Traian Basescu spune ca s-a prezentat saptamana trecuta, la Realitatea TV, "intr-o emisiune capcana", fara sa fie prevenit de catre staff-ul de campanie in legatura cu declaratiile facute anterior de Dinu Patriciu, care sustinea ca seful statului a lovit un copil la un miting electoral din 2004.

Intrebat cum de nu a tinut cont, joi, de declaratia de miercuri a lui Dinu Patriciu, care spusese ca Traian Basescu a lovit un copil la un miting electoral din 2004, Traian Basescu a raspuns: "N-am stiut nimic. Asta e problema staff-ului meu de campanie. Trebuiau sa ma previna. Eu m-am dus intr-o emisiune capcana neprevenit de echipa mea si in general am foarte putin timp. Am reprosat asta staff-ului meu, dar inutil", a declarat Traian Basescu intr-un interviu pentru Romania Libera.

Intrebat daca se asteapta si la alte inregistrari care sa il puna in defensiva, presedintele a precizat ca in momentul de fata este posibil orice, mentionand: "Astept un viol".

La chestiunea de ce a avut nevoie de doua ore pentru a spune ca nu l-a lovit pe copilul din inregistrarea video, Basescu a raspuns ca nu avea la el ochelarii de distanta.

"Nu vreau sa va dau un raspuns care sa para ridicol, dar mie mi-au aratat filmul pe un ecran de camera destul de mic: eu port doua feluri de ochelari - acestia pentru citit si acestia pentru distanta. N-aveam la mine ochelarii de distanta sa-i pun imediat pe nas. Eu de fapt n-am vazut nimic de pe camera", a spus Basescu.