Turistii romani au reprezentat 79% din totalul celor cazati, in luna iunie, in unitatile hoteliere. Cei mai mari indici de utilizare a locurilor de cazare au fost inregistrati pe nave, in hanuri si hoteluri.

In luna iunie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul persoanelor cazate in unitatile turistice a inregistrat o scadere cu 1,3%, iar numarul celor care au ales sa innopteze in aceste unitati a scazut cu 2,2%, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Reprezentantii hotelierilor considera ca aceasta scadere poate fi explicata prin faptul ca unii turisti au ales sa se cazeze in pensiuni neinregistrate sau au ales sa-si petreaca vacanta in alte localitati din strainatate pentru care s-au facut promovari sustinute de agentiile de turism.

Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in luna iunie 2008 au insumat 706,6 mii turisti, in scadere cu 1,3% fata de cele din luna iunie 2007. Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat, in luna iunie 2008, 78,8% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 21,2% din numarul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din luna iunie 2007.

Sosirile in hoteluri detin, in luna iunie 2008, o pondere de 75,3% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica avand functiuni de cazare, in scadere cu 1,9% fata de luna iunie 2007.

Integral in Romania Libera