Cum ii pacalea Nicusor Constantinescu pe magistrati ca este in spital in timp ce petrecea in centrul statiunii Mamaia.Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, se interna in spital de fiecare data inainte de un termen de judecata, pentru a tergiversa procesul in care contesta o condamnare de trei ani si jumatate pentru abuz in serviciu. Aceasta este concluzia magistratilor care au decis ca judecarea cazului se va face cu politicianul in arest, la Spitalul Penitenciarului Poarta Alba. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a facut obiectul unui mandat de supraveghere tehnica emis de judecatori, informeazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Un timid "happy end" intre Rusia si Ucraina.Eliberarea pilotului Nadia Savcenko si a celor doi militari rusi nu marcheaza aparitia unui punct de cotitura in conflictul din Donbass, crede Bernd Johann. Nadia Savcenko este libera. Pentru ea se termina un lung si infiorator martiriu. Aproape doi ani, femeia s-a aflat in mainile rusilor, dupa ce a fost rapita, in iunie 2014, din Donbass si dusa in Rusia. In urma unui proces strain de orice norme ale statului de drept, soldat cu o sentinta scandaloasa, Savcenko a fost condamnata la 22 de ani de inchisoare, potrivitDeutsche Welle.

Angajatii din TVR isi acuza fostii sefi de prostie si coruptie.Sindicatul pentru Uniunea Salariatilor TV (SPUSTv) a depus la Curtea de Apel Bucuresti o cerere de chemare in judecata a Guvernului Romaniei solicitand obligarea emiterii unei Hotarari de Guvern priving obligativitatea achitarii taxei tv, conform Legii 41/1994 referitoare la functionarea SRTV, anuntaGandul.

Pompierii au verificat peste 7.000 de sectii de votare, fiind descoperite peste 1.700 de nereguli.Peste 7.000 de controale au fost facute de pompieri in locurile in care vor fi organizate sectii de votare, actiunea avand ca scopt prevenirea incendiilor. In urma acestei actiuni au fost descoperite peste 1.700 de nereguli. "Inspectoratele pentru situatii de urgenta efectueaza, in aceasta perioada, actiuni de prevenire a incendiilor la obiectivele in care vor fi organizate sectiile de votare, demers care sa contribuie la consolidarea climatului de siguranta a cetatenilor, respectiv buna organizare si desfasurare a alegerilor locale din acest an", potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul General pentru Sitautii de Urgenta (IGSU), citat deAdevarul.

Fosta sotie a lui Dan Condrea sustine ca acesta ar fi fost agentie SIE si era filat: "Nu cred varianta sinuciderii".Laura Georgescu exclude si varianta sinuciderii. Mai degraba crede ca lui Dan Condrea i-au cazut ochelarii in timp ce conducea si nu a mai vazut drumul. Ea si Condrea au impreuna o fetita, care a fost incredintata tatalui de instanta, cand s-au despartit. Laura Georgescu: "Nu cred varianta sinuciderii. El avea arma, permis de port arma si daca voia sa se sinucida, nu cred ca se ducea pana la Ploiesti si inapoi. Nu a fost niciodata depresiv, nu a avut porniri suicidale, potrivitStirile ProTv.

Doua avioane militare americane s-au prabusit in Oceanul Atlantic.Cele doua avioane de vanatoare F-18 participau la un exercitiu militar cand s-au prabusit, joi, in Oceanul Atlantic, in largul coastelor statului american Carolina de Nord. Cei patru membri ai echipajelor avioanelor de vanatoare s-au catapultat. Avioanele s-au prabusit joi dimineata la circa 40 de kilometri in larg de zona Oregon Inlet, situata in statul Carolina de Nord, pe Coasta de Est a Statelor Unite, informeaza Mediafax, citat deEVZ.