Cinismul unui chirurg ieşean: şpaga luată pentru pacienţii care mor nu se restituie. Judecătorii ieşeni au prezentat informaţiile incredibile în motivarea unei sentinţe pe care au pronunţat-o la începutul acestei luni. E vorba de sentinţa prin care patru pacienţi sau aparţinători ai unor bolnavi care ar fi oferit mită chirurgului cardiolog Eugen Valentin Bitere, de la Institutul de Boli Cardiovasculare, au fost condamnaţi la câte zece luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Poate cel mai revoltător caz de şpagă imputată lui Bitere este cel al unui pacient din judeţul Bacău, căruia doctorul i-a cerut suma de 7.000 de lei, deşi acesta era asigurat. Familia bolnavului nu avea aceşti bani, fapt ce a dus la o negociere cu medicul, care ar fi fost de acord să îşi reducă pretenţiile la 4.000 de lei, scrie Ziarul de Iași.

ActualitateFoto: Colaj foto

Cosmetică politică prin criogenie a social-democraților europeni. Criogenia salvează social-democrația? Cine a mai sperat că social-democrații europeni (PES) le vor arăta cu mânie proletară un cartonaș roșu tovarășilor români, s-a înșelat. Nu, social-democrații români, care de peste doi ani nu scapă nicio ocazie de a lovi sub centură statul de drept și a pune sub papuc justiția, nu vor fi încă înlăturați din familia PES. Nici măcar suspendați nu vor fi, așa cum au făcut conservatorii europeni (PPE) cu partidul Fidesz al premierului iliberal și anti-european Viktor Orban. Și totuși: relațiile cu PSD sunt înghețate. De ce atât de târziu? Pentru că tot procesul depinde de rezultatele alegerilor europarlamentare din 26 mai., scrie Robert Schwartz pentru Deutsche Welle.

Care sunt cele trei clanuri care l-au susţinut pe Dragnea la Curtea Supremă. Cei 300 de „spartani“ care l-au aclamat pe Dragnea la Curtea Supremă au fost activaţi pe trei filiere“. În primul rând, interlopii din Clanul Sportivilor, mobilizaţi de primarul din umbră al Sectorului 4. Lor li s-au adăugat alţi interlopi din Rahova, dirijaţi de aghiotantul lui Codrin Ştefănescu. Lângă băieţii răi din Bucureşti au mai fost angrenaţi şi câţiva angajaţi la stat din „batalionul“ Teleorman. Personajul care a adus cei mai mulţi oameni, luni, la Înalta Curte, a fost Puiu Florian, tovarăş la cataramă cu mafioţii din Clanul Sportivilor şi Clanul Cămătarilor, susţin surse politice pentru „pentru Adevărul“. Cine sunt femeile cu Vuitton din Teleorman, angajate la stat, care zbierau „DRAGNEA, PREȘEDINTE” în față la ÎCCJ. Trei mahalagioaice rujate peste linia buzelor, pe banii statului, care s-au remarcat rapid prin glumițe și vulgarități de autobază la adresa pensionarilor rezist cărora le-au recomandat cătușe cu blăniță roz în locul celor pregătite ofensator pentru idolul Livache. Alcea Cristiana - consilier județean CJ Teleorman și consilier politic la PSD, ia peste 310 milioane rol pe an din aceste două funcții, plus școlită gratuit din banii primăriei la Universitatea PSD Valahia, scriepodul.ro.

Studiu / Ce cred milenialii despre societate, UE, lume și viață. Crescuți în acest context istoric, 80% din milenialii europeni cred în valoarea Uniunii, arată studiul realizat de Fundația pentru Studii Progresive Europene (FEPS). Majoritatea milenialilor cred că ar trebui introdus salariul minim la nivelul UE. De asemenea, 52% din mileniali consideră că reducerea sărăciei și a inechităților sociale și economice trebuie să figureze printre prioritățile UE, iar 55% din ei se pronunță pentru o armată europeană, potrivit cursdeguvernare.ro.

C. T. Popescu: Să candideze pentru încă un mandat ar fi un gest deplasat şi arogant din partea lui Augustin Lazăr. „Augustin Lazăr nu a fost un torţionar, a fost pur şi simplu un procuror din sistemul ceauşist din anii 80, nu a făcut nici mai mult, nici mai puţin decât făcea atunci un procuror”, a explicat la Digi24 Cristian Tudor Popescu. Potrivit gazetarului însă, în actualul context politic electoral, Augustin Lazăr ar trebui să dea dovadă de responsabilitate şi bun-simţ şi să nu mai candideze la încă un mandat de procuror-general.

Experienţa unui om de afaceri român la Polul Nord. Băştinaşii trăiesc în corturi, la -40 de grade, iar fluviul Obi îngheaţă. "Salekhard este unicul oraş în tundra polară unde se poate ajunge direct numai cu avionul. Autostrada şi podurile pentru calea ferată sunt încă în construcţie, în viitorul apropiat se aşteaptă finalizarea lor. Aici "cerul este mai jos", soarele străluceşte foarte puternic, se recomandă ochelari de soare pentru nu risca probleme cu ochii. Din luna mai, până în august, la Salekhard sunt nopţi albe, adică nu se întunecă deloc", mărturiseşte Gabriel Lavrincic, pentru Adevărul.