Primarul Capitalei spune ca se gandeste sa se retraga din orice functie publica.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, s-a cam saturat de politica. Membru PD din anii 1990, deputat in toate legislaturile, vicepremier in Guvernul Tariceanu si primar al Bucurestiului din 2007, Videanu declara astazi ca se gandeste sa renunte nu doar la o noua candidatura la primarie, ci la orice functie publica importanta.

Apropiatii lui Adriean Videanu spun ca primarul general a obosit de blocajul legislativ care nu da puteri executive sefului Capitalei si in plus nu sufera sa mai fie facut harcea-parcea in presa.

Se pare ca reprosurile recente care i s-au facut privind deszapezirea Capitalei au pus capac unor nemultumiri mai vechi. Adriean Videanu ridica din umeri si spune ca degeaba a fost numit regele bordurilor. „Tampenii", spune el. Bordurile sunt puse de primarii de sector, nu de el.

„Devii un paratrasnet al nemultumirilor tuturor, fara ca de fapt tu sa ai prerogative legale sa rezolvi problemele", observa Videanu.

„Ceea ce nu-mi place este ca pe cadrul legal actual primarul general este un fel de paiata. Marea majoritate a prevederilor executive se afla la primarii de sector", declara el. Videanu spune ca edilul-sef al Capitalei nu poate gandi o dezvoltare urbanistica a orasului deoarece tot ce inseamna arhitectura a Bucurestiului se afla la nivelul primariilor de sector, or fara prerogative in urbanism nu poti face nimic.

Primarul general se ocupa de apa, canalizare, RADET si RATB, constata Videanu, adaugand ca Legea administratiei publice locale, prin care s-ar fi revenit la puterile primarului general din 2001, nu a fost modificata. Or, aceasta a fost una din promisiunile Aliantei D.A., facute cand el a preluat primaria, in 2005.

Dupa parerea sa, politicienii vor trebui sa decida in privinta prerogativelor edilului-sef al Capitalei, daca desfiinteaza o functie lipsita de posibilitati executive sau impart Bucurestiul in sase orase mai mici. „Avem sau nu avem nevoie de primar general?", intreaba el.

Videanu, bine cotat in sondajele interne

Primarul general este bine cotat in sondajele interne ale partidului si sustinut in continuare de Emil Boc pentru o noua candidatura la primarie.

Videanu insusi spune ca sondajele interne ale PD-L arata ca ar castiga un nou mandat la primarie inca din primul tur.

Integral in Adevarul