​​În urma unei ședințe comune a Parlamentelor României și Republicii Moldova, ținută la Chișinău, vicepremierul Marcel Ciolacu a reiterat susținerea pe care țara noastră o acordă vecinilor de peste Prut, în vederea aderării la Uniunea Europeană.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Parlamentul României sprijină şi solicită acordarea candidaturii la UE pentru Republica Moldova la următorul Consiliu European. Întotdeauna vom fi de aceeași parte în ceea ce privește destinul european al Republicii Moldova”, a mai spus Ciolacu, în timpul discursului său de la tribuna Parlamentului moldovean.

Mai mult, adresându-i-se președintei Maia Sandu, Marcel Ciolacu i-a transmis acesteia că toate forțele politice române sunt pregătite să contribuie la formarea României Mari, din perioada interbelică, „în interiorul Uniunii Europene”.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, oficialul român a anunțat că va susține cauza Republicii Moldova, săptămâna viitoare, la Bruxelles, când va participa la reuniunea prim-miniștrilor și comisarilor afiliați grupului politic Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților (S&D).

Citește mai mult PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri