Cazul „Silvian Ionescu”: Incompatibilul a sters urmele. Dupa cinci luni de investigatie in cazul „Silvian Ionescu-Petrom”, inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au ramas fara obiectul anchetei si au clasat dosarul in care il verificau pe seful Garzii de Mediu. Practic, in timp ce inspectorii de integritate incercau sa afle daca Silvian Ionescu, seful Garzii Nationale de Mediu, a fost in conflict de interese in momentul in care a incheiat, prin KVB Economic, firma in care era actionar impreuna cu Sulfina Barbu, un contract de consultanta cu OMV-Petrom, demnitarul PDL a renuntat atat la firma sa, cat si la contractul castigat, scrie EvZ.

Radu Berceanu: „Daca sunt vinovat, sa ma duca la puscarie!“ Ministrul Transporturilor, democrat-liberalul Radu Berceanu, si-a somat ieri colegii de coalitie din PSD sa spuna clar daca au sau nu ceva impotriva lui, pentru ca nu mai suporta sa se lase santajat de adversarii politici. Mie nu-mi place metoda asta, sa lase cineva impresia ca are un as in maneca, in ceea ce ma priveste. Eu le transmit tuturor sa nu umble cu asi din astia in maneca, pentru ca asta se poate incadra la favorizarea infractorului. Daca au o astfel de chestie sa nu pregete si s-o foloseasca!” le-a cerut Berceanu pesedistilor, potrivit Gandul.

Suveica banilor publici de la Mediu. Ars, firma care a luat 500.000 de euro de la Ministerul Mediului fara licitatie, si-a oprit un comision, plasand apoi restul sumei unui subcontractor, tot client politic. Ancheta parlamentara in cazul sifonarii de bani publici de la Ministerul Mediului, condus de Nicolae Nemirschi (PSD), scoate la iveala un beneficiar din umbra al afacerii de 500.000 de euro. Este vorba despre firma Best Advertising & Consult SRL, o obisnuita a contractelor cu statul, intrata insa ilegal in atribuirea fara licitatie de la Ministerul Mediului, scrie EvZ.

Roberta Anastase a deschis agentia de turism electoral PDL la Parlament. De mai bine de o saptamana, peste 2.000 de membri sau simpatizanti PDL din Prahova sunt adusi gratuit sa viziteze Palatul Parlamentului si in cateva randuri „ghid“ le-a fost chiar presedinta Camerei, Roberta Anastase. Vizitatorii primesc si o masa de pranz gratis, scrie Cotidianul.

Noi voci sustin scenariul EBA. Traian, candidat independent. Traian Basescu ar urma sa candideze ca independent pentru un nou mandat. Liberalul Relu Fenechiu sustine ca are date certe ca asa se va intampla. “Hotiile si prostiile facute de Guvernul Boc ii vor aduce mari prejudicii de imagine lui Basescu, acesta riscand chiar sa nu intre in turul al doilea. Acum el cauta solutia salvatoare, care este candidatura independenta, sperand ca in acest fel se va delimita de Guvern”, isi argumenteaza afirmatiile Fenechiu, potrivit Gardianul.

In "Teatru scurt cu Udrea si Turcescu", Mircea Marian aminteste de "scena halucinanta in emisiunea „100%”, de luni, 3 august. Robert Turcescu ii cere voie Elenei Udrea sa-si arunce o privire peste lista cu jurnalistii care, de-a lungul timpului, s-au plimbat prin lume pe banii Ministerului Turismului. Udrea, suav: „Sunteti sigur ca vreti sa vedeti?”. Turcescu, hotarat: „De ce nu?”. Si, surpriza: in 2001, pe vremea cand turismul era gestionat de Dan Matei Agathon, unul dintre jurnalistii care au ajuns in frumoasa statiune elvetiana Montreux pe banii contribuabililor era chiar Turcescu". Citeste mai multe in EvZ.

Alina Mungiu-Pippidi, in "Cine a inventat mogulii", afirma ca "saptamana asta ne pasa de presa. Asa functioneaza lumea: are loc in medie un viol pe zi intr-un oras, dar numai la unul, cand victima e de-a noastra, devenim toti constienti de asta si nu se mai vorbeste o saptamana despre altceva. Dati-mi voie azi sa explic istoric si institutional de ce presa noastra e unde e. Nu o fac prima oara. Ca dincolo de ticalosie, securisti, cristoi, tuci si asa mai departe exista doua explicatii fundamentale. si cateva fapte istorice". Citeste mai multe in Romania libera.