Serban Nicolae, despre reactiile la declaratiile sale fata de rezistenta anticomunista: "O mana de neterminati, isterici, agresivi si imbacsiti de ura".

de Ionut Baias     HotNews.ro
Joi, 2 noiembrie 2017, 0:46 Revista Presei | Subiectele Zilei


Serban Nicolae
Foto: Agerpres
"Fake news.ro si Militienii Opiniei", asa isi intituleaza Serban Nicolae postul sau de pe Facebook unde ii ataca in termeni duri pe toti cei care au luat pozitie fata de declaratiile sale in care afirma ca "rezistenta armata anticomunista a slabit capacitatea de aparare a tarii" si acuza agentia News.ro de dezinformare. "Am dreptul la propria opinie si n-am sa renunt la acesta doar pentru ca o mana de neterminati, isterici, agresivi si imbacsiti de ura, mi-l neaga... Nu am manifestat lipsa de respect fata de eroismul celor care s-au opus regimului de tip sovietic instalat in Romania", a scris senatorul PSD.

Postarea integrala de pe Facebook:

Fake news.ro și Milițienii Opiniei

De două zile, mai mulți cetățeni cu drepturi mă critică, îmi dau lecții, îmi adresează scrisori deschise, mă înjură, mă blestemă, mă amenință și multe alte asemenea. Se fac articole de presă (?!), emisiuni tv, o întreagă isterie. Și toate acestea, nu pentru ce am spus sau ce gândesc. Ci, pentru ce a spus un site de presupuse știri că aș fi spus.
De aceea, precizez:
În cadrul unei dezbateri la comisia juridică a Senatului, inițiatorul unui proiect de lege și-a argumentat propunerea, între altele, cu următoarele afirmații:
1. Rezistența armată anticomunistă din munți a început încă din 1944.
2. Partizanii din munți se luptau cu trupele de Securitate.
3. Neagu Djuvara a fost implicat în mai multe acțiuni ale CIA prin care partizani anticomuniști erau parașutați în România.
În replică, i-am spus că nu pot fi de acord cu asemenea argumente, după cum urmează:
1. În 1944, după 23 August, România era în plin război de eliberare a teritoriului, țara noastră luptând de partea Aliaților până la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial. Dacă în timp ce ostașii români luptau eroic pe frontul de eliberare a Transilvaniei, „rezistența armată” lupta în munți contra puterii comuniste (România fiind condusă de Regele Mihai și de generalul Sănătescu ca prim-ministru!), atunci această luptă armată din munți slăbea capacitatea de luptă a României. Nu mi-a dovedit nimeni cui folosea „rezistența armată din munți” în 1944 și nici cu cine se luptau acești „partizani”.
2. Trupele de Securitate au fost înființate abia în 1948, preluând o bună parte din Jandarmerie, care a fost desființată de noul regim. Și-atunci, cu cine lupta „rezistența armată din munți” între 1944 și 1948?
3. Dacă CIA parașuta „partizani” pe teritoriul României, e foarte posibil ca aceștia să fi acționat în slujba unei puteri străine. Cu ce ajuta aceasta România? Erau lupte români contra români, în care doar România avea de pierdut. CIA nu cunoștea de înțelegerile de la Yalta, Moscova și Potsdam, în care Churchill și Stalin tranșaseră deja România? Pentru mine, ca român, Churchill este egalul lui Stalin, fiind cel ce a scris, manu propria, împărțirea postbelică a României, în care 90% din țară era pusă sub control sovietic („Russia” conform denumirii folosite de Churchill). Propaganda vestică îi îndemna pe români să reziste, să lupte, pentru că aliații anglo-americani vor veni. Și au venit. Dar mai întâi, Ceaușescu a mers în SUA, unde a fost primit succesiv de doi președinți americani și în Marea Britanie unde a fost primit, cu cele mai mari onoruri, de Regină. „Rezistența armată din munți” nu a clintit un fir de păr al puterii politice, de inspirație sovietică, de la București, nu a atacat unități militare ale armatei sovietice cât timp aceasta a stat pe teritoriul României, nici măcar pentru a sabota jaful sistematizat prin care țara era deposedată „frățește” de toate bogățiile.
4. Motivațiile celor care luptau cu arma în mână în munți după 1948, erau cât se poate de diverse și nu toți pot fi considerați eroi ai luptei pentru libertate. Printre ei erau unii care glorificau și justificau asasinarea lui Nicolae Iorga, a lui Virgil Madgearu și a altora.

În concluzie:
1. Am răspuns unor argumente și mi-am exprimat unele opinii legate de rezistența armată din munți derulată în perioada postbelică.
2. Nu am făcut considerații generale asupra rezistenței anticomuniste, nu am făcut aprecieri cu privire la persoane și nici nu am manifestat lipsă de respect față de eroismul celor care s-au opus regimului de tip sovietic instalat în România. Nu am asemenea opinii. Am un respect deosebit pentru profesorul Radu Ciuceanu și nu mi-aș permite niciodată să insult eroismul și suferințele unor oameni care au luptat pentru crezul lor.
3. Nu am spus niciodată că CIA exista înainte de 1947. Nici nu știu ce caută această aberație în discuție.
4. Nu am făcut analize comparative între viața și activitatea lui Churchill și Stalin, ci m-am referit strict la împărțirea României astfel cum au convenit-o cei doi. E opinia mea.
5. Nu am niciun respect pentru adepții asasinatului politic și nici pentru cei care au tras în români, indiferent de care parte s-au aflat sau ce justificări au avut.
Am dreptul la propria opinie și n-am să renunț la acesta doar pentru că o mână de neterminați, isterici, agresivi și îmbâcsiți de ură, mi-l neagă.
Cei care mă cunosc, mai mult sau mai puțin, nu aveau nevoie de aceste precizări. Cei de la fake news.ro au pus un titlu agresiv și au inversat declarațiile. Nici nu mă miră că unii m-au apostrofat pentru că mi-am „șters postarea de pe Facebook”(?!) sau pentru „declarațiile din interviu”(?!). Unii sunt doar în eroare. Dar alții știu bine ce fac. Îmi repugnă fățărnicia și ticăloșia celor care se fac că nu înțeleg și amplifică ceea ce știu că e o minciună. Elisabeta Rizea, nu a pus niciodată mâna pe armă și n-a omorât pe nimeni. Nici măcar pe cei care o torturau și o batjocoreau cu bestialitate. Aidoma ei, sunt mulți cei care au crezut în libertate și demnitate, suferind represiunea nedreaptă a regimului. Este o mare ticăloșie să te folosești de martiriul acestor oameni, să-i confiști propagandistic și să-i folosești pentru interesele meschine ale luptei politice de azi.
OPINIA MEA

LE - Și DA, nu-i suport pe stăpâni. Mi-e silă de cei care vor „stăpâni buni” în locul ”stăpânilor răi”. De cei care cred că România nu poate trăi fără „Înalta Poartă”. De cei care se luptă pentru lanțul mai scurt. De cei care falsifică la ordin istoria românilor. DA, sunt mândru că sunt român!Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8662 vizualizari

 • +65 (79 voturi)    
  un neplamadit comunist (Joi, 2 noiembrie 2017, 0:56)

  torna_fratre [utilizator]

  acest neanderthal cu are de sapiens vine si tine lectii de istorie.
  bai gluma umana,bai fir de par pubian( a se citi f..l...c) ia mars de-i schimba scutecele lui iliescu...ca asta ai fost si esti :un schimbator de scutece pentru comunistii criminali.
  pui de naparca ce esti!
  • -10 (26 voturi)    
   sa pastram locul curat (Joi, 2 noiembrie 2017, 6:09)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

   Nu faci decat sa ii dai dreptate, prin modul abject in care ai scris.

   Nimeni nu te opreste sa fii dur daca vrei, dar nu vad nici un folos in insulte si limbaj suburban.

   Tie ti-ar conveni sa ti se scrie in modul in care ai scris la adresa senatorului?

   Nici eu nu sunt de partea lui, dar tocmai pentru a ne deosebi de astfel de personae este indicat, cred eu, sa fie pastrata buna-cuviinta.

   Sper sa nu fie cu suparare.
   • +15 (19 voturi)    
    :/ (Joi, 2 noiembrie 2017, 11:06)

    [utilizator] [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    referitor la punctul 1
    "În 1944, după 23 August, România era în plin război de eliberare a teritoriului"- ai lipsit la lectia de istorie, sau ai invatat istoria cu falsi profesori.
    Nu elibera nimeni nimic ,tocmai eram invadati de "armata eliberatoare" rusa.Faptul ca invazia a fost facuta fara pierderi umane sau materiale mari , este alta istorie.
    Singurul mod in care se putea face ceva era modelul preluat deja din alte tari europene , asa a aparut"rezistenta". Nu a fost ceva singular.
    Din respect pentru istorie si tara ( care ar trebui sa fie sfanta pentru cineva care se crede roman), cere-ti scuze si promite ca te apuci sa iei lectii de istorie ca sa iti completezi golurile imense.

    2."cu cine lupta „rezistența armată din munți” între 1944 și 1948?",
    Evident rezistenta armata din munti nu a aparut in forma pe care o imaginezi , decat dupa asa zisa "abdicare" a regelui (in 30.12.1947).
    Manipulezi grosolan, tovarashe.Odata cu intrarea rusilor in tara , acestia au rechizitionat si au facut tot ceea ce au vrut , mai mult sau mai putin.Au facut mult mai mult rau decat iti poti inchipui sau decat poti intelege.
    Urmarile se simt si astazi.
    Tu esti una din urmari, produs vajnic al neoburgheziei comuniste.

    3.„Rezistența armată din munți” nu a clintit un fir de păr al puterii politice.Nu asta a urmarit in mod direct,manipulezi, las la o parte aberatii pe care le insiri la acest punct.
    Esti rau intentionat cand atribui asa ceva unui palc de oameni care nu au vrut sa se subjuge unui regim totalitar , inuman si profund criminal si corupt.

    Asta este motivul pentru care voi , cei care reprezentati psd, intretineti in mod voit coruptia, "protejati" proprietatea privata dar nu o "garantati" si atacati in permanenta statul de drept.Asta au facut si comunistii in anii aia.

    4."Motivațiile celor care luptau cu arma în mână în munți după 1948, erau cât se poate de diverse".
    De unde stii ce-i mina pe oamenii aia , ce e aia "diverse", intr-o tara terminata de razboi si comunism?
    • 0 (2 voturi)    
     buna intetntia de..curatenie (Joi, 2 noiembrie 2017, 16:03)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui [utilizator]

     dar, tot puncutal:
     -da, romania era in razboi de eliberare a teritoriului, armata romana intorcand armele impotriva germanilor, deveniti inamici si ocupanti.
     este adevarat ca odata cu victoriile si inaintarea trupelor aliate, sovieto romane, se schimba o ocupatie cu alta, dar asta nu schimba caracterul razboiului dus de armata regala a romaniei, care, alaturi de aliati, a contribuit la scurtarea razboiului si respingerea armatelor germane, pana in cehoslovacia. anul 1945, armistitiul, prinzand armata romana pe frontul din cehoslovacia. si, da, romania a pierdut un numar aproape egal de militari si pe frontul de vest.

     -intre 23 aug 44 si 1 ian 48 au fost elemente desprinse din armata romana, ofiteri si militari dizidenti, pro germani, care nu au vrut sa lupte impotriva nemtilor, si carora li s'au alaturat si elemente legionare, care nu erau de acord cu intoarcerea armelor si lupta impotriva nazistilor germani. multi aveu de dat socoteala pt. crime savarsite fie in armata fie in politia legionara, in timpul diktaturii lui antonescu.

     -asa'i dupa alungarea regeleui, lucrurile s'au schimbat, rezistenta a inceput a se organiza sub conducerea unor ofiteri ai armatei regale, intorsi de pe front si deblocati, alungati din armata de catre noii guvernanti comunisti.
     multi dintre ei fugiti spre a nu fi incarcerati in noile lagare comuniste, de...reeducare.
     alaturi de ei, au fost si sateni, in special dintre cei vizati ca exploatatori de noii guvernanti, pusi pe capatuiala, confisacarea averilor si bunurilor "ghiaburilor".
     miscarea acestor rezistenti, aprovizionarea cu alimente a fost facilitata de multi sateni care intelesesera ce se intampla si ca raul cel mare abia urma sa vina.

     trupele de securitate au fost sprijinite logistic de noii ocupanti, de serviciul de info al armatei rosii.
     asta este si motivul ca diferitele grupari nu s'au putut coagula in formatii mai mari.
     si dintre localnici au fost multe cozi de topor care au turnat. cei ce vedeau ..zorile noi :)
   • +1 (7 voturi)    
    Senator??? (Joi, 2 noiembrie 2017, 15:20)

    Cosanzeana9 [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    "...la adresa senatorului?" Pai, merita sa fie senator? Un asemenea om?
  • +3 (5 voturi)    
   Serban Nicolae (Joi, 2 noiembrie 2017, 6:42)

   subcultura [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

   in interpretarea (serioasa) a lui Mihai Bendeac

   https://www.youtube.com/watch?v=CXbPaz02VdY
  • -17 (23 voturi)    
   ce exprimare eleganta! (Joi, 2 noiembrie 2017, 8:39)

   king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

   dar n-am inteles ideea pe care o sustii, din pacate.
   • 0 (2 voturi)    
    pa s'a iesprimat clar (Joi, 2 noiembrie 2017, 16:04)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

    in ultima propozitie :))
  • +13 (15 voturi)    
   O autocaracterizare! (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:20)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

   Serban Nicolae dovedeste ca a inceput sa se cunoasca.Si-a facut o caracterizare aproape completa.A uitat sa adauge "lingau",probabil ca a crezut ca termenul este prea bland fata de comportamentul lui.
  • -19 (27 voturi)    
   Jignirile in lipsa sunt in tonul A3 (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:26)

   al1lego [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

   Dand scroll-down catre comentarii, speram sa gasesc niste argumente impotriva postarii (care imi pare de bun simt) lui Serban Nicolae.
   Cand colo, iaca, primul post - o succesiune de jigniri in lipsa in stilul Badea & co.
   Trebuie sa va spun: intre postarea dvs si cea a lui Serban Nicolae, trebuie sa ii dau castig de cauza dumnealui.
   • -2 (8 voturi)    
    Mic numarul celor care gandesc. Offtopic (Joi, 2 noiembrie 2017, 11:35)

    al1lego [utilizator] i-a raspuns lui al1lego

    OFFTOPIC: constat cu tristete (analizand voturile comentariilor de mai sus) ca si intr-o tabara si in cealalta sunt oameni care urasc, nu gandesc. Prea putini cei care se opresc sa analizeze calitatea oamenilor. Noi injuram PSD&co aici, ei ne injura pe site-ul antenei.
    In stilul asta, majoritatea cititorilor hotnews vor fi gata sa voteze o eventuala Firea nr 2, de-ar candida din partea USR. Adica una "tare in gura", dar din tabara lor. Ca stiu ca Nicusor era ridiculizat, ca nu era "tare in gura".
   • +10 (16 voturi)    
    Argument (Joi, 2 noiembrie 2017, 11:47)

    CipCC [utilizator] i-a raspuns lui al1lego

    Sa compari pe Stalin cu Churchill da dovada ca omul este foarte prost.
    Stalin este al 2 lea criminal din istorie, dupa Mao, cu 60 mil de morti.

    Concluzia este una singura: in momentul in care oameni foarte prosti si ignoranti ajung in frunte, este foarte grav.

    Mi-a placut un citat a Oanei Pelea: "Cand esti mort, nu stii ca esti mort! E mai greu pentru ceilalti...la fel si cand esti prost!"
  • +12 (16 voturi)    
   O naparca comunista (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:44)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

   Nu accepta stapani. Da, el si sleahta de hoti din P$D vor sa fie stapanii acestei tari. Se poarta ca niste stapani fata de populatia amarata. Iar istoria pe care o stie acest netrebnic este istoria faurita dupa 50 de urmasii lui Roller. Oare ce au fost bunicii si parintii acestui comunist stalinist ??? Ar fi interesant de stiut si cred ca ar lamuri si de ce acest individ este atat de abject.
  • +1 (5 voturi)    
   Serban Nicolae e terminat! Noi neterminati! (Joi, 2 noiembrie 2017, 15:17)

   liviul2006 [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

   Noi suntem neterminati, in evolutie. Dar el este pur si simplu terminat. Finit. Semi-doct. Evolutia lui s-a oprit cand inca era in faza de prostie si in drum spre licarirea inteligentei (luminita aia de la capatul tunelului pe care nu o intrezaresc prea multi).
 • +36 (46 voturi)    
  Landrace e o rasa de porci buna de fript (Joi, 2 noiembrie 2017, 0:58)

  un domn [utilizator]

  Evident de sacrificat incepand cu Duminica Porcilor
  • +1 (3 voturi)    
   Erata- Duminica a Porcilor (Joi, 2 noiembrie 2017, 7:07)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Sa spunem: 5 nov 2017
 • +49 (57 voturi)    
  gunoi (Joi, 2 noiembrie 2017, 1:07)

  dum_i [utilizator]

  gunoi uman. produs al cancerului numit PSD.

  mai aveti matusi si bunici care pun stampila le nemernicii astia?
 • +47 (51 voturi)    
  N-a scris el singur (Joi, 2 noiembrie 2017, 1:19)

  Maica Reteza [utilizator]

  Dacă scria el, pe persoană fizică, pariu că scria "netermina-ți" și "înbâxiți".
 • +48 (54 voturi)    
  Auzi la el cica gandeste, hahahaha (Joi, 2 noiembrie 2017, 2:05)

  Fu Leng [utilizator]

  Mai Porcane, tocmai i-ai infrant pe ala cu Oaia si pe popica pt locul, fruntas, de Tractoristul Suprem.
 • +41 (45 voturi)    
  om fi noi neterminati... (Joi, 2 noiembrie 2017, 3:29)

  stefan2008 [utilizator]

  ...dar tu esti un terminat comunistoid bolsevic cu propaganda "patriotica" foarte asemanatoare cu cea a rusilor din Rep.Moldova care se dau "Patriotii Moldovei".
 • +36 (42 voturi)    
  Gunoiul rosu (Joi, 2 noiembrie 2017, 5:30)

  John M. [utilizator]

  de sub presul natiunii romane...
 • +45 (49 voturi)    
  vai mama noastra (Joi, 2 noiembrie 2017, 6:06)

  Dedalus [utilizator]

  Istoria nu e "opinie". Domnul senator nu este istoric.

  Prin urmare nu are nici un drept la "opinie", intr-un context in care istoria are un rol determinant in decizia privind o lege.

  Discutia despre evenimente istorice trebuie purtata intr-un mediu academic, nu intre personae care nu au nici o tangent cu istoria.

  Este foarte greu xhiar si pentru istorici cu experienta si cunostinte sa inteleaga si sa explice istoria. Cu atat mai mult, domnul senator nu are nici pregatirea nci (din cate se vede...) nici cunostintele minimale necesare.

  Dar nu ma mira ca in Romania apar astfel de personae care isi inchipuie ca functia le confera automat si cunostinte.

  Intr-o tara in care analfabetsimul functional este caracteristica principal, alaturi de lauda de sine, ingamfarea inca unui necunoscator nu ma mai misca.

  Probabil ca maine domnul senator va opera o apendicita iar poimanine va conduce un avion de linie.

  Ce mai conteaza....
  • +9 (11 voturi)    
   Dedalus - il domnesti prea mult (Joi, 2 noiembrie 2017, 7:57)

   mircea_cjn [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   ..pe această creatură oribilă.
   Nu vezi, dă cu bățu-n baltă , i se atrage atenția, dar el continuă?! Care " domn senator" , poate Cap de Pig.
  • -13 (15 voturi)    
   istoria este opinia unor istorici! (Joi, 2 noiembrie 2017, 8:41)

   king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   De aceea exista si "istorii" diferite ale aceluiasi moment. Revolutia franceza, de exemplu.
   • +8 (10 voturi)    
    LOL (Joi, 2 noiembrie 2017, 10:27)

    eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

    Asemenea prostii numai de la postaci auzi in ziua de azi.
  • -7 (17 voturi)    
   ia uite o istorie si o opinie (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:10)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   istorie - SUA au dat bombele atomice in Japonia.
   opinie - Truman (presedintele american de la acea vreme) este un criminal.
   • 0 (6 voturi)    
    japonia (Joi, 2 noiembrie 2017, 14:47)

    kripton [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    Japonia antebelica fiind un stat pacifist si iubitor de dreptate.iar derbedeii de la Washington le-au aruncat bomba A in cap.
    sunteti penibil cu acest mod de a prezenta lucrurile,rupte din contextul in care s-au produs.
    • +1 (1 vot)    
     japonia era deja invinsa (Joi, 2 noiembrie 2017, 16:15)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui kripton

     truman a aprobat bombele in japonia, si a deschis o era noua pt. a arata muschii americii, in razboiul rece care taman incepea.
     cu alte cuvinte, le'a aratat pisica rusilor, care'si luasera avant, pohteau mai mult.

     si ca, vorba aia, sa nu fi muncit dejaba, ca daca tot le aveau, muncisera sa le faca, sa vaza si ei cum ...lucreaza.

     apropo, truman, ca presh demokkat, a fost chiar un erou la razboiului ..:))
     el este si cel ce i'a ordonat gen. macarthur sa se retraga din fata chinezilor, in razboiul din coreea.
     deci, fdr nu vroia sa'l supere pe uncle joe si truman pe mao.
     asa s'a scris istoria.
 • +35 (43 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 noiembrie 2017, 6:07)

  [anonim]

  • -15 (17 voturi)    
   bine ca nu judeci dupa aspect (Joi, 2 noiembrie 2017, 8:41)

   king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui

   ca nu stiu ce lucruri neintersante ai fi scris!!
  • +1 (3 voturi)    
   zau asa (Joi, 2 noiembrie 2017, 15:47)

   Jan2016 [utilizator] i-a raspuns lui

   incep sa cred teoriile lui Lombroso. Baietul asta chiar se inscrie la categoria respectiva.....
 • +9 (11 voturi)    
  Un exemplar tipic de PSD-ist (Joi, 2 noiembrie 2017, 7:58)

  Idealistu [utilizator]

  Educatie zero, morala zero, minciuna si furt cat cuprinde.
 • +5 (7 voturi)    
  Daca ai o functie in stat, mai bine taci... (Joi, 2 noiembrie 2017, 8:04)

  farty [utilizator]

  Ok, inteleg ca omul si-a argumentat declaratiile, insa mi-e greu sa inteleg care e treaba cu CIA-ul care a parasutat partizani. Unu la mana, ce om normal s-ar lasa parasutat intr-un iad fara scapare (si asta fara sa fie vazut, ca doar nu a sarit de la 2 metri), intr-o tara controlata de rusi, care au ras totul in calea lor, atat pe frontul de vest, cat si pe cel de est? Doi, si daca ar fi fost asa, era oricum un motiv de speranta, de bucurie, ca cineva incearca sa ne salveze de remgiul bosevic, intrucat singuri nu am fost in stare. Apoi, nu inteleg ultima afirmatie, cea cu stapanii buni si stapanii rai. Pai, in afara de perioada dacilor, de la Burebista pana la Decebal (cand Imperiul Roman ne platea tribut), cand vreodata in aceasta istorie am fost independenti? Intre noi fie vorba, exceptand perioada anterior amintita, Romania sub Ceausescu a fost cea mai independenta Romanie de-a lungul istoriei, si asta in conditiile in care nu prea eram atat de independenti precum unii doreau sa credem. Deci, sa fim seriosi.
 • +8 (12 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 2 noiembrie 2017, 8:21)

  Metec [anonim]

 • +6 (10 voturi)    
  deci... (Joi, 2 noiembrie 2017, 8:49)

  liviu_ [utilizator]

  asta inscepe sa lanseze atacuri cand nimeni nu l-a intrebat nimic... si apoi el se victimizeaza...
  tipic psd....
  ma uit la psdu de acu si ma gandesc ca ponta era parfum....
 • +8 (12 voturi)    
  Rebut al societatii , (Joi, 2 noiembrie 2017, 8:56)

  Gogu27 [utilizator]

  care terfeleste istoria Romaniei ; exact ca o gaina pe gramada de balegar , care habar nu are despre norme si principii care trebuiesc sa defineasca modul de viata al fiecarui om evoluat, cotcodaceste aprecieri strambe la adresa celor care s-au sacrificat fara sa accepte compromisuri cu sleatca de venetici care impuneau ideologii strambe si straine de neam . (Multe ) astfel de nimicuri sunt absolventi de Drept?
 • +9 (13 voturi)    
  Un prost insistent (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:00)

  stos [utilizator]

  Domnule Șerban Nicolae, te rog să-ți vezi de meseria de jurist. În rest, ești o nulitate cu gura mare cînd nu trebuie. Nu știu de ce semeni cu Ponta.
 • +13 (15 voturi)    
  semidoct Serban Nicolae (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:02)

  bal71 [utilizator]

  Serban Nicolae este un caz tipic de semidoct obraznic, viclean si fricos.
  Pus in functia de senator , i se urca la cap betia puterii.
  Orice semidoct traieste o drama: convingerea proprie ca stie mult (ceeea ce evident este fals) in raport cu dotarea personala saracacioasa de informatie si abilitati intelectuale subdezvoltate.
  Lipsa de bun simt cel caracterizeaza pe acest senator PSD, slugarnicia sa in fata sefului sau tiranul Dragnea se vad in actiunile sale, actiuni dezastruoase care distrug procesul democratic al tarii noastre. PSDALDE contine o consistenta menajerie de persoanaje ce detin puterea , persoane extrem de nocive.
  • 0 (0 voturi)    
   cea mai buna (Joi, 2 noiembrie 2017, 19:59)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui bal71

   caracterizare a personajului din comegia pesedizda.
 • +8 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:03)

  [anonim]

 • +14 (16 voturi)    
  Serban Nicolae (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:10)

  freestyle [utilizator]

  este un neterminat. sa pui semnul egal intre Stalin si Churchill, asta vine din noaptea mintii.
 • +11 (13 voturi)    
  Sa-i spuna careva. (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:22)

  asavreau [utilizator]

  Cum au tradat comunistii Romania spunand rusilor cum o pot invinge.
 • +9 (9 voturi)    
  Oricum nu poate intelege (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:30)

  strelka [utilizator]

  Vai de bietul activist, nici cind i se explica nu poate intelege.
 • +9 (11 voturi)    
  o rusine de senator (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:37)

  Dodel540 [utilizator]

  I-as recomanda "dlui" senator sa citeasca (din scoartza in scoartza) acest articol https://ro.wikipedia.org/wiki/Rezisten%C8%9Ba_anticomunist%C4%83_din_Rom%C3%A2nia

  si dupa aia sa mai deschida gura.

  Toate miscarile de rezistenta anticomuniste au debutat in 1946-1948 odata cu falsificarea alegerilor de catre comunisti. Au fost formate din tarani care si-au vazut pamantul confiscat , din fosti primari care stiau ca vor fi arestati sau din fosti ofiteri ai armatei care au inteles repede ca va urma sau da din tineri legionari precum grupul Ogoranu din Fagaras care erau abia studenti la acea data.

  Daca "dlui" senator nu ii convine sursa de informare numita wikipedia atunci este liber (ha?) sa initieze o lege care sa introduca studiul miscarii anticomuniste la ora de istorie in scoli si licee.

  Dar la ce te poti astepta de la membri unui partid condusi de un fiu de militian sau descendent de tradator.
 • +12 (14 voturi)    
  Cu ordin? (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:38)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  De la Moscova? Lepra de joasa speță imreuna cu haita lui de mafioti, hoti si cimplici la jaf. Godacul rosu grohaie si e greu de oprit.
 • +9 (11 voturi)    
  Prostul nu e prost destul (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:40)

  Bogdan_100 [utilizator]

  daca nu e si fudul!
 • +10 (14 voturi)    
  Domnul senator are dreptate (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:41)

  mullard [utilizator]

  Toata lumea are dreptul la o opinie. In cele din urma “opinions are like asswholes - everybody has one”. In cazul dansului comparatia are statut de echivalenta - chiar este anala opinia sa.

  Domnul senator nu este prost. Este doar rau intentionat. Partidul spera ca prin gura unui semidoct care articuleaza pedant pe FB ar putea convinge o seama de alti semidocti cu pretentii de patrioti ca Romania nu trebuie sa stea in “lantul” nimanui. Mandria de a fi roman este suficienta pentru a prospera si a infrange. Si ne dovedeste asta porcaindu-i (si facandu-i tradatori - la modul general, contrar chiar afirmatiei domniei sale ca nu generalizeaza) fix pe romanii mandri care chiar au murit pentru mandria si credinta lor.

  In acelasi timp reia teza comunista cum ca dupa August 1944 Armata Romana a luptat pentru eliberare. Un alt exemplu de rea intentie, pentru ca, de la inaltimea intelectului dumnealui, probabil intuieste ca “eliberarea” nu a fost decat schimbarea lantului - dintr-unul nemtesc, inox, intr-unul rusesc, fier ruginit. Si probabil macar intuieste ca Romania a fost sufocata de acest lant ruginit timp de 45 de ani.

  In cele din urma domnul senator nu este decat un alt nemernic, urmas al comunistilor care au distrus Romania. Idealul comunistilor a fost fix “neamestecul in trebile tarii”, frica de “agenturili strainii” fiind de dreptul teroare pentru ei. Noi suntem romani!
 • +8 (12 voturi)    
  Individul asta... (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:51)

  justin puscasu [utilizator]

  face legi!
 • +11 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:55)

  [anonim]

 • +9 (13 voturi)    
  Un comunist prost si agrsiv (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:58)

  parush [utilizator]

  cum sunt multi in PSD.
 • -14 (26 voturi)    
  desi nu suport PSDul (Joi, 2 noiembrie 2017, 9:59)

  tahomir [utilizator]

  si in particular aceste exemplare infecte gen Nicolae nu pot sa nu remarc faptul ca punctual are si dreptate.
  Daca unii erau partizani in munti nu inseamna ca neaparat erau de laudat, o parte din ei erau niste legionari, fascisti, rasisti si la o adica niste criminali ordinari.
  Una dintre problemele Rromanikai o reprezinta lipsa capacitatii de a asculta ce spune si celalalt si reactia isterica atunci cand ceva nu se potriveste la fix cu parerile lor mai mult sau mai putin avizate.
  • +10 (14 voturi)    
   >desi nu suport PSDul (Joi, 2 noiembrie 2017, 10:33)

   eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   Vad ca asa incearca sa se ascunda postacii in 2017. Presupunerea ta e la fel de proasta ca a celorlalti. Nu, nu toate opiniile sunt egale. O opinie lipsita de educatie nu merita in niciun fel sa fie luata in serios la fel de mult ca una bazata pe stiinta si inteligenta.
  • +2 (6 voturi)    
   desi nu suporti PSD-ul (Joi, 2 noiembrie 2017, 14:33)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   suporti foarte bine retorica si argumentele PCR-ului.
   Chestia aia cu o parte dintre ei erau legioanri,fascisti, rasisti si criminali ordinari sa ne-o spui dupa ce inveti cam care era profiul securistilor in anii '50. O sa ai o surpriza privind criminalii adevarati.
   • -1 (5 voturi)    
    care e diferenta? (Joi, 2 noiembrie 2017, 16:30)

    tahomir [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    intre un criminal legionar si unul de dupa 1945 care ducea gospodarii la canal sau la inchisoare pe motiv ca sunt chiaburi? Asta nemailuand in calcul faptul ca au fost cazuri in care legionarii s-au metamorfozat peste noapte in vajnici comunisti.
    Daca e criminal trebuie judecat si condamnat, nu imi pasa daca are culoare verde sau rosie.
    Si daca un criminal a luptat impotriva unui regim opresiv nu-l face mai putin vinovat ptr ca in cele mai multe cazuri vroia doar sa-si scape pielea.
    Dar voi sunteti rromanashi, nu le aveti cu logica ci doar cu isteria.
 • +11 (15 voturi)    
  Ipocrizie, nesimtire, prostie sau toate impreuna? (Joi, 2 noiembrie 2017, 10:12)

  GCI [utilizator]

  Pai sa ma scuze "domnul" dar cred ca presa are suficiente declaratii (elucuberatii) venite de la gasca de la conducere, acest "buchet imaculat de trandafirasi", protectorii poporului, imaculatii, emancipatii si, bineinteles, cei care au cel mai echilibrat discurs, cei carora le pasa, cei care se sacrifica zi de zi pentru binele nostru, numind varfurile de lance:
  - Serban Niculae
  - Olguta Vasilescu
  - Florin Iordache
  - Tudorel Toader
  - Liviu Dragnea
  - Calin Popescu Tariceanu
  - <introdu nume de politician/primar/ruda de politician, primar care face parte din camarila PSD, ALDE, PMP, UNPR, PNL... etc)

  De la acesti "domni" si "doamne" primim cate un scuipat in fiecare zi, ne batjocoresc cu discursuri inepte, inculte, infatuate considerandu-se deasupra tuturor, respectand cu strictete vorba asta veche: "Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul".

  Oare desteptul asta a trait in vremurile alea? Dupa un al doilea razboi mondial, o alta putere pune stapanire in tara pe care era sa o pierdem, cum ai putea declara in ziua de azi asa ceva legat de rezistenta celor care-si doreau o tara independenta?

  https://www.youtube.com/watch?v=MDHfYpA9vTs
 • +7 (9 voturi)    
  Rezistenta din munti (Joi, 2 noiembrie 2017, 10:36)

  zece_plus [utilizator]

  Fragment dintr-un interviu din iunie 2016 a istoricului Lucian Boia: "Rezistenţa a fost, dovadă umplerea închisorilor în anii 1950. Au fost abuzuri, condamnări nejustificate, dar din punctul de vedere al regimului, oamenii aruncaţi în închisori erau adversari ai regimului. Duşmanul de clasă pe care tot îl invoca conducerea de partid şi de stat era real. Rezistenţa din munţi este şi ea o poveste spectaculoasă a luptei anticomuniste."
 • +6 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 noiembrie 2017, 11:33)

  [anonim]

 • +1 (3 voturi)    
  rezistenta nationala (Joi, 2 noiembrie 2017, 14:00)

  kripton [utilizator]

  zice dl senator ca partizanii anticomunisti au slabit capacitatea de lupta a tarii in perioada eliberarii ardealului de nord
  Pai sa ne sputa cat au slabit aliatii sovietici capacitatea de lupta a roarmy,dezarmand toata armata romana din moldova.Cam 130 k de soldati,care ar fi luptat bucurosi pt eliberarea ardealului.
  Dar asta nu se pune,se discuta despre cativa partizani care au taiat gatul câtorva invadatori pt ca violau femei.
  penibil.
 • +2 (2 voturi)    
  Serban Nicolae (Joi, 2 noiembrie 2017, 18:25)

  festina_lente [utilizator]

  Violenta limbajului folosit arata incrancenare, intoleranta si incapacitate de autocontrol.
  Individul este numai bun de evaluat psihiatric.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by