Sunt românii antisemiți? Cazul fostului colonel SRI care neagă Holocaustul. Nu e clar dacă magistrații români nu știu cum să trateze cazurile de negare a Holocaustului sau dacă, pur și simplu, preferă să le ignore. Mentalitatea ascunderii mizeriei sub preș continuă o tradiție mult mai veche. Cazul colonelului SRI în retragere, Vasile Zărnescu, autorul volumului Holocaustul – Gogorița diabolică – Extorcarea de 'bani de holocaust', este cercetat încă din 2016 și un posibil verdict ar putea fi dat abia pe 2 februarie. În patru ani lucrurile n-au putut fi lămurite și autorul a avut timp să-și popularizeze scrierile pe toate site-urile antisemite și conspiraționiste. Cartea, apărută la editura Tempus, neagă Holocaustul și folosește majoritatea stereotipurilor și prejudecăților atunci când îi descrie pe evrei, scrie Deutsche Welle.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum îi pedepsește România pe hoții de identitate de pe net. Senator „clonat” pe Facebook: Te simți strivit. Senatorul ieșean Marius Bodea a simțit pe pielea lui cum e să îți fure cineva identitatea în spațiul virtual. În toamna trecută, persoane necunoscute au deschis o pagină de Facebook pe care au denumit-o „Alături de Marius Bodea” și prin care au început să posteze în numele parlamentarului. „Au fost postate imagini cu copilul meu, persoane străine comunicau cu diverși followeri în numele meu, cineva răspundea ca și cum era Marius Bodea și exprima păreri despre viața copilului meu minor la acea vreme. A fost îngrozitor, va spun sincer, te simți strivit și neputincios”, a spus Bodea pentru Europa Liberă.

Transport public aerian la Iași? Telecabină de la Fundație la Agronomie! Aglomeraţia şi traficul tot mai sufocant ar putea aduce schimbări radicale la Iaşi, pe termen lung. Primăria analizează soluţii alternative de transport public, iar una dintre acestea este după un concept mai puţin obişnuit pentru Iaşi, şi nu numai: cu telecabina. Parte dintr-un studiu mai larg, o astfel de soluţie de transport aerian pe cablu a fost analizată pe toate axele majore de trafic ale Iaşului. „Ziarul de Iaşi“ a luat legătura cu specialiştii care au întocmit studiul, iar concluzia acestora este că soluţia ar putea fi implementată, dar pe termen lung, şi doar parţial în oraş.

Clientul PSD Bogdan Chirieac s-a alimentat cu bani și de la guvernul PNL: primea bani de la CNAIR. Un borderou de plată al Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură (CNAIR) către DcNews Media Group, publicat pe Facebook, a fost emis la 25 ianuarie 2021 și prevede o plată de 11.558 de lei pentru servicii prestate de DcNews. Borderoul, publicat de Stelian Negrea, era pentru o “taxă participare curs“ din septembrie 2020. În iunie 2019, CNAIR i-a plătit lui Bogdan Chirieac 72.000 de lei pentru șase articole pozitive, potrivit Newsweek.

Studiu: expunerea la noxe duce la orbire. Bucureștiul, în primele 5 cele mai poluate orașe din Europa. Cercetătorii de la University College din Londra au concluzionat, în urma unui studiu aprofundat, că poluarea duce la pierderea ireversibilă a vederii, notează CNN. Până și expunerea la un nivel redus de noxe, spun ei, declanșează degenerescența maculară. Foster a explicat pentru CNN că poluanții pătrund în organism prin plămâni și pot provoca leziuni oculare, din cauza fluxului ridicat de sânge în peretele ocular. În România, trei orașe sunt ”fruntașe” la nivel european la poluare, potrivit Libertatea.

Accident mortal văzut din Jaguar: „Am simţit doar o uşoară vibrare a maşinii“. Doi ani fără carnet pentru milionarul vinovat. Omul de afaceri Daniel Dumitraş a fost condamnat la 1 an şi 6 luni cu suspendare şi 2 ani fără carnet de conducere pentru accidentul în urma căruia a lăsat un copilaş de câteva luni fără tată. Familia va primi despăgubiri de peste 330.000 de euro de la compania de asigurări. Din Jaguarul pe care Daniel Dumitraş îl conducea, în data de 25 iunie 2019, în jurul orei 13.00, accidentul în urma căruia un tânăr de 33 de ani a fost zdrobit la propriu, pe trecerea de pietoni, a fost perceput ca „o uşoară vibrare a maşinii”, potrivit Adevărul.