Într-un editorial publicat pe Republica, Cristian Tudor Popescu a atacat dur USR-ul după ce acesta a sesizat Comisia Europeană, atrăgând atenția asupra "acțiunilor îngrijorătoare și nejustificate" ale unui procuror, respectiv ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), de a pune sub acuzare foști miniștri pentru participarea României la achiziția de vaccinuri anti-COVID-19, "în ciuda lipsei unor dovezi sau suspiciuni rezonabile de corupție".

Cristian Tudor PopescuFoto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

"Minciună neagră, de tipul "dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine". Acesta spune că argumentele procurorului nu pun la îndoială în niciun fel necesitatea și eficiența vaccinării, se referă doar la legalitate.

Mai mult, jurnalistul acuză USR-ul că lovește în DNA și în statul de drept "aidoma lui Tudorel "Mătreață" Toader și celorlalți "juriști" ai regimului Dragnea!":

"Faptul că i-am votat la europarlamentarele din 2019 pe acești lifuroi stricați forfotind sub numele de USR mă doare mai rău decât votul pe care l-am pus în urnă, în alegerile din 2000, cu numele lui Ion Iliescu. (citește mai mult pe Republica)

Printr-o scrisoare oficială adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, USR denunță încălcarea separației puterilor în stat și subminarea democrației și a coeziunii europene.

  • "Începerea procedurii penale de către un procuror DNA împotriva fostului prim-ministru Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă reprezintă, de fapt, o incriminare a mecanismului european comun de achiziție a vaccinurilor anti-COVID-19.
  • De aceea, dorim să vă atragem atenția asupra acestui caz care are implicații profunde nu doar la nivel național, ci și european.
  • În acest caz nu este acuzat doar un fost ministru USR, ci întregul răspuns al Uniunii Europene la cea mai mare criză de sănătate din istoria recentă. Argumentele antivacciniste ale procurorului DNA, incluse în documentele oficiale, sunt uluitoare și incompatibile cu o Europă modernă. Sunt atacate raționalitatea, bunul-simț și ideea însăși de a baza deciziile de politică publică pe date științifice", arată liderul USR, Cătălin Drulă.

El spune că "urmările acestor acuzații penale absurde sunt deosebit de îngrijorătoare în contextul viitoarelor alegeri europene", iar "acesta este doar începutul unei campanii antieuropene masive la care trebuie să ne așteptăm din partea Partidului Social Democrat aflat la guvernare și al partidului extremist AUR".

Citește și: