Portretul micului PSD-ist: barbat, cu liceu si sta pe Realitatea TV. PSD a realizat un sistem informatizat de evidenta a membrilor sai, cu informatii despre varsta, sex, studii, ocupatie si preferinte media si plata cotizatiei la partid. Partidul Social Democrat a pus la punct un sistem informatizat de evidenta a membrilor sai. "Acesta permite pentru secretarul general, pentru presedintele partidului, sa aiba permanent o evidenta riguroasa a membrilor. Acest sistem contine informatii despre fiecare membru PSD, cu toata activitatea profesionala pe care a avut-o pana la data inscrierii, activitatea politica, cu preferinte, cu varsta, cu distinctii, studii. Putem verifica orice, inclusiv daca isi platesc cotizatiile la zi, inclusiv despre membrii BPN", a declarat astazi Dragnea, citat de EVZ.

politic showFoto: Colaj foto

Dan Diaconescu: 10 ani am avut un presedinte chior, o sa avem 10 ani unul stirb. Patronul OTV si fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, a spus la Realitatea TV ca, daca 10 ani romanii au avut un presedinte chior, in urmatorii 10 ani o sa aiba unul stirb, adica pe el. Replica a venit dupa ce poetul Mircea Dinescu l-a intrebat pe Diaconescu de ce are "pauza" intre dinti. "L-am vazut mai bine acum pe domnul Diaconescu pe ecranul asta mare. Si eu am o pauza intre dinti, din nastere. Vad ca are o pauza foarte mare. V-au scos dintii la ancheta, sau ce s-a intamplat?", l-a intrebat Mircea Dinescu pe patronul OTV, relateaza Adevarul.

Nu vad de ce nu am pastra parteneriatul PDL cu presedintele Romaniei, spune Boc. Emil Boc a afirmat ca va decide care va fi cea mai oportuna pozitie pentru el in cadrul PDL dupa Consiliul National de Coordonare din 5 martie, dar s-a pronuntat pentru pastrarea parteneriatului PDL cu seful statului, solutia care s-a dovedit optima din 2004 incoace, informeaza NewsIn. Boc a afimat ca decizia privind o noua candidatura a sa la sefia PDL o va lua dupa sedinta CNC din 5 martie precizand ca nu se pronunta mai devreme pe acest subiect deoarece nu doreste ca acesta sa interfereze cu activitatea guvernamentala. "N-am vrut sa pun pana acum accent pe viata de partid in detrimentul muncii de zi cu zi privind soarta Romaniei si a romanilor", a declarat Boc, joi, pentru postul public de televiziune, relateaza Romania libera.

Cristian Preda catre Ponta: Pana in 2014 desemnarea premierului e facuta de Traian Basescu. Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, pe blogul sau, ca liderul PSD, Victor Ponta, vizeaza functia de prim-ministru, insa pana in 2014 desemnarea sa depinde de catre Traian Basescu, cel care a anuntat ca nu va numi la Palatul Victoria o persoana care face presiuni politice asupra justitiei. "Acum cateva zile, scriam aici despre legatura profunda dintre Victor Ponta si Adrian Nastase. O confirma chiar seful PSD, care, in bilantul facut la un an de la alegerea sa in fruntea PSD, indica drept "obiectiv realizat" reinventarea lui Adrian Nastase. Nascocit de fostul premier, Victor Ponta - de indata ce a ajuns sef - l-a readus in prim-planul vietii publice pe cel mai celebru nepot al distinsei matusi Tamara", scrie Cristian Preda, citat de Gandul.

Cum poate fi limitata puterea Guvernului prin Constitutie. Omul de afaceri Dinu Patriciu pledeaza pentru stabilirea unor praguri financiare de cheltuieli pentru Executiv. Introducerea unui procent maxim din PIB care poate fi folosit de guvernanti sau reducerea numarului de taxe ar trebui prevazute de legea fundamentala. Prezent la o dezbatere organizata de Fundatia "Horia Rusu" pe tema revizuirii Constitutiei, Dinu Patriciu a explicat ca legea fundamentala ar trebui sa prevada anumite constrangeri pentru Guvern: limitarea procentuala a cuantumului bugetului din PIB care ar putea fi cheltuit de Guvern, a deficitului maxim acceptabil sau a indatorarii maxime acceptabile, precizeaza Adevarul.

Deputatul Brandusa Novac, declarat de ANI incompatibil. Inspectorii Agentiei Nationala de Integritate(ANI) arata ca cele doua functii ale Brandusei Novac, cea de deputat PDL si cea de director al Circului Globus sunt incompatibile. Astfel, potrivit ANI, Novac va trebui sa aleaga intre calitatea de demnitar si cea de manager al Circului Globus, pe care-l conduce din anul 1998. Brandusa Novac a devenit deputat PDL in legislatura 2008 si secretar al Comisiei pentru Cultura, Arte si Mijloace de Informare in masa. Este, in acelasi timp, vicepresedinte al organizatiei de femei a PDL, scrie EVZ.