Politic Show: PNL pregateste un Cod al incompatibilitatilor; Liviu Dragnea: Este greu sa negociezi cu UNPR cand exista o conducere interimara; Cum a starnit DNA nationalismul din Victor Ponta
Cum a starnit DNA nationalismul din Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a devenit nefrecventabil pentru liderii europeni in momentul in care a fost chemat la DNA, in luna iunie. De atunci, Ponta si-a intetit mesajul nationalist, mai intai printr-o vizita peste Prut, apoi printr-o rafuiala gratuita cu oficialii de la Budapesta. Joi, Ponta a fost trimis in judecata in dosarul "Turceni-Rovinari" Ancheta DNA i-a schimbat radical premierului Victor Ponta mesajul de politica externa. Pana pe 5 iunie, data la care a fost audiat pentru prima data de procurori in dosarul "Rovinari-Turceni", premierul se lauda cu vizitele sale occidentale si insista pe langa presedinte sa fie lasat la Consiliul European. Dupa ce a trecut pragul DNA, Ponta a schimbat foaia: a lasat deoparte afacerile europene si a trecut la afacerile regionale, un bun prilej de a flutura cartea nationalismului si de a starni emotii, anunta Adevarul.
PNL ia in considerare o alianta cu UNPR. Prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul a declarat, joi, ca este nevoie de un parteneriat cu UNPR, intrucat majoritatea parlamentara nu poate fi obtinuta fara formatiunea politica condusa de Gabriel Oprea. Despre Gabriel Oprea, liberala a declarat ca "multi cred ca poate sa fie un premier bun al Romaniei". "Gabriel Oprea .. multi cred ca poate sa fie un premier bun al Romaniei si am avut putini premieri buni ai Romaniei. Vom vedea. Majoritate parlamentara nu se poate obtine fara UNPR. Deci e nevoie de acest parteneriat, cu UNPR si nu numai. Discutia legata insa de premier al unei posibile unei majoritati. Sunt sigura ca va fi cel mai bun. in politica e bine sa nu excluzi pe nimeni mai ales cand esti in goana pentru a construi majoritate parlamentara" a afirmat Andreea Paul, citata de Digi 24, informeaza Romania Libera.
Liviu Dragnea: Este greu sa negociezi cu UNPR cand exista o conducere interimara. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat ca este nevoie ca PSD sa organizeze congrsul in octombrie pentru ca este nevoie sa clarifice relatia cu UNPR. "Este nevoie sa clarificam politica de aliante. S-a tot vorbit despre o candidatura comuna cu UNPR. Este foarte greu si riscant sa se inceapa o negociere cu UNPR, un partener de nadejde, in conditiile in care exista o conducere interimara", a mai spus Dragnea. El a relatat ca, in 2012, a negociat listele comune si o discutie despre o pozitie de consilier la Botosani a durat doua ore. In plus, presedintele PSD a sustinut ca doreste o clarificare doctrinara a PSD. "De asemenea, congresul speram sa fie momentul in care se perezinta un program politic care sa contina, in primul rand o clarificare doctrinara. Eu vreau ca PSD sa devina in mod clar un partid de stanga, stanga modera, europeana, cu niste principii foarte bine definite, pe care sa le respectam toti", a explicat Liviu Dragnea, scrie EVZ.
Lectie de lasitate: de ce au fugit PNL si PSD de Primaria Capitalei. PNL si PSD si-au batut joc de bucuresteni si au refuzat sa preia, interimar, fotoliul eliberat-fortat de Sorin Oprescu, desi, in public, vorbesc despre castigarea Primariei Capitalei ca despre marea reduta a alegerilor locale. Blatul dintre cele doua mari partide a fost condimentat cu momente penibile. Pe hartie, PSD si PNL se lupta in candidati si strategii pentru Primaria Capitalei, insa cand li s-a pus pe tava functia au refuzat sa-si asume raspunderea politica. Ba mai mult, au sustinut, cot la cot, un candidat UNPR. Filmul evenimentelor a inceput miercuri dimineata, cand prefectul de Bucuresti l-a suspendat din functie pe Sorin Oprescu, dupa ce, cu o seara inainte, instanta stabilise ca "doctorul" trebuie sa ramana in arest preventiv. Potrivit legii, postul ramas vacant trebuie ocupat de un viceprimar ales de Consiliul General, anunta Adevarul.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"