baza cu pana la 62,5% mai mare, pe perioada in care sunt implicati in aceste proiecte. O parte dintre angajatii Agentiei Nationale de Cadastru primesc spor lunar pentru pericol deosebit.
Presedintele Consiliului Fiscal: Din cele 3,7 miliarde de lei crestere a cheltuielilor, 2,9 au fost decise de Parlament, nu de Guvern. Presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, a explicat duminica, citat de Mediafax, ca numai 8% din cheltuielile bugetare suplimentare sunt alocate investitiilor, in timp ce aproape 3 sferturi din total se duc spre ajutoare sociale si pe salariile bugetarilor. In plus, a constatat el, "din 3,7 miliarde de lei cu cat au crescut cheltuielile, ministrul de finante ne spune ca 2,9 miliarde sunt cresteri de cheltuieli pe care le-a decis Parlamentul, nu Guvernul". "Nu avem cum sa avem un buget sanatos", a adaugat el, citat de Mediafax, aratand ca, de anul trecut, Romania a intrat din nou pe o traiectorie de crestere a cheltuielilor sociale, iar investitiile au avut de suferit. De asemenea, se inregistreaza si majorare de deficit bugetar, care pe 2016 este de 3%. "Daca ma intrebati ca economist, daca as fi fost ministru de finante nu as fi acceptat acele masuri care conduc la un deficit mai mare, crescand cheltuielile sociale", a mai declarat Ionut Dumitru, in opinia caruia trebuie acordata o atentie speciala deciziilor care se iau in Parlament. In opinia sa, masurile fiscale care ar putea creste investitiile ar fi reducerea CAS-ului si renuntarea la pensiile speciale pentru diferite categorii sociale. "Am irosit multe gloante reducand fiscalitatea si creand un deficit bugetar de 3%, reducerea de CAS ar fi fost mai prudenta, informeaza Curs de Guvernare.
Mercedes-Benz 770K model W150, masina preferata a lui Hitler. Printre pasiunile lui Hitler se numarau si masinile. Preferata sa a fost insa o limuzina Mercedes-Benz, cea mai scumpa masina de pe Planeta, in anul 1938, cu un an inainte de izbucnirea Celui de-al Doliea Razboi Mondial. Limuzina a fost produsa in anul 1938 la specificatiile directe ale conducatorului german. Mercedes-Benz 770K model W150 era la acea vreme cea mai scumpa masina din lume si se vindea atat in varianta decapotabila, cat si acoperita. Motorul avea 155 de CP, dar putea ajunge la 230 de CP cu ajutorul unui compresor. Cutia era manuala, cu cinci trepte, una dintre cele mai moderne de pe piata, anunta Auto-Bild.ro.
Cate apartamente s-au vandut din proiectul rezidential New Town, parte din imperiul lui Dinu Patriciu. Compania care administreaza activele imobiliare ale mostenitorilor lui Dinu Patriciu a vandut in prima jumatate a acestui an 58 de apartamente din proiectul rezidential New Town din Bucuresti. Adval Asset Management, compania care administreaza activele imobiliare ale mosternitorilor omului de afaceri Dinu Patriciu, a vandut in prima jumatate din acest an 16 apartamente din prima faza a proiectului si alte 42 de unitati din faza a doua. "In ultimele luni, un procent important dintre chiriasi au decis sa cumpere apartamentele si locurile de parcare, devenind proprietari", se arata in anuntul Adval Asset Management. Anul trecut, compania a vandut 52 de apartamente din ansamblul rezidential New Town. Preturile au fost reduse considerabil. Spre exemplu, pentru un apartamente de cinci camere, de tip duplex, pretul a fost redus de la 279.000 de euro, la 209.000 de euro. Ansamblul New Town se afla in apropierea statiilor de metrou Dristor 1 si Dristor 2 si are un total de 651 de locuinte. Prima faza a proiectului, cu un total de 316 apartamente a fost finalizata in 2009. In 2010, omul de afaceri Dinu Patriciu, care avea o participatie de 50% din proiect, a preluat integral ansamblul, impreuna cu alte 10 proiecte imobiliare, ce faceau parte din portofoliul fondului de investitii britanic Fabian, anunta Economica.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive