Capusa Voiculescu s-a ingrasat in regimul Basescu. Anii de opozitie dura fata de regimul Traian Basescu nu l-au impiedicat pe Dan Voiculescu sa beneficieze de resursele guvernarii PDLUDMR- UNPR. Valoarea contractelor lui Dan Voiculescu cu statul, in ultimii ani ai regimului Basescu- inclusiv cele finantate cu bani europeni, dar aprobate de Ministerul Muncii sau cel al Agriculturii-, ar putea fi estimata la 12-15 milioane de euro. Din acest calcul lipsesc castigurile obtinute de firmele sale prin arendarea unor suprafete uriase de teren agricol, de la Academia Romana sau Agentia Domeniilor Statului. In acest fel, demnitarii fostei coalitii de guvernamant au dorit sa-si cumpere linistea la Antena 3. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Povestea vilei cu cea mai beton priveliste din Romania. Pe strada Mantuleasa, reper arhitectural al Bucurestiului istoric, un petic de pamant de 470 mp a fost ''curatat" de o casa veche, iar in locul ei a rasarit un bloc de 3300 metri patrati, cu sapte etaje, plus alte doua niveluri sub pamant. Acum se pregateste ridicarea ilegala a etajului cu numarul 8. Proiectul este de neoprit, fiindca in spatele lui se afla fotbalisti celebri si milionari in euro care au legaturi cu apropiati ai liderilor PDL, scrie Romania Libera.

Himenul la plic se vinde ca painea calda in tarile unde virginitatea e o comoara. O firma chinezeasca vinde himene artificiale la bucata, o inventie mai practica si mult mai ieftina decat operatia de recapatare a virginitatii. Dispozitivul contine o sange artificial si este sigur pentru sanatate. O chinezarie face furori in randul femeilor din intreaga lume, dar mai ales in comunitatile islamice din Orientul Mijlociu, acolo unde acestea trebuie sa se pastreze virgine pana in noaptea nuntii. Dispozitivul este conceput sa se sparga in timpul penetrarii si sa elibereze o cantitatea minima de lichid rosu, asemanator sangelui, relateaza EVZ.

Santaj sexual electoral: ea - asa-zis politician, el - asa-zis ofiter in MAI. Un aradean de 26 de ani i-a cerut bani si favoruri sexuale reprezentantei Partidului Socialist Roman, Gabriela Tripon. Santajistul sustinea ca este ofiter si ca o poate salva de anchetele din dosarul fraudarii referendumului. Gabriela Tripon, presedintele Partidului Socialist Roman, filiala Arad, spune ca a fost santajata de un barbat care s-a dat drept lucrator al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din MAI, relateaza Adevarul.

Micul gigant al vinului. Doctor in calculatoare, face vin, in stil traditional, intr-un sat din Romania, dupa ce s-a pensionat din domeniile de varf ale retelelor de internet in care a lucrat toata viata, in SUA si in Israel. Asa poate fi, pe scurt, definit Mihail Rotenberg, omul pe care l-am intalnit la curbura Carpatilor, in satul Ceptura de Jos, pe ''Drumul Vinului", aproape de Mizil. Ne pierdem la un moment dat pe ulitele prafuite si inguste, serpuind printre casele mici si tacute. Ni se arata apoi o curte larga, un conac boieresc, dar si o crama, pe care am descoperit-o, mai ales in adancimea ei, pentru ca are doua beciuri suprapuse, informeaza Romania Libera.

La 62 de ani, un medic lasa Romania pentru Franta. Medicul Moisescu se va muta, din primavara anului viitor, intr-o localitate din provincia franceza Normandia, unde va activa ca medic de familie. In prezent, are doua cabinete de medicina de familie, unul in municipiul Motru si unul in comuna Catunele, din judetul Gorj. Principalul motiv al plecarii este evident: banii. Si nu oricat, ci o leafa de zece ori mai mare fata de cea castigata in Romania. Apoi vin hibele sistemului nostru medical, respectul fata de breasla medicilor si celelalte boli cronice din Sanatate pe care le auzim de 22 de ani, scrie Adevarul.

Dosar ''Dilema veche'': Victor Ponta si Cristian Preda despre revizurea Constitutiei. Saptamina aceasta ''Dilema veche'' propune o dezbatere la rece pe o tema fierbinte: ''Revizuirea Constitutiei: pe ici, pe colo sau deloc?'' Dosarul, la care contribuie analisti, oameni politici si jurnalisti urmareste principalele trasaturi ale regimului politic actual precum si propunerile de revizuire a Constitutiei formulate pina acum. Numar redus de parlamentari si o diferentiere mai clara a atributiilor celor doua Camere - iata propunerile eurodeputatului Cristian Preda pentru o viitoare reforma a Parlamentului.

DW: O vizita dificila. Ministrul de Externe Titus Corlatean se va intalni la Budapesta la inceputul lunii octombrie cu omologul sau Janos Martonyi si cu prim-ministrul Victor Orban. Uniunea Social Liberala a fost in ultimul an foarte critica la adresa guvernului Viktor Orban, caruia i-a reprosat ca pledeaza prea fatis si insistent pentru autonomia teritoriala a secuilor. Dar punctul culminant al antipatiei politice a fost atins in clipa in care premierul Ungariei i-a indemnat pe cetatenii Romaniei sa nu se prezinte la urne: ''As dori sa urez romanilor si maghiarilor din Romania sa ia decizii corecte, adica sa nu ia nicio decizie'', a spus Viktor Orban cu o zi inaintea referendumului de demitere. Continuarea pe Deutsche Welle.