Omul din spatele presedintelui ales dezvaluie de ce Klaus Iohannis a castigat alegerile. Felix Tataru: "PSD nu a aflat nici in 2014 ca romanii nu sunt prosti". Pe Felix Tataru l-am cunoscut in 2004, lucra cu Traian Basescu si venea dupa celebra campanie electorala cu acesta pentru Primaria Capitalei. A castigat cu sloganul "Arde-i pe Corupti" si imaginea cu ardeiul iute. A urmat "Sa traiti bine!", nenumarate altele, dar am avut ocazia sa lucrez cu el si echipa lui de la GMP in alegerile prezidentiale din 2009. Acolo i-am vazut, in mod direct, dedicarea si profesionalismul. Acolo i-am vazut, in mod direct, dedicarea si profesionalismul. Este un om normal, care iubeste ceea ce face, nu vrea sa fie "omul din umbra" vreunui candidat, de fiecare data, dupa o campanie castigata sau pierduta, s-a intors la ceea ce stie sa faca: Relatii Publice si Advertising. Integral inEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Guvernul va avea in 2015 cel mai mare buget de dupa Revolutie: 240 de miliarde de lei, daca va realiza venituri de 33% din Produsul Intern Brut. Cu un Produs Intern Brut de 709,7 miliarde de lei, estimat de Comisia Nationala de Prognoza, si cu venituri "traditionale" de 33% din PIB, Guvernul va avea la dispozitie intre 235 si 240 de miliarde de lei. Cifrele anuntate de Comisia Nationala de Prognoza (CNP), dupa care se ghideaza de regula si Guvernul in construirea bugetului de stat, anticipeaza ca in 2015 vom avea un Produs Intern Brut (PIB) de 709,7 miliarde de lei. In mod traditional, veniturile la bugetul de stat insumeaza 32-33% din PIB, astfel ca Guvernul poate miza pe cel mult 240 de miliarde de lei - maximul ultimilor 25 de ani. Alte cifre-cheie ale anului 2015 ar fi, potrivit CNP, un curs valutar mediu de 4,42 lei/euro, o inflatie medie anuala de 2,2%, un salariu mediu pe economie de 1.733 de lei net, o rata a somajului de 6,9% si, per ansamblu, o crestere economica de 2,5%, anuntaAdevarul.

De ce nu s-a mai mobilizat in turul II baronul inregistrat in timp ce pregatea aranjarea alegerilor pentru Victor Ponta. La putin timp dupa alegerile prezidentiale din 16 noiembrie, seful pesedistilor satmareni, vicepresedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, cel care tuna si fulgera impotriva "defectorilor" din partid si a slujitorilor Bisericii, nici ei foarte fideli organizatiei, a suferit schimbarea la fata. Pare alt om. Inainte de runda decisiva insa, suparat ca a pierdut alegerile in judet, Mircea Govor a convocat o sedinta de criza la PSD in care i-a amenintat, potrivit unei inregistrari obtinute de Gandul, pe primari, directori de deconcentrate si scoli, dar si pe preoti, cu demiterea si taierea fondurilor, daca Victor Ponta nu va castiga alegerile. Acum, dupa ce DNA a inceput cercetarea penala in acest caz, Mircea Govor explica de ce organizatia sa si preotii din judet nu s-au mai mobilizat in turul II, conform planului, informeazaGandul.

Evaziune fiscala si spalare de bani in Portul Constanta. Pe tot parcursul lunii noiembrie, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, in baza ordonantei emisa de procurorul din cadrul Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, au documentat activitatea infractionala a unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, care actiona in Portul Constanta. Astfel, s-a inceput urmarirea penala in personam, respectiv in rem, fata de opt persoane juridice si 11 persoane fizice (opt cetateni egipteni, un sirian, un irakian si un roman), care sunt suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, constituirea unui grup infractional organizat, folosirea de acte nereale fata de autoritatea vamala si siguranta navigatiei, scrieRomania Libera.

Domeniul in care studentii se pot angaja direct pe 2500, de lei dupa un stagiu gratuit. Angajatorii nu le cer experienta. Chiar daca nu aveti experienta in agricultura, va invatam noi, doar sa veniti sa lucrati pamantul. In felul acesta sunt atrasi studentii si absolventii de Agronomie de cei care au afaceri in domeniul lor de pregatire. Tinerii beneficiaza de stagii gratuite, apoi sunt angajati. Un debutant va castiga in jur de 2500 de lei. La doar 27 de ani Cornel poate sa spuna ca e deja pe picioarele lui. De mai bine de 3 ani are propria plantatie de rasinoase pe care a inceput-o inca de era student. A facut economii si cum parintii aveau terenul, tanarul a pus la bataie 6 mii de lei ca sa demareze afacerea. Acum se mandreste cu peste 16 mii de molizi si brazi pe care ii va scoate la vanzare in toata tara, anuntaStirileProtv.ro.

DW: La Chisinau se vorbeste despre posibile varsari de sange. Consiliul Suprem de Securitate de pe langa presedintele Republicii Moldova a emis luni concluzii alarmante dupa ce s-a intrunit in sedinta, la solicitarea Serviciului de Informatii si Securitate. Membrii Consiliului au confirmat ca exista informatii temeinice despre pregatirea unor actiuni provocatoare menite sa destabilizeze Moldova. In ultimele zile, in Republica Moldova, se observa o mobilizare concertata a fortelor pro-ruse. Potrivit analistilor politici, Rusia va face tot posibilul ca sa preia controlul, in urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, asupra procesului de luare a deciziilor in aceasta tara ex-sovietica, pentru a o impiedica sa se apropie de UE si NATO. Potrivit unor surse neoficiale, structurile de forta din Republica Moldova se afla in stare alerta de mai bine de doua saptamani, informeazaDeutsche Welle.

PSD propune personaje controversate la sefia CNI. Partidele politice au facut propunerile pentru componenta Consiliului National de Integritate (CNI), organismul care poate propune Senatului numirea si revocarea din functie a presedintelui si vicepresedintelui Agentiei Nationale de Integritate Astfel, din partea PSD este propus Constantin Buchet, Asociatia Municipiilor din Romania l-a propus pe primarul Sectorului 3 Robert Negoita, Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene l-a propus pe Vasile Silvian Ciuperca si supleant pe Adrian Tutuianu. Asociatia Nationnala a Functionarilro Publici i-a propus pe Ladaty Laszlo Zsolt si pe Xenia Cosette Teodorescu, asociatia Comunelor pe Emil Draghici iar asociatia Oraselor pe Viorel Miron. UDMR a propus-o pe Peter Zsuzsanna, Asociatia pentru Apararea Drepturilro Omului in Romania - Helsinki l-a propus pe Ciprian Ciucu, din partea Grupului Parlamentar al Minoritatilor Nationale a fost propus Tiberiu Tanase, din partea PNL a fost propus Bogdan Gaurean si din partea PDL, Cynthia Curt, scrieEVZ.

O noua teapa romaneasca in strainatate. Cum au ajuns interlopii vasluieni studenti la Londra, desi n-au terminat nici liceul. Mai multi vasluieni au reusit sa se inscrie la un colegiu din Londra, chiar daca unii dintre ei nici macar nu stiu sa scrie. In momentul in care s-au inscris la studiile postliceale, acestia i-au asigurat pe britanici ca vor prezenta documentele scolare din Romania. Dupa ce au primit insa banii pe primul an de studii, ei au dat au abandonat cursurile. Escrocheriile au iesit la iveala in timpul cercetarilor intr-un dosar de trafic de persoane, in care Alex Andrei Mandache (32 ani) din Vaslui e acuzat ca a racolat o tanara pe care a obligat-o sa se prostitueze in Londra. In fata procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), Mandache nu doar ca s-a declarat nevinovat, insa a sustinut ca este student la Londra. Surpriza a venit in momentul in care Mandache fost pus sa scrie declaratia si a intampinat mari dificultati. Tanarul a recunoscut ca are doar sapte clase si ca s-a inscris la Colegiul "Saint Patrick" din Londra in baza unui curriculum vitae si a unei declaratii pe propria raspundere prin care isi lua angajamentul ca, pana la sfarsitul celor patru ani de studii, sa prezinte documentele scolare din Romania, anuntaAdevarul.

Interviul de acum zece ani cu presedintele Klaus Iohannis, in care vorbea de "lucrul bine facut" a urcat TVR 1 pe locul cinci. Cati romani s-au uitat. Un interviu cu presedintele Klaus Iohannis, facut de Eugenia Voda acum zece ani, a plasat TVR 1 in top 5 al posturilor TV pe intervalul de difuzare. Realuarea emisiunii Profesionistii din 2004 a fost difuzata sambata, de la ora 23.00. In interviul de acum zece ani, presedintele de acum Klaus Iohannis, pe atunci primar al Sibiului, povestea despre "dorinta si placerea lucrului bine facut" si despre cum a depus candidatura, impreuna cu Luxemburg, pentru ca Sibiul sa fie capitala culturala europeana (ceea ce s-a intamplat ulterior). La nivelul intregii tari, interviul dat pe TVR 1 a fost urmarit de 314.000 de romani in fiecare minut (locul cinci pe interval). Dintre acestia 173.000 au fost telespectatori de la orase (locul sase pentru postul public in mediul urban), informeazaPaginademedia.ro.