Planurile revolutionare ale lui Miron Cozma: Mineriada de catifea. Noul partid muncitoresc al lui Miron Cozma se va numi “Partidul Miron Cozma”. Doctrina? O nouã mineriadã. Una de catifea: “Anul acesta, cand se implinesc 10 ani de la Costesti, eu declansez o nouã revolutie politicã. In Romania si nu numai. Este un nou gen de politicã, este creat de mine si preluat si de Europa” a declarat Cozma, potrivit Gandul.

Bucurestenii il prefera pe Basescu lui Oprescu la prezidentiale. Ministrul turismului, Elena Udrea, se afla in topul membrilor guvernului cu o cota de incredere redusa, releva un sondaj de opinie realizat de GSSC Avangarde in Bucuresti. Udrea este creditata cu 63% la capitolul „foarte putina si putina incredere“, fiind urmata de ministrul economiei, Adriean Videanu (59%), si ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu (56%). Actualul guvern are o cota de incredere foarte scazuta (20%), la egalitate cu cei care spun ca le este indiferent. Daca ar fi alegeri prezidentiale, Traian Basescu ar fi votat de 48% dintre bucuresteni. Actualul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, este sustinut de doar 22% dintre alegatorii din Capitala, iar fostul premier Calin Popescu-Tariceanu, de 10%, scrie EvZ.

Nastase, spaga electorala si din bani publici. DNA a stabilit, in dosarul „Trofeul calitatii in constructii“, in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat ca si-a finantat ilegal campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2004, ca acesta a mobilizat mare parte din conducerea PSD, aflata in posturi-cheie ale administratiei publi­ce, pentru a colecta sumele necesare. Autorul principal al operatiunii de colectare ilegala a fondurilor a fost, conform rechizitoriului, Irina Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), care a organizat in 2004 simpozionul „Trofeul calitatii in constructii“, la care participantii erau obligati sa achite taxe cuprinse intre 5 si 20 de milioane de lei vechi, scrie Cotidianul.

Deputatii isi maresc fondul de salarii cu 20%. Cheltuielile de personal ale Camerei Deputatilor vor creste anul acesta cu 20% fata de 2008, potrivit proiectului de buget pe anul in curs, convenit ieri de liderii grupurilor parlamentare PSD si PDL. Cheltuielile de personal vor fi de 190.004.000 lei, dintr-un total de 302.479.000 lei (un buget mai mare cu 22% decat cel de anul trecut). Deocamdata, cheltuielile nu au fost defalcate intre deputati si angajatii Camerei, motiv pentru care nu se poate anticipa care este cresterea de care va beneficia fiecare categorie, scrie EvZ.

Deputatul UDMR de Africa, scos cu tam-tam din Parlament. Dintr-o eroare a Biroului Electoral Central, Kötő József, de la UDMR, a ajuns in Legislativ cu doar 46 de voturi, in locul Mariana Stoica, de la PNL, care castigase circumscriptia Africa. Urmare a unei hotarari judecatoresti, Kötő József trebuie acum sa plece, provocand si excluderea din Parlament a unui deputat liberal de Maramures, care trebuie sa-i faca loc Marianei Stoica, scrie Gandul.

Sabina Fati, in "Tara serioasa, cautam presedinte", vorbeste despre candidatul ideal la presedintie: "Candidatul perfect ar fi un om de cuvant, care nu se razgandeste de la o zi la alta, care are planuri clare pentru Romania, preferabil de provenienta nemteasca, la fel ca primul rege roman, cu o situatie financiara buna, bine relationat in lumea globala, dezinteresat de jocurile provinciale pe care le fac liderii politici. Toate partidele cauta prezidentiabili, iar numele care se trag la loteria politica provin din toate categoriile, de la primarul Sibiului, Klaus Johannis, pana la Radu Duda, Principe de Hohenzollern-Veringen. PSD pare sa aiba oferta cea mai bogata, in vreme ce liberalii, lipsiti de forta politica, ar putea miza pe imaginatie si pe o varinata de tip Johannis. In schimb, democrat-liberalii ar putea ramane descoperiti daca amenintarea lui Basescu devine realitate". Integral in Romania libera.

In "Ceausescu n-a murit. L-a salvat Boc", Mircea Marian afirma ca "De ziua tovarasului Nicolae Ceausescu, coalitia PDL-PSD i-a inchinat un pios omagiu: a numit in importante posturi de ministru-adjunct un fost ofiter de securitate si un nomenklaturist din conducerea organizatiei studentilor comunisti. La Garda de Mediu, PDL l-a avansat pe Silvian Ionescu, fost cadru al Directiei de informatii externe. Poate ca, pe parcursul carierei sale la DIE, n-a omorat si n-a stalcit pe nimeni in bataie - desi n-as baga mana in foc". Integral in EvZ.