Alesii fac campanie pentru primari, legi importante stau in sertar. Senatorii nu au reusit nici ieri sa discute cazul Titus Corlatean. Ca si saptamana trecuta, alesii s-au lovit de lipsa de cvorum. Senatorul PNL Cristian Bodea a acuzat ca la sedinta Biroului Permanent unde trebuia discutata cererea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul fostului ministru de Externe a fost si senatorul PSD Augustin Mitu, insa acesta a plecat cand a vazut ca prezenta sa asigura cvorumul. Intrebat daca Mitu venise la sedinta, Tariceanu a raspuns: "N-as putea sa va spun, intrebati-l pe domnul Mitu". Senatorii au programat o noua sedinta lunea viitoare. Nu este singura restanta a parlamentarilor, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Conducerea Senatului tergiverseaza discutarea cazului Corlatean. Bodea (PNL): Reprezentantul PSD a parasit sedinta pentru a nu fi cvorum de lucru. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca sedinta Biroului Permanent de luni nu s-a putut tine din lipsa de cvorum, sedinta in cazul cererii Directiei Nationale Anticoruptie privind inceperea urmaririi penale in cazul lui Titus Corlatean, in dosarul "Diaspora" fiind reprogramata pentru saptamana viitoare. Este pentru a doua oara cand senatorii din BP nu reusesc sa tina sedinta. Liderul Senatului a mai precizat ca au fost senatori care au propus ca Biroul Permanent sa fie convocat dupa alegerile locale din 5 iunie, tinand cont ca in aceasta perioada parlamentarii sunt in teritoriu, in campania electorala. "Am insistat totusi sa facem acest lucru cat mai repede, prompt. E adevarat ca suntem in intarziere, si sper ca saptamana viitoare sa putem tine sedinta de Birou Permanent pentru a sesiza Comisia juridica cu dosarul de la Parchet", a precizat seful Senatului Tariceanu a punctat ca doi membri in Biroul Permanent si-au motivat absenta prin faptul ca sunt plecati in delegatii oficiale, unul dintre ei in Luxemburg, iar celalalt in Grecia, in timp ce de la ceilalti senatori nu are detalii, anuntaAdevarul.

Iulia Gorea Costin, candidatul PNTCD la Primaria Bucuresti: Unii visau sa zboare in Cosmos, eu visam sa trec Prutul! Iulia Gorea Costin, politician si diplomat din R. Moldova, candideaza din partea PNTCD pentru functia de primar al Capitalei. La 25 de ani, Iulia Gorea Costin a fost aleasa primar in comuna Bahmut din R.Moldova. Ulterior, a detinut functia de ambasador la Consiliul Europei. Cum veti compensa lipsa de experienta in administratia romaneasca, cand veti castiga Primaria Capitalei? Iulia Gorea Costin: Lucrez de 13 ani in administratia romaneasca la nivel central, Secretariatul General al Guvernului, Cancelaria Prim-Ministrului Romaniei, la care se adauga si experienta mea de primar in Republica Moldova, iar mai apoi am fost alaturi de Nicolae Costin, primul primar al Chisinaului liber, care a reusit sa transforme in 4 ani capitala din una sovietica in una romaneasca. Integral inRomania Libera.

PSD este la un pas sa darame Guvernul. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, revine cu scenariul debarcarii Guvernului Ciolos dupa alegerile locale. Subiectul a fost discutat si cu liderul Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Tariceanu vrea sa discute cu Liviu Dragnea, saptamana viitoare, despre sansele instalarii unui nou Guvern dupa alegerile locale, Guvern politic format din alianta PSD-ALDE-UNPR. Problema acestora este ca, desi ar putea sa dea jos usor Guvernul printr-o motiune de cenzura, risca un cabinet similar pentru ca presedintele Klaus Iohannis poate nominaliza un premier ostil PSD, scrieEVZ.

Demonstratie. Ponta vrea sa schimbe Codul Penal pentru ca nu cunoaste legea. Victor Ponta, procuror de profesie, pregateste un proiect legislativ de modificare a Codului Penal, invocand o directiva europeana, desi legislatia romaneasca a fost pusa in acord cu deciziile luate la Bruxelles. Dupa ce a criticat modificarile facute de Guvern asupra Codului Penal, fostul premier Victor Ponta a lansat un nou atac asupra actualului ministru al Justitiei, Raluca Pruna, despre care spune ca a refuzat sa transpuna in legislatia penala romaneasca "Directiva Europeana privind dreptul la un proces echitabil - noi reguli privind garantarea prezumtiei de nevinovatie". "La data de 10 februarie 2016 a fost adoptata Directiva Europeana privind "dreptul la un proces echitabil - noi reguli privind garantarea prezumtiei de nevinovatie". Aceasta prevede obligatia pentru tarile membre UE de a modifica legislatia penala si de procedura penala astfel incat sa se asigure: interdictia pentru autoritatile publice sa faca referiri la vinovatia unei persoane inainte de a se fi pronuntat un judecator; obligatia pentru procuror de a demonstra si proba vinovatia unei persoane (nu a acesteia de a-si demonstra nevinovatia); dreptul persoanei acuzate de a nu face declaratii; dreptul oricarei persoane de nu fi judecata in lipsa", a scris fostul premier pe Facebook, anuntand ca va initia un proiect de lege in acest sens, anuntaAdevarul.